אלקטרודה לגירוי עצבי
היי חן,
הדבר שאת מדברת עליו הוא למעשה מה שמכונה בעברית אלקטרודה או סטימולטור... ממש עברית
בכל מקר,ה מדובר במין קוצב שמושתל על עמוד השדרה, ושולח כל הזמן פולסים, שאמורים לטשטש את הכאב המקורי שלך ולהביא להפחתה בו עד 70% (כך טוענים הרופאים).
ההליך נעשה ככה שהוא ניתוח של כמה שעות, ויש בו שני חלקים. בחלק הראשון שותלים את האלקטרודה, אבל מעירים אותך, כדי שתחווי דעתך האם היא נמצאת במקום הנכון, והאם היא עושה לך איזושהי פעולה, האם את מרגישה הבדל בכאב.
רק אם את מרגישה הקלה משמעותית (הם מגדירים לפחות 30%) בכאב, אז משתילים לך אותה באופן קבוע בחצי השני של הניתוח, גם הוא בהרדמה.
לדבר הזה מתלווה מין "סוללה" חיצונית, שמאפשרת לך לשלוט בעצמת הפולסים, ואת יכולה להעלות או להוריד את העצמה לפי תחושת הכאב שלך.
יש מי שעשה את זה ומרוצה מאוד (יש לנו אפילו מישהי אחת בפורום, שאולי תבוא תכף לספר לך על זה), ויש גם מי שזה לא הועיל לו בכלל.
ויש גם מי ש... נגרם לו נזק.
אני לא יכולה לייעץ לך כלום, אבל נדמה לי שאחד השיקולים צריך להיות - כמה את באמת לא יכולה להסתדר ולנהל את עצמך ואת הכאב שלך ביום-יום; וגם - איפה הכאב הכי מפריע לך ומה הסיכון שאת מוכנה לקחת בגללו.
כשהציעו לי את זה לא פעם ולא פעמיים, הודעתי רשמית, שמאחר שאני , לצערי, ה-0.00001% שאצלו כל תופעות הלוואי או הכישלונות וה"נדיר" שיש בהתוויות לכל דבר, אז. אני לא יכולה לקחת את הסיכון. כרגע - הכאב שלי ממוקד ברגל, ואני מעדיפה שהוא יישאר שם. עם זה אני כבר יודעת לחיות. לא יכולה לקחת את הסיכון שחלילה ייפגע לי גם עמוד השדרה או שהוא יכאב או שהכאב יתפשט לעוד אזורים כי "במקרה" ישימו את האלקטרודה לא במקום הנכון.
אבל שוב, זאת רק אני.
הרבה אנשם עשו את זה וממש ממש מרוצים.