מישהו יודע?

• פותח הנושא lvb
  • פורסם בתאריך

lvb

New member
מישהו יודע?

מזה זמן מה אני מתעניין בהשלמות שנעשו לרקויאם של מוצרט. יש בידי הקלטות של ההשלמות מאת דרוס ומאונדר, כולל מאמרים קצרים על עבודתם, וכן מאמר די מפורט מאת רוברט לוין על ההשלמה שלו, מתוך הפרטיטורה שיצאה לאור, ואף שמעתי את הגרסה בקונצרט. אני יודע שרילינג ומקקראס הקליטו את הגרסה הזאת, שתי ההקלטות לא זמינות בארץ, ולא מצאתי אותם בשיוטים בחו"ל. מישהו יודע על עוד ביצועים לרקויאם בגרסה של רוברט לוין?

אני חושב שהחברה' של ה"מוצרט פורום" יעזרו לך.

http://www.mozartforum.com/ זהו פורום בינלאומי שמתעסק אך ורק במוצרט. אני חבר בפורום הזה כבר כמה שנים, ויש בו מומחי מוצרט מן השורה. אני חיפשתי תשובה לשאלה שלך כבר יומיים, כי כמו שאתה כבר יודע, אני חסיד של זוסמאייר, כך שאין ביידי השלמות אחרות לרקויאום ולא הצלחתי למצוא את מבוקשך.

lvb

New member
תודה...

פרט לשתי ההקלטות שציינתי יש הקלטה נוספת שאינני מכיר אף אחד מהרכב המבצעים, מקהלה תזמורת מנצח וסולנים, אשר הוקלט בקונצרט מיוחד לאחר 9/11. אני אנסה להשיג את ההקלטה של מקקראס.

lvb

New member
אגב

שמעת בעבר את הגרסה של רוברט לוין? הוא יצא מתוך נקודת הנחה שאמנם יש צורך בהשלמה חדשה של היצירה, בגלל בעיות בגרסה של זוסמאייר (הובלת קולות גרוע - אפילו קוינטות ואוקטבות מקבילות, ליקויים בתזמור, חריגה מהסכימה המוצרטיאנית המקובלת ועוד), אבל למען הצדק ההיסטורי והתרבותי יש לתקן כמה שפחות ולהשאיר את הטקסט של זוסמאייר מדויק ככל האפשר. אני מאמין שתוכל בקלות למצוא בספריה אצלכם את הפרטיטורה של המהדורה שלו (הוצאת CARUS, הוציאה את כל המוסיקה הליטורגית של מורצט באורטקסט), בהקדמה לפרטיטורה הוא נותן פירוט ארוך ומעניין בכל הקשור לגרסה של זוסמאייר, לשאלת האותנטיות של הפרקים שלא שרדו כתבי יד של מוצרט שלהם, וכן לגבי השינויים שהוכנסו בגרסה שלו. זה מאוד מעניין.

מממ האמת שבאקדמייה שלי

יש רק NMA (אבל את כ-ל הNMA
)

lvb

New member
גם אצלנו יש את הכל...

אבל אין לכם פרטיטורות נוספות? אני יודע שהפרטיטורה הזאת אפילו זמינה בחנויות, ראיתי אותה בשטוטגרט בחנות קטנה. לדעתי רק בשביל המאמר המאיר עיניים והמעניין שווה לחפש את הפרטיטורה הזאת באיזו ספריה. זאת ניו יורק - בטוח אפשר למצוא את זה שם בקלות.

למעלה