מישהו יודע ?

shoshyyy

New member
מישהו יודע ?

אני רוצה להתאמן על הפחד קהל שלי ...מישהו יודע אם יש איזשהי סדנה או קורס אשר מטפל בזה ? אני לא רוצה איזה הרצאה איך להרפות ואיך להתנהג כי אני יודעת את התאוריה ...אני רוצה להתאמן ...קהל חי ...קבוצה אשר תיתן מענה להתמודדות עם קהל תכלס .... אשמח לשמוע כל תגובה ! יום מקסים!

Mariasha

New member
היי שושי!

מה שאני עשיתי זה לקחתי על עצמי להעביר כל מיני הרצאות מול החבר'ה מהפקולטה שלי. אין לי פחד קהל, אבל עדיין יש לי פחד טלפון...

shoshyyy

New member
מריאנה ....

את יודעת מה הסיכוי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה ????? אוף אני כל כך מתלבטת במה לבחור ...... מצד אחד עבודה סוציאלית כי : 1) זאת עבודה מעניינת ומאתגת 2) ישר אחרי התואר הראשון אפשר למצוא עבודה 3) אפשר להמשיך לתואר שני ולהתמקצע ולהנות מעבודה מעניינת 4) יש לי פסיכומטרי מספיק למקצוע זה מצד שני פסיכולוגיה ...כי : 1) זה בעצם החלום שלי. אני רוצה להיות פסיכולוגית ! 2) זה בעצם החלום שלי 3) זה בעצם החלום שלי חסרונות בפסיכולוגיה : 1) אין עבודה אחרי התואר הראשון !!!!!! 2) הפסיכומטרי לא מספיק הציילללללללללוווווווווווווווו !!!!!!

Mariasha

New member
מה הקשר לפחד קהל?!

מה הקשר בין זה לבין פחד קהל?! נ.ב. אם את באמת רוצה ללמוד פסיכולוגיה לתואר שני, אל תבזבזי את זמנך: תרשמי לסוציולוגיה, תעשי ציונים טובים ותנסי לעבור משם לפסיכולוגיה. אם לא תצליחי - יהיה לך תואר שני בסותיולוגיה, וזה בכלל לא נורא

shoshyyy

New member
אין קשר לפחד קהל

ואי אפשר לעבור מסוציולוגיה (שזה לא מה שאני רוצה ללמוד אלא עבודה סוציאלית) לפסיכולוגיה.

Mariasha

New member
יש לי פתרון

ישנה מכללה (לא זוכרת את השם שלה), שתנאי הקבלה לשם מאד סבירים. יש להם תואר ראשון בפסיכולוגיה, ויש להם אפשרות מעבר למסלול פסיכולוגיה באונ' בן-גוריון בשנה השלישית! את מסיימת את השנה האחרונה באונ' ומקבלת תואר של אונ' בן-גוריון. אני מכירה בנות שעשו את זה, וגם בת דודה שלי התחילה ללמוד במכללה זו השנה (למעשה דיקן הפקולטה לפסיוכלוגיה של האוניברסיטה המליץ לה על זה).

shuky63

New member
שושי,אם את רוצה להיות תלויה כלכלית

במישהו אחר ב20 השנים הבאות לכי על לימודי פסיכולוגיה.הרי רק התמחות מאד ספציפית בפסיכולוגיה קלינית מעניקה לך מיקצוע,שגם אותו תוכלי להפוך להכנסה סבירה רק אחרי שנים רבות של התמחות וצבירת נסיון.עבודה סוציאלית נותנת לך מקצוע כבר בסיום תואר ראשון ואפשרות להתמחות ולעבוד לאחר מכן בנושאים הקרובים לליבך(יעוץ אישי,זוגי,קבוצתי).קחי עצה מאדם מבוגר שניכווה מקצועית בחיים,לכי על עבודה סוציאלית.

shuky63

New member
שושי כעובדת סוציאלית את יכולה להתקד

להתקדם במקצוע ולעסוק בטיפולים אישיים וקבוצתיים כמעט כמו פסיכולוגית.

gali90

New member
פסיכולוגיה אולי..

נחשב לתואר יותר יוקרתי ויש סביבו הרבה יותר הילה אבל- הדרך מאוד ארוכה ומייגעת - 9 שנים עד שאת מסיימת את ההתמחות .. אני לא מדברת כלל על התנאי קבלה . אני מכירה הרבה מטפלות- שסיימו תואר שני בעו"ס קליני ומטפלות בקלניקה פרטית (ומבחינה טיפולית לא פחות טובות מפסיכולוגים) . השאלה - מה באמת את רוצה - כי לשבת על הכורסא את יכולה (אם את מספיק טובה) גם כעו"ס קלינית .

b e ll

New member
חייבת לספר לכם על חלום, גימגום

ופסיכיאטר. השיטה של הדסה עין כרם מבוססת על שיטה מקנדה. השיטה הזו נהוגה בקנדה שנים לפני שיובאה לארץ. כשהתעניינתי בהתחלה בשיטה שהדסה מייבאת - סיפרו לי על סרט קנדי שנערך על מישהו מגמגם שעבר את הקורס בקנדה. כך היה בסרט: " רואים פסיכיאטר בשיחה טיפולית עם מטופל, מדבר מאוד יפה ושוטף לגמרי. האסוציאציה היא שהוא המטפל בתוכנית לגימגום(כי הרי לא יודעים מי הנפשות הפועלות). חוזרים 5 שנים אחורה ורואים את אותו אדם מגמגם נורא קשה עם העוויות פנים ותנועות גוף לא נשלטות. האדם הזה מספר שחלום חייו הוא להיות פסיכיאטר אבל בכל האוניברסיטאות בקנדה הוא לא הצליח להתקבל להתמחות בפסיכיאטריה כי ברגע שוועדת הקבלה ערכה לו ראיון הוא לא הצליח להוציא מילה אחת לא מגומגמת מהפה. וכמובן שלמרות הציונים הגבוהים שלו ברפואה הוא לא התקבל להתמחות בפסיכיאטריה באף אוניברסיטה בכל קנדה. גם הכי פחות נחשבות או מוערכות לא הסכימו לקבל אותו. וחוזרים 5 שנים קדימה והוא ממשיך את הסיפור שלו. הוא עבר את הקורס, שיפר מאוד את השטף תירגל בטירוף במשך המון זמן וכשנה אחרי הקורס שלח בקשות להתקבל שוב. לא הסכימו אפילו לקבוע לו ראיון עם הפקידה הכי זוטרה בכל מקום כי השם שלו היה כבר מקוטלג. הוא כמובן שפנה באופן אישי וארב לאיזה פרופסור במסדרון ו"תפס" אותו דיבר איתו ואנס אותו לקבוע לו ראיון לוועדת הקבלה." כמובן שסוף הסיפור כבר ברור, בזמן ההקלטה השניה 5 שנים לאחר הקורס הוא היה בסוף ההתמחות שלו, סטודנט מבריק ומצטיין. אני זוכרת את עצמי מקשיבה לסיפור בפה פעור ירוקה מקנאה - כל כך קינאתי בו שעשה זאת ושהצליח. לא האמנתי לרגע שאפשר, חשבתי שהוא משהו מיוחד במינו, שאין דומה לו. חשבתי שאם רק אצליח לבקש במעדניה בסופרמרקט 200 גרם פסטרמה - עשיתי את שלי והצלחתי. כך שאם את רוצה להיות פסיכולוגית - תעבדי קשה (בכל התחומים, גם הלימודיים) ותצליחי. אני מאמינה ברצון האישי ובדרייב. אם יש מוטיבציה אמיתית - הכל אפשרי ובר ביצוע. אגב, אני רואה את זה אצל התלמידים שלי גם כן. אף אחד מהם לא מגמגם ובכל זאת יש ויש. את רואה שמי שרוצה להצליח - יצליח ובכלל לא חשוב שהוא דיסלקטי ובעל לקויות למידה. יש לי תלמידה מאובחנת מכל הכיוונים והיא כל כך רוצה להצליח בבגרויות שהיא לומדת כמות שעות מטורפת בבית, יש לה ציונים נהדרים והיא נחושה להגיע לקו המטרה שסימנה לעצמה. היא בדרך הנכונה. אז ממני, תסמני לך מטרה ותחתרי אליה. תעבדי קשה ותצליחי להגיע אל המטרה. שיהיה לך בהצלחה.

barba

New member
פחד קהל

ערב טוב ומה שלומך תיכנסי לאתר הומניקשיין סדנאות זה הסדנה שאני עברתי ושם דיברתי מול 120 אנשים בהצלחה

shoshyyy

New member
מענין מה שאת אומרת ....

נכנסתי ולא היה מידע על סדנה זו אבל אני אברר.... איך השפיעה עלייך הסדנה ? היא הייתה כל שבוע ? כמה היא עלתה את זוכרת ? תודה .... שיהיה לך יום מקסים ....

שרוך

New member
ככה

בס"ד הי שושי!! הי לכולם!! מזמן לא ראיתי אותי אני קורא אבל אני עסוק!! בתיה אני מתגעגע אליך!! ככה מתוך ניסיון!!! את חייבת את המציאות לא יודע איזה סנדא אני יודע שאם מתנסים!! זה עוזר! הכל זה תרגול !! שבת שלום שרוך

למעלה