מישהו יודע מה הטלפון שמתקשרים אליו

שירי ל

New member
מישהו יודע מה הטלפון שמתקשרים אליו

כשהילד בולע חומרי ניקיון? אני רוצה להדביק על הטלפונים בבית.

מרכז ארצי להרעלות בחיפה ../images/Emo18.gif

אני מקווה שהטלפון מעודכן, זה מה שיש לי על המקרר בכל אופן : 8529205-04. חשוב להתקשר עם הבקבוק ממנו שתה הילד, לא עלינו, כדי שאפשר יהיה לתת ממנו מידע גנרי על החומר ולקבל דרך טיפול מתאימה.

חבל על הזמן...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

אם את חושבת שהילד שתה חומר רעיל...להתקשר מייד 101 , לא לגרום להקאה
, לשמור על עירנות של הילד ולהגיע עם האמבולנס לבי"ח קרוב... הביאי אתך את החומר או הצמח שגרם להרעלה. אם הילד בהכרה מלאה תני לו לשתות חלב או מים, למיהול הרעל שבקיבה. (חוץ מאשר במקרה של הרעלות מנפט, חומצה וכו´ או חומרים מעכלים כגון אקונומיקה, חומר ניקוי וכו´). עד כמה שאני יודע במרכז הרעלים עונים לרופאים בלבד...

אמנון תרשה לי לחלוק עליך...

אני הייתי בסדנת עזרה ראשונה לתינוקות אצלנו בקופת חולים ודבר ראשון שהרופא שהעביר את הסדנה אמר הוא במקרה של הרעלה להתקשר למרכז ההרעלות. כמו שאת מציין בעצמך, לחומרים שונים יש תגובות שונות וטיפול שונה. כיוון שאי אפשר לצפות מאדם חסר השכלה רפואית בתחום לדעת מה נכון בכל מקרה (לתת לשתות מים? לתת חלב? לגרום להקאה? לא לעשות כלום?), הוא המליץ באופן חד משמעי להתקשר אליהם ולשאול מה לעשות, עם תיאור של החומר. יש להם ידע אדיר בנושא והם מהשם המותג של החומר (לדוגמא סנו K300) ידעו בדיוק מה יש שם בפנים ומה לעשות. הם עונים לכל מתקשר, והם עונים מיד (ניסיתי כדי לודא שהטלפון שיש לי הוא נכון). שלא נדע מצרות,

שירלי ידידתי...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

קודם כל אני לא חולק עליך...כל טיפול הוא טוב ואם הם עונים ל"סתם אזרחים" אז אני מאושר.... אבל כמו שכתבת :"אי אפשר לצפות מאדם חסר השכלה רפואית בתחום לדעת מה נכון בכל מקרה " ולכן הצעתי להתקשר מייד ל 101 שם, יודעים מה לעשות

zimes

New member
רק אח תריבו!

גם לי נראה שהם יודעים שם יותר מבמד"א, אבל - לרוב הדברים הנפוצים בבית, אני מניחה שבמד"א יודעים מה לעשות. אם זה נראה כמו חירום - אני הייתי מזמינה אמבולנס, ואח"כ מתקשרת למרכז הרעלות. אם זה נראה סובל דיחוי - במרכז הרעלות ידעו גם האם יש צורך בפינוי.

מה שאותו רופא אמר הוא...

שגם במד"א או בבית החולים לא יודעים מה לעשות עם כל חומר (בודאי שעם הנפוצים ביותר יש נסיון), וגם הם מתייעצים עם מרכז ההרעלות. לכן הוא המליץ לפנות אליהם. אני מסכימה שכדאי בכל מקרה להזמין גם אמבולנס, אבל בין הזמן שמתקשרים לבין הזמן שהם מגיעים, כן הייתי מתקשרת למרכז ההרעלות לקבל עצה בינתיים... רק בריאות - ואיך עבר עליך ל"ג בעומר? בשקט אני מקווה...

ל"ג בעומר...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

עבר יפה מלבד ילדה בת 13 שהוציאה מהמדורה תפוח אדמה עטוף בנייר כסף לא שום הגנה על הידיים וסיימה את הערב באסף הרופא...

למעלה