חייבת לספר לכם על חלום, גימגום
ופסיכיאטר. השיטה של הדסה עין כרם מבוססת על שיטה מקנדה. השיטה הזו נהוגה בקנדה שנים לפני שיובאה לארץ. כשהתעניינתי בהתחלה בשיטה שהדסה מייבאת - סיפרו לי על סרט קנדי שנערך על מישהו מגמגם שעבר את הקורס בקנדה. כך היה בסרט: " רואים פסיכיאטר בשיחה טיפולית עם מטופל, מדבר מאוד יפה ושוטף לגמרי. האסוציאציה היא שהוא המטפל בתוכנית לגימגום(כי הרי לא יודעים מי הנפשות הפועלות). חוזרים 5 שנים אחורה ורואים את אותו אדם מגמגם נורא קשה עם העוויות פנים ותנועות גוף לא נשלטות. האדם הזה מספר שחלום חייו הוא להיות פסיכיאטר אבל בכל האוניברסיטאות בקנדה הוא לא הצליח להתקבל להתמחות בפסיכיאטריה כי ברגע שוועדת הקבלה ערכה לו ראיון הוא לא הצליח להוציא מילה אחת לא מגומגמת מהפה. וכמובן שלמרות הציונים הגבוהים שלו ברפואה הוא לא התקבל להתמחות בפסיכיאטריה באף אוניברסיטה בכל קנדה. גם הכי פחות נחשבות או מוערכות לא הסכימו לקבל אותו. וחוזרים 5 שנים קדימה והוא ממשיך את הסיפור שלו. הוא עבר את הקורס, שיפר מאוד את השטף תירגל בטירוף במשך המון זמן וכשנה אחרי הקורס שלח בקשות להתקבל שוב. לא הסכימו אפילו לקבוע לו ראיון עם הפקידה הכי זוטרה בכל מקום כי השם שלו היה כבר מקוטלג. הוא כמובן שפנה באופן אישי וארב לאיזה פרופסור במסדרון ו"תפס" אותו דיבר איתו ואנס אותו לקבוע לו ראיון לוועדת הקבלה." כמובן שסוף הסיפור כבר ברור, בזמן ההקלטה השניה 5 שנים לאחר הקורס הוא היה בסוף ההתמחות שלו, סטודנט מבריק ומצטיין. אני זוכרת את עצמי מקשיבה לסיפור בפה פעור ירוקה מקנאה - כל כך קינאתי בו שעשה זאת ושהצליח. לא האמנתי לרגע שאפשר, חשבתי שהוא משהו מיוחד במינו, שאין דומה לו. חשבתי שאם רק אצליח לבקש במעדניה בסופרמרקט 200 גרם פסטרמה - עשיתי את שלי והצלחתי. כך שאם את רוצה להיות פסיכולוגית - תעבדי קשה (בכל התחומים, גם הלימודיים) ותצליחי. אני מאמינה ברצון האישי ובדרייב. אם יש מוטיבציה אמיתית - הכל אפשרי ובר ביצוע. אגב, אני רואה את זה אצל התלמידים שלי גם כן. אף אחד מהם לא מגמגם ובכל זאת יש ויש. את רואה שמי שרוצה להצליח - יצליח ובכלל לא חשוב שהוא דיסלקטי ובעל לקויות למידה. יש לי תלמידה מאובחנת מכל הכיוונים והיא כל כך רוצה להצליח בבגרויות שהיא לומדת כמות שעות מטורפת בבית, יש לה ציונים נהדרים והיא נחושה להגיע לקו המטרה שסימנה לעצמה. היא בדרך הנכונה. אז ממני, תסמני לך מטרה ותחתרי אליה. תעבדי קשה ותצליחי להגיע אל המטרה. שיהיה לך בהצלחה.