מישהו יודע?

DMoan

New member
מישהו יודע?

למה רונה לא השתתפה בסוף בהופעות ההתרמה לעזה? דרך אגב, היה מפוצץ שלא כולם יכלו להיכנס בלי לחכות מלא מלא זמן שאנשים יצאו. אבל פתחו קופות לתרומה בחוץ ונאספו 22,000 שח. זה נשמע לי ממש הרבה לאירוע מהסוג הזה. כבוד.

רעוּת

New member
מה, למה ../images/Emo7.gif

אז שלומי בטח לא מסר לה את אהבתי

יאללה עכשיו לעוד הופעת התרמה

כדי שיהיו עוד 22,000... 22,000 יכולים מאד לעזור לכמה בחורים בני 20 משדרות שמרטיבים בלילה שאין להם כסף לטפל בבעיה, ולעוד כמה אנשים בפוסט טראומה שאין להם כסף לטיפול פסיכולוגי טוב, ולעוד כמה משפחות שנהרסו. אין לי בעיה עם ההתרמה לעזאתים אבל אני מציעה עכשיו הצעה הגיונית- לעשות עוד מופע התרמה כזה לישראלים. במיוחד אם זה כל כך הצליח. יש כאן כמה חבר'ה שממש צריכים את הכסף הזה. ואם לא בא לאף אחד לעשות עוד מופע התרמה אז לפחות בואו נחלק לשניים. 11,000 לצד שלנו ו11,000 לצד השני? שווה בשווה. לא פייר?

bזוהר

New member
שווה בשווה??חח

עם כל הכבוד...אני לא באה להשוות את רמת החרדה בשדרות לרמת החרדה בעזה או משהו...אבל אם מדובר על כסף לא נראה לי שמאות בתים הרוסים ומאות משפחות הרוגות ואלפי פצועים, צריכים כסף כמו ששדרות צריכה כסף.. תושבי שדרות במצב לא הגיוני כי הם חיים כבר שנים במציאות של פחד וזה מטורף. אבל שדרות לא צריכה שיקום כי היא לא נהרסה. ואין בה אלפי פצועים. ומטפלים באנשים שם. ואני חוזרת ואומרת שאני לא מזלזלת, כשאני חושבת על אנשים שחיים שם אני באמת לא מבינה את הכוח שיש להם..

.............................................

מבחינת כסף עסקים בארץ שנפגעו צריכים כסף, נפגעי חרדה צריכים כסף, פצועים צריכים כסף, משפחות שמישהו נהרג להן צריכות כסף, נפגעי פעולות איבה, משפחת שליט, משפחות השבויים האחרים.... אם יש X שקלים לתרום וX השקלים האלו לא מספיקים לכל נפגעי המלחמה במזרח התיכון, אז כשאת מפנה חלק מזה אל מחוץ למדינה שלך את בצורה מסויימת מונעת מאנשים בתוך המדינה שלך לקבל את הסיוע הזה. לפחות כל עוד את לא משקיעה עוד המון מאמצים כדי להשיג באמת באמת באמת כמה שיותר כסף שיספיק לכל נפגעי המלחמה במזרח התיכון. כך שאני חוזרת על מה שאמרתי בהודעה הקודמת שלי: יאללה לעוד מבצעי התרמה והפעם בשביל כל מי שצריך ולא רק לחלק מהם. מבחינת זה ששדרות לא צריכה שיקום כי היא לא נהרסה הממ... בואי נראה שניה.... שדרות באמת לא נהרסה.... אבל מה עם גוש קטיף??? גוש קטיף לא נהרסה? הממ... הם חלק ממדינה שדואגת להם?? למה? הם באמת קיבלו את כל הפיצויים שמגיעים להם? עזבי שמגיעים להם, שהובטחו להם? גם אם את צודקת שכיום המצב הוא שעזה בקאנטים וצריך לשקם אותם, עדיין לא שמעתי אפילו חצי מהאנשים שמדברים כמוך בעבר כשאנשים איבדו את בתיהם. ולא, 22,000 שקל לא נתרמו מעם ישראל הרחמן. מבחינת השנאה העצמית של היהודים כלפי עצמם יכול להיות שיש מופעי התרמה גם למען שדרות. אני לא זוכרת שעשו מאחד מהם אירוע התרמה כזה. חבל. ולא, זה לא שאני מצטערת שאנשים תמימים אחרים כן מקבלים את הכסף הזה, אבל אני כן מצטערת שלמדנו לרחם על אחרים יותר מאשר על עצמנו. אולי שם צריכים יותר כסף, אבל לדעתי לא בגלל זה נתרם כל כך הרבה יותר ממה שנתרם לכאן, אלא בגלל שלעם שלנו יש נטיה לרחם... אבל לא על עצמו!

רעוּת

New member
כי רחמים עצמיים זה חרא.

תושבי שדרות לא צריכים את הרחמים שלי, או של אף אחד. הם אולי צריכים הזדהות ואמפתיה, ופסיכולוגים של נט"ל, אבל לא רחמים. ואני לא חושבת שלעם שלנו יש שנאה כלפי עצמו, להיפך, ואנחנו לא כאלה אלטרואיסטים, ו"גישת הקורבן" שלנו לא תביא אותנו רחוק ולא תצדיק כל דבר שנעשה בשמה. אם כבר, אז איבדנו אמפתיה לכל מי שהוא לא אנחנו, ואנחנו לא מכירים בסבל שנגרם לצד השני. שאנחנו גרמנו לו. ותסמכי על המדינה שהמיתון לא ישפיע על הוצאות הבטחון שלה, ואם כן, אז האמריקאים ישלמו. ואם כבר, אז סתם לידע כללי, גילו שכל הפיצויים הכספיים האלה שנותנים לנפגעי טראומות לאומיות או בכלל, מגבירות את הסיכון ל-PTSD, כי כל פיצוי כזה מקושר לטראומה ולא ממש עוזר להתגבר עליה. היו מחקרים על זה, ואני גם יכולה להעיד מנסיוני האישי, שמשרד הבטחון מצידי יכול לדחוף את הכסף שלו ל#$%$#@.

Einav85

New member
לי לא ברור איך הכסף יעזור לפלסטינאים.

הרי במקרה הטוב הכסף באמת יגיע לאזרחים והם ישקמו את הבתים ויקבלו תרופות וכו' וכו'. ואז עוד כמה שנים (במקרה הטוב!) החמאס יחליט שהוא לא מקבל מספיק תשומת לב ויירה טילים על ישראל ושוב צה"ל יכנס פנימה והכל יחזור על עצמו. במקרה הרע חמאס יקבל את הכסף מלכתחילה (ובהיות מארגני ההתרמה רואים בחמאס שלטון לגיטימי אז כנראה שזה מה שיקרה), והרי אנחנו יודעים עד כמה יפה החמאס מטפל באזרחיו. אם באמת רוצים לדאוג לאזרחים, צריך למצוא להם שלטון שלא מנצל לרעה את כוחו. אחרת לא עשינו פה כלום.

רעוּת

New member
חמאס דווקא מטפל באזרחיו יפה.

הוא מקים להם בתי ספר, אוניברסיטה, מוסדות רווחה. בגלל זה בחרו בו מלכתחילה, כי אמא פלסטינית ענייה תצביע למי שמבטיח לילדים שלה אוכל וחינוך חינם (זה קצת-הרבה כמו ש"ס פה). ואז מגיעים לקטע שהוא ארגון טרור רדיקלי ולא רציונלי ומביא לחורבן של האזרחים שלו, מה שאני מקווה שיגרום להם להצביע יותר בחוכמה פעם הבאה, למי שנשאר בחיים לפחות
. בכל מקרה, אנחנו לא יכולים לכפות עליהם שלטון כלשהו. ואם הכסף לשיקום לא יבוא מהעולם המערבי הוא יבוא מאיראן ומאל קעידה, ואז נתגעגע לחמאס וליכולות הצבאיות הלא מדהימות שלהם.

תקראי לזה איך שאת רוצה במקום "רחמים"

אני מאמינה שבעזרת הכסף שאני תורמת לאנשים הם יכולים להשיג טיפול פסיכולוגי אמיתי שיעזור להם. אפשר גם לצאת ממצב של פוסט טראומה או להגיע למצב יחסית טוב עם זה. בין אם מתוך רחמים ובין אם מתוך הזדהות ואמפתיה, כדאי לנו לדאוג להם.

רעוּת

New member
אבל לא היה שומדבר במה שאמרתי שסתר את זה.

גם לא תמיד כזה בריא לשלוח גדודים של פסיכולוגים, לפעמים הם עושים יותר נזק מתועלת
(זאת אפילו עילה לתביעה על רשלנות רפואית, אם עברת טראומה ודוחפים לך פסיכולוג שיחפור לך כשאת לא במצב שאת צריכה את זה, זה יכול לגרום לPTSD גם באנשים שלא היו בהכרח מפתחים את זה. אבל זה כבר סתם השטויות שאני לומדת באונ'
).

אם את חושבת שפסיכולוג=חפרן

אז את באמת לומדת שטויות (!!!) באוניברסיטה אמא שלי פסיכולוגית כבר 40 שנה (בערך) עם המון ניסיון בטיפול בטראומות, יש לה הצלחות אדירות, ותתפלאי..... היא לא חופרת ואפילו לא סתם מדברת עם המטופל..... היא מטפלת בו. יש תרגילים לעשות, ויש דברים שלומדים רק אחרי האונ' אם בכלל. נכון, זה לא בריא לשלוח גדודים של פסיכולוגים חפרנים. זה כן בריא לתרום למישהו כסף שייקח טיפול שהוא באמת טיפול טוב.

רעוּת

New member
אני לומדת פסיכולוגיה ../images/Emo3.gif

שזה באמת סוג של שטויות, מה שמלמדים בתואר ראשון
לא התכוונתי לזה שטיפול פסיכולוגי לא מועיל לפוסט-טראומה, אלא שלא צריך לקפוץ על כל מי שכרגע עבר טראומה ולהציף אותו ולהכריח אותו לחפור על זה אלא שצריך לעשות אבחון קצר קודם ולראות אם יש לו סמפטומים שיכולים להתפתח ל-PTSD או פרה-דיספוזיציה כלשהי שיכולה להראות על זה איכשהו, ורק אז לשלוח אותו לטיפול.

../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

באיזו הודעה שלי קראת שצריך "לקפוץ על נפגע טראומה, להציף אותו ולהכריח אותו ל..."???????????????? חחח
מאיפה זה בא לך??? ציטוט שכן היה בהודעה שלי זה: "עסקים בארץ שנפגעו צריכים כסף, נפגעי חרדה צריכים כסף, פצועים צריכים כסף, משפחות שמישהו נהרג להן צריכות כסף, נפגעי פעולות איבה, משפחת שליט, משפחות השבויים האחרים...."

רעוּת

New member
אה, לא אמרת את זה,

אמרת שצריכים פסיכולוגים באופן כללי, וזה הזכיר לי את הקטע הזה
ותסמכי על משרד-הבטחון-יימח-שמם-וזכרם (מה, רואים שאני לא מתה עליהם?
) שייתנו כסף לכל מי שנהרג לו/נפצע לו/ נחטף לו. סתם, לא בטוחה בנוגע לנחטף, לא יודעת מה המעמד הרשמי שלהם מעבר לזה שממש באסה להיות הם
.

לא, אני לא סומכת על אף אחד.

איזה קטע זה הזכיר לך? שלימדו אתכם לא להכריח אנשים לחפור אלא לחפור בעצמכם?
אוח, פסיכולוגיה..

רעוּת

New member
את זה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3586712,00.html תראי לאמא שלך
ואם כבר, אז אמרו לנו לא לחפור בעצמנו, כי אין לנו כלים וידע לאבחן אף אחד אז שלא נעשה את זה לנו ולחברנו הקרובים
למרות שכבר אבחנתי את עצמי עם המוןןןןןןןןן הפרעות נפשיות
.

נראה לי שכל סטודנט לפסיכולוגיה מאבחן את עצמו

מה, לא?
ואמא שלי יודעת את זה כבר מספיק זמן. היא מטפלת בדרכים לגמרי אחרות מדיבורים

למעלה