מישהו יודע מה התופעה הזו ברהיט עץ חדש ?

• פותח הנושא tag1
  • פורסם בתאריך

tag1

New member
מישהו יודע מה התופעה הזו ברהיט עץ חדש ?

חדר שינה שנקנה לפני כ8 חודשים. היום כשהפכתי את השידות ואת גב המיטה, ראיתי תופעה דוחה ומוזרה ביותר שאינני מכיר. מין רטיבות / ירוקת לא ממש יודע להגדיר את זה. נראה שזה יוצא מהעץ עצמו אבל לא ברור כי אינני מכיר את התופעה הזו. ניקיתי את זה, אבל זה חוזר...מה עושים ? מה זה ? רצוי להזכיר כי מדובר בדירה חדשה ללא רטיבות בקירות / רצפה. אני מצרף תמונה

zvika f

New member
זהו עובש

העץ כנראה היה רטוב והאזור בו שהה לא מאווורר. הרטב סמרטוט עם אקונומיקה ומרח על כל האזור "הנגוע". תוך שניות התופעה צריכה להעלם,במדה ונשארים עדיין כתמים שחורים מרח שוב. לאחר מכן לאוורר היטב כדי שריח האקונומיקה ייעלם וכדי ליבש היטב את השטח

tag1

New member
בגב המיטה זה גרוע יותר

אני יכול לבוא בתלונות על איכות העץ ליצרן הרהיטים ? נראה לי מוזר כל התופעה הזו, מדובר בבית חדש ואין רטיבות בקירות בגב המיטה יש גם נקודות צהובות בחלק מהמקומות וגם זקן...אני פשוט המום מזה

zvika f

New member
פתרון או מריבה?

אתה רוצה לאכול ענבים גנובים מן הכרם או שאתה רוצה ללכת מכות עם השומר????????

yulevi

New member
בעיית אוורור

סביר מאוד שהרהיטים היו צמודים לקיר ולא היה להם מספיק אוורור

tag1

New member
אם כן מה עושים ?

אם העץ שקיבלנו במיטב כספנו פגום, אז ברור שלא אשתוק מול החנות. כרגע מה אני עושה ? אנקה באקונומיקה ומים ומה אז ? עוד שבוע שוב ? לגבי האוורור, לא להצמיד את גב המיטה לקיר ? ובשידות ישנו עובש גם בתחתית...לא להניח אותם על הריצפה ? אני באמת רוצה למצוא פתרון, אשמח מאוד אם תעזרו לי לפתור את הבעיה

zvika f

New member
מה עושים?

פטרית עובש גדלה באזורי לחות או רטיבות שאינם מאווררים כיאות(מקלחות כדוגמא) ומושמדת ע"י אקונומיקה אם האזור הנגוע כיום לא ייחשף ללחות או רטיבות היא לא תתפתח שוב העץ שקיבלתם לא בהכרח פגום. הפטריה יכולה היתה להווצר גם אצלך בבית בתנאי לחות/רטיבות שאינך מודע להם כמו מים שנשארו על הרצפה וחדרו מתחת לשידות וגרמו לתנאי גידול הפטריה במקום להתפלסף כאן בפורום,קח סמרטוט עם אקונומיקה ותראה אם אתה מצליח להעלים אותה

tag1

New member
אוקי, ניקיתי וזה ירד, מה אפשר לעשות עכשיו ?

שבוע שעבר ניקיתי כבר (רק מים וחומר ניקוי של ניקול מטליות), והשבוע זה היה יותר גרוע... עכשיו אחרי שניקיתי עם אקונומיקה, איך אני שומר ששוב זה לא יקרה ?

yulevi

New member
../images/Emo91.gif

את גב המיטה להרחיק קצת מהקיר ,את השידות להגביה בס"מ בודדים מהרצפה ,לדאוג לאוורור ולבדוק מידי פעם

אנסה להסביר לעט..... מי ששוטף אצלך את הרצפות, מזיז את השידות , ואולי גם את המיטה. מרטיב את הרצפה ומחזיר הכל למקום לפני שהרצפה יבשה. היבוש כשמעל נמצאת שידה עם חלל אטום גורמת להווצרות העובש.

milch

New member
קודם כל כדאי להרגע

ולחשוב בהגיון. החומר הזה שהוא עובש, לא רעיל, לכל היותר יש לו ריח לא בדיוק של מי ורדים. העץ לחלוטין לא פגום !!! הוא גם לא היה רטוב כשיצרו את הרהיט (אומנם לא ראיתי אני מנחש בסבירות גבוהה). הוראות הנקיון שקבלת הן טובות, אל תתלהב מכמות המים+אקונומיקה - לנגב בלבד, לא לשטוף. בנוסף לריצפה רטובה כתוצאה של שטיפתה, ישנה גם תופעת התאבות, במיוחד עכשיו, מחממים את החדר, הקיר (אולי אפילו חיצוני) קר בנוסף לחוסר איוורור = עובש. פעם התבקשתי לתקן ארון קיר שהיה במצב ריקבון מתקדם לאחר שלב העובש. הסיבה, הארון היה צמוד לקיר של חדר אמבטיה עם ג'קוזי, ודוקא בית חדש יחסית. לכן, חדש לא מהווה תעודת ביטוח נגד רטיבות. אם לא ישתנו התנאים שתוארו על-ידי ויתר המשיבים, הבעיה לא תפתר.

עובש

כל התשובות נכונות פרט לזה שעובש זה רק ריח עובש זה דבר מסוכן לאורך זמן ויכול לגרום לבעיה נשימתית יש להרחיק את העצים הנגועים לנקות כמדובר ליבש לאורך זמן ולמרוך לכה כל שהיא יש ליבש את השטח לאחר שטיפה ולפני החזרת השידה וראש המיטה

milch

New member
רוב הדברים אתה צודק

מריחת לקה לא תמנע הווצרות עובש, רק תאיט את התפתחותו.

tag1

New member
אתה מציע משהו אחר ?

אשמח לקבל הצעות למניעת הווצרות מחדש של העובש... אגב, מישהו שראה את התמונות טוען שזו פטריה וצריך להחליף את העץ, מה אתם אומרים ?

zvika f

New member
הבנת הנקרא

ידידי לאורך כל השרשור ענו לך על השאלות שכרגע שאלת. הווצרות מחודשת של עובש-המנעות מרטיבות. שטוף רצפה,יבש אותה ואז הצב עליה מחדש את הרהיטים. הרחק טיפה את גב המיטה מהקיר. עובש היא אכן פטריה שמתפתחת באוירה של לחות.היא גם מתפתחת על קירות ועל קרמיקה במטבח ובמקלחת. אין צורך להחליף את העץ אלא לטפל בפטריה כפי שכבר צוין מקודם. if you don't understand hebrew and you need a translation of the text,I will be happy to do it for you

למעלה