מישהו יודע מה זה running chicken?

KindOfFish

New member
כן, זה

תרנגולת שרצה....
אצלינו אומרין "בלינדע האן כאפט אויך אמאל א'קארן (גם תרנגול עוור, תופס לפעמים גרגר) ואיך זה עונה לך על השאלה? תשאל בלנדון ברשת מסעדות ה running chicken
 

תומאס

New member
זאת לא חידה. זאת שאלה רצינית.

קרובי משפחה שלי, שהם ממש לא פודיס (הולכים למסעדות לעיתים רחוקות) היו בטיול בבולגריה, והזמינו מנה של מרק עוף, והם אומרים שהעוף היה מאוד מאוד טעים, לא כמו בארץ.
הם שאלו במסעדה איזה עוף זה, ואמרו להם: running chicken
חשבתי שאולי הכוונה לתרנגולת חופש, אבל ההבדל בטעם יהיה כזה משמעותי?
 

Maldini Girl

New member
נשמע שזו אכן הכוונה

אני לא מכירה את הביטוי, שאלתי גם את הבחור (הטבח מבינינו) והוא אמר שהוא לא מכיר את הביטוי אבל חושב שהכוונה היא לתרנגולת חופש.
בנוגע להבדלים בטעם-
היינו עכשיו ברומניה. ההתרשמות שלנו ,שיתכן שהיא לא נכונה, היא שהרבה תרנגולים שם מגודלים כ"חופש" - ראינו המון משקים עם תרנגולות שמסתובבות חופשי. בסיטואציה כזו התרנגולות מקבלות אוכל שונה (האוכל הזמין באזור ופחות התערובות שבהן מאביסים אותן בלולים) ותנאים שונים. ההתרשמות שלנו למשל ברומניה הייתה שהתרנגולות ממש קטנטנות, אולי בגלל שלא "מפטמים" אותן.
בנוגע לטעם, אני מודה שהם היו טעימות מאד למרות שלא יודעת אם הרבה יותר מהעוף הרגיל, אבל מה שכן התרשמתי זה שהביצים שקנינו היו הרבה הרבה יותר טעימות מאלו שאני קונה בארץ.
 

תומאס

New member
תודה רבה על התשובה! מעניין אם ההבדל בטעם נובע מזה שהן

תרנגולות חופש או שהן פשוט זן אחר של תרנגולות מזה שגדל בארץ.
נראה לי שאני אקנה בארץ כדי לנסות ולראות את ההבדל בטעם בינה לבין עוף רגיל
 

Maldini Girl

New member
ייתכן שזה שילוב של השניים, אבל כמו שציינתי

התזונה של התרנגולת והתנאים שלה משפיעה על הטעם שלה. זה נכון גם לגבי החלב של הפרות למשל.
בארץ לא יצא לי לאכול תרנגולות חופש.
 

תומאס

New member
אם זה באמת רק עניין התזונה ותנאי הגידול, שמשפיעים על הטעם

עד כדי כך, שאנשים שהם בכלל לא אניני טעם, מרגישים בהבדל דרמטי - אז זה באמת בעיני משהו מדהים.
 
למעלה