מישהו יודע מה קורה אם ..

SHIMON311

New member
מישהו יודע מה קורה אם ..

...אתה מפסיק לעבוד במקום שבשבילו היתה לך וויזת ספונסר?

אני יודעת ש...

ידיד שלי קיבל ויזת ספונסר במקום מסויים ולאחר שנה הפסיק לעבוד שם וכיום הוא עובד במקום עבודה אחר על ויזת הספונסר של המקום הקודם והם עדיין עובדים על הגרין קארד שלו... אבל אולי זה שונה במקרים אחרים...

אם מדובר בויזת H1

אתה צריך לעזוב את ארה"ב פחות או יותר מיד בסיום העבודה, אלא אם כן מקום העבודה מחזיק אותך על PAYROLL מעברלזמן הזה כדי לחפש עבודה ולהעביר את הספונסרשיפ למישהו אחר. לגבי מה שכתבה לך גבינה צהובה, אם לא נעשתה העברה של הויזה לספונסר חדש הרי שמה שהיא הזכירה לא חוקי.

המממ

זה ידיד רחוק... אבל לא נראה לי שזה לא חוקי... לא יודעת לפרטים... אני רק יודעת שהוא לא יכול לעזוב את המדינה עד שיקבל את הגרין קארד שלו ושבר 7 שנים הוא "תקוע" כאן. כי הוא בתהליך..

זה נשמע לי מאוד מוזר

ואולי לא כדאי לתת תשובות לגולשים שאינן מבוססות על מידע מדוייק, חבל להטעות אותם.

הוספתי בסופ הודעה שאולי זה שונה

במקרים אחרים כדי שלא יסתמכו על מה שכתבתי בלבד. פרט לכך ביררתי איתו וכן המשיכו לו את הספונסריות למקום החדש אז הכל ליגאלי ויש לו כבר ממזמן SSN כך שהוא חוקי.

כלומר המעסיק החדש העביר לו את הויזה

וזה כמובן קורה במקרה שיש מעסיק חדש שלוקח על עצמו את הספונסרשיפ.

טל ר

New member
וכמובן ש-SSN

לא עוזר ולא פוגע - זה שיש לך SSN לא אומר שמותר לך לעבוד בארה"ב.

טל ר

New member
זה לא קשור

ה-SSN אינו מציין שמותר לך לעבוד. למשל - אם את נמצאת בארה"ב על ויזת עבודה זמנית, את מקבלת SSN, הנשאר שלך לכל חייך. כשפגה הויזה שלך, אסור לך לעבוד, אך עדיין יש לך SSN.

ה-SSN כשלעצמו אינו מזכה בכלום

הוא לא אומר שאת יכולה לעבוד ולא אומר שלא. אם נישאת לאזרח אמריקאי, זה תלוי איפה את נמצאת בתהליך. אם בעבר היתה לך ויזת עבודה והיא לא בתוקף, ה-SSN נשאר (זה לכל החיים), אבל זה לא אומר שמותר לך לעבוד. אם נישאת לאזרח אמריקאי תוכלי לעבוד מרגע שקיבלת את הגרין קארד הזמני - הוא אישור העבודה, לא ה-SSN או כרטיס ה-SS. אם עברת הליך של התאזרחות, ויש לך אזרחות (=דרכון), את יכולה לעבוד. אבל אם נישאת לאמריקאי, לא סיימת את הליכי הגרין קארד ויש לך במקרה SSN, אסור לך לעבוד.

saritoosh22

New member
לא מקבלים SSN בלי "גרין קארד זמני"

וזה לא גרין קארד זמני זה אישור עבודה זמני (בין 9-21 חודשים) ורק אחרי שמקבלים מעמד חוקי, כלומר אישור עבודה (דרך ויזת עבודה/אישור עבודה למבקשי גרין קארד), אשפר לגשת למשרדי ה SS ולקבל SSN.

OK בן אדם התחתן עם אזרחית

אמריקאית נגיד בLA מה הלאה? מה מקבלים קודם מבחינת הניירות? ואחר כמה זמן אפשר לעבוד? מישהו יודע?

../images/Emo51.gif גקסי גרל פשוט

המצב שאני מדברת עליו קצת שונה כי האזרח האמריקאי הוא חייל בצבא כאן והבנתי שהתהליך שונה אני פשוט מחפשת מישהו שיודע מה התהליך הרגע שנישאים למישהו בצבא ארה"ב הבנתי שהתהליך הרבה יותר קל עם הרבה פחות סיבוכים...

למעלה