מישהו יודע ?

taltaltal28

New member
מישהו יודע ?

1.האם באיים בתיאלנד יש מלריה???. 2.והאם בנפאל יש מלריה??.

לימור75

New member
באיים יש, ונדבקים.

נפאל למיטב ידיעתי אין, אבל לשאול במשרד הבריאות/למטייל/במרפאה בה עושים חיסונים.

לימור75

New member
רצוי

למרות שאפשר לקחת סיכון (לא מחושב לדעתי) ולקנות כדורי מלרון שאפשר לקחת רק אחרי שחולים.

aviron

New member
לימור75 - ???????????????

באיים יש, ונדבקים? במלריה? למיטב ידיעתי לא הכריזו על האיים (מי ש"מכריז" זה ארגון הבריאות הבינלאומי שמסונף לאו"ם) כאיזור מלריה. וגם אין. וגם לא מכיר אף אחד ש"נדבק". וממלריה גם לא "נדבקים". מלריה מקבלים באמצעות עקיצה של יתושה-נקבה מסוג אנופלס, שמגיחה בלילה. לכי תמצאי את הנקבה הזו שתגיע בלילה. לא באיים. באיים אין מלריה. בקופנגאן יש את יתושי ה"פיבר" - זה כבר סיפור אחר, זה לא מלריה.

לימור75

New member
כך נאמר לי

כשעשיתי בזמנו חיסונים, הרופאה אמרה שבפוקט יש מלריה.

eranb1

New member
מלרייה באיים- בשום אופן

אהלן חברים אין שום מלרייה באיים חזרתי לא מזמן מתאילנד המדהימההההההה ואני היסטרית שאין כמותי ובוודאות אין מלרייה באיים ואם את באמת רוצה להיות בטוחה יש את משרד הבריאות לברר כל שאלה שיש לך, חוץ מזה למי שענה לך את התשובה לקחת איתך את הכדורים, אז זה לא עוזר כי את צריכה לקחת אותם שבוע לפני שאת מגיע למקום הנגוע המלרייה, בקיצור עזבי ביננו אני לקחתי איתי תיק שלם מלא תרופות ו...ברוך ה' 2 אקמול בטיסות וזהו ומה שאת צריכה יש שם הכולללל ו.....ניסחפתי קצת תהני תאילנד המקום הכי מדהים בעולם

espen

New member
מלריה בתאילנד

לפי הרצאה שנכחתי בה אתמול במלר"ם איכילוב: אין מלריה במרכז תאילנד ואף לא באיים. יש מלריה בצפון תאילנד - לא בצ'אנג מאי, אבל כן בכפרים ובאיזורים שמסביב. בנוסף, מדובר בסוג ייחודי של מלריה שחסין בפני לריאם (כדורים מונעי מלריה נפוצים), ולכן יש להשתמש במלרון (יקר וכמעט נטול תופעות לוואי) או דוקסיציקלין (ההיפך). כמובן שזוהי עדות שמיעה מאדם ללא כל סמכות רפואית, ובכל מקרה כדאי שתיוועצי ברופא. תיהני בטיול ;)

למעלה