מישהו יודע מה קורה במטחנת גרפ

gady18

New member
מישהו יודע מה קורה במטחנת גרפ

אם שמים את הכוון בין שני סקלות למשל 4.5
 
לא קורה שום דבר...

למעט שהטחינה תהייה דקה יותר, אבל סביר להניח שהמטחנה, בגלל המבנה לא תצליח להשאר על מרווח בין צעדים ותחזור למצב הצעד מס' 5...
 

gady18

New member
השאלה אם יש רציפות

כלומר השינוי הוא רק בצעד או רציף בקשר לחזרה או לא זה ניתן לבדוק
 

gady18

New member
אם כך למה כולם טוענים שעדיף מכונה כוון רציף

פה אתה נהנה משני העולמות
לפי מה שהבנתי מה שמשתנה זה ובה ראש הטחינה .
 
אני לא מבין, מה חשבת שקורה כשאתה נמצא בין

הצעדים?!
מטחנות עם כיוון רציף הרבה הרבה יותר מדוייקות לאין שעור ממטחנות עם צעדים...
 

Yehuda Badihi

New member
המרחק הקצרצר בין שנתה אחת לשניה במטחנת שנתות

שוות ערך למספר סיבובים בברז הכיוון במטחנה רציפה. לרציפה יש פשוט יותר fine tuning
 

gady18

New member
השאלה היא כמה להגזים

כלומר אין לי בעיה לכוון לאט גם מטחנת צעדים בפרט בגרף שזאת מטחנה עם
גלגל גדול , מה שמשונה למה לא להוסיף כוון עדין למטחנת צעדים זה לא מסובך
ולא יקר וחוסך הרבה כאב ראש אם רוצים לטחון גם גס וגם עדין
ושאלה שניה כמה משפיע הדיוק ןבאיזה שלב כוון קצת לפה ולשם לא משפיע ,
בפרט שלי לפחות נראה שלסוגי קפה שונים צריך כוון שונה.
 
אי אפשר במטחנת צעדים להוסיף גם בורג כיוון ...

.. רציף. זה נוגד.. זה או זה או זה.
אתה רוצה דיוק גדול יותר? רציף, אתה חי בשלום עם הפרשי הטחינה שבין הצעדים(אפשר לחיות עם זה בשלום, אני משתמש בבריקולטה עם משאבה וליומטרית ומטחנת רנצ'יליו רוקי)..
 

gady18

New member
זה לא בדיוק נוגד

מכונים למספר ומאפסים עם בורג לפי מה שהבנתי בכוון רציף
קשה מאד לטחון שני עוביים ועוד יותק קשה לחזור למקום הקודם
אם למשל הבצב היה תסגןר את הבורג עד הסוף תעבור למספר 5 ותסובב את הבורג 3
סיבובים זה היה עדיף על מסגור את הבורג עד הסוף, ותסובב 100 סיבובים קדימה.
למשל במטחנה שלי מוסיפי שיבה לכוון אוקטבה בטחינה כל מה שצריך זאת שיטה
להרים את הראש בעדינות בעזרת בורג
 
טכנית...נראה לך שאפשרי? נראה לך שיהיו לקוחות

שיסכימו לקנות את בן הכלאיים הזה? או כיוון רציף או צעדים, זה מה יש, תמצא לי יצרן שמייצר משהו דומה למה שאתה מציע... תפאדל... אני רוצה לראות, בינתיים טרם פגשתי.
אגב יש מטחנות עם כיוון רציף ושנתות, פיורנצטו, אנפים בחלק מהדגמים , נובה סימונלי/יוריקה MDF, מאצר, קומפאק, בגדול מטחנות שפונות לפלח השוק המקצועי יותר... יקרות ב50% ומעלה ממטחנה סמי מקצועית ביתית, לצורך השוואה נובה סימונלי MDF תעלה בהשוואה למטחנה שלך, בדיוק כפול (אם אני מנחש נכון ויש לך גראף CM70).
כמו שאמרתי, הצעדים והמרווחים בינם במקרה של מטחנת גראף בגלל המרחק הקצר מאוד בין הצעדים, לא צריך להטריד אותך, ואם הוא מטריד אותך, היית צריך לקנות אסקסו I STEEL או קומפאק K3 ולשכוח מצעדים וגם לשכוח מהאפשרות לטחון למקינטה ולטורקי ולפילטר מאתה מטחנה.
 

gady18

New member
זה לא צריך להיות מסובך

לי זה נראה יותר מה שנראה הרבה בתחום הקפה ועוד תחומים , חוסר רצון להתאמץ מטעם היצרנים
כי למה להוסיך 10 דולר לשכלול משהו כשאפשר למכור באותו מחיר ללא השיכלול.
 
אתה יודע מה?! בו נעשה נסיון...

לצייר דוגמה טכנית איך תעשה את זה אתה יכול?
אם היה ניתן לעשות מה שהצעת בצורה פשוטה וכזו שאינה הופכת את מחיר המוצר לגבוה בצורה מגוחכת, היו עושים את זה....
 
למעלה