מישהו יכול אחת ולתמיד לפתור את הסוג

uvkatz

New member
מישהו יכול אחת ולתמיד לפתור את הסוג

הסוגיה הנצחית : מה ההבדל ,אם קיים ,בין אורקים לגובלינים ??

Lara145

New member
אהם...תאמת

אורקים הם רעים ואין להם שכלל!!!!!!! גובלנים זה האלו מהארי פוטר ששומרים על הכספות האלו?..? אורקים גם הרבה יותר גבוההים גדולים... וגובלינים הם קטנים נמוכים!

Nimst

New member
יש לי הרגשה

שהוא מתכוון להבדל לפי טולקין, לא לפי הארי פוטר\: עד כמה שהבנתי, אין הבדל.

Lara145

New member
שאלה...

גובלנים יש גם בספר של שר הטבעות?? אני פשוט לא קראתי את הספרים...

go girl1

New member
וחוץ מזה../images/Emo66.gif

אמרת בפורום המקביל שקראת את הספרים אז מה קרה פתאום?

Lara145

New member
כן...

לא קראתי את ההוביט ראתי את שר הטבעות אוחוות הטבעת מאיפה אני צריחה לדעת??

Lara145

New member
סליחה.....

סליחה קראתי את שר הטבעות אחוות הטבעת ואני בשני הצריחים אבל לא את ההוביט, לכן מאיפה אני צריכה לדעת מה ההבדל בין הוביטים לגובלינים?? כשאני מתכוונת "לא קראתי את הספרים"- אני מתכוונת לההוביט ?(בטעות כתבתי את זה ברבים)

cobainos

New member
אין הבבדל

בכל ספרי הפנטזיה היצורים בעלי אותו שם הם אותם יצורים...

LeAnNe

New member
גובלינים יש גם אצל טולקין../images/Emo62.gif

בהוביט אני לפחות זוכרת אותם כשהם אכלו לבילבו ולגמדים את הפונים(
). אורקים זה פרי בריאתו של סאורומן, גובלינים זה יצור שנברא ע"י אללה. אין לי באמת מושג מה ההבדל..

naring

New member
OMG... איזה בלבול...

יציריו של סארומן הם אורוק-האי. שילוב בין אורקים לגובלינים. עכשיו ההבדל: אורקים הם אלפים שעברו עיוות והפכו לזה. העיוותים כבר ילדו אורקים חדשים, אבל הראשונים היו אלפים מעוותים. גובלינים זה אלו שנפגשו עם האחווה בקזאד-דום (מוריה). הם קטנים יותר, חכמים יותר, ונעים יותר בקלות. הערה: כל מה שנכתב למעלה, נכתב ללא התחשבות במה שכתוב בספרי טולקין, רק בסרטים. (סך הכל זה פורום הסרטים, לא?)

maglor

New member
ולפי הספר, לידיעה כללית

האורוק-האי של סארומן הם שילוב של בני אדם ואורקים. גובלינים ואורקים הם אותו דבר רק שהגובלינים בד"כ קטנים יותר, כמו שהם הופיעו בסרטים באמת (אגב בסרט קראו להם אורקי מוריה או האורקים של מוריה).

aniviel

New member
עוד סתם ככה תוספת לידע על הסרט...

בסרט כנראה גם פיטר ג'קסון לא היה בטוח בעניין. שימו לב לכמה ממשפטי החוכמה של לגולאס כאשר האחווה נמצאת במוריה. בהתחלה הוא אומר "גובלינים" כעבור כמה דקות הוא אומר "אורקים" נראה שאו שהם פשוט 100% אותו דבר ואז זה לא משנה, או שלגולאס לקח קצת יותר מדי מה'גרינליף' שלו באותו היום... והמבין יבין. אחחח, אני עייפה! איך עברו חגיגות יום העצמאות על כולם
חג שמייח

Galadriel 3000

New member
או שהוא חשב שבמילא אף אחד לא יקשיב

למשפטי החוכמה של לגולאס.
חוצמזה שבסרט הראשון (הלא- מורחב) אז בתרגום כתוב "אורקים".

aniviel

New member
תראי את זה עם תרגום באנגלית...

חח מה לעשות שאין לי ברירה לראות את זה עם תרגום באנגלית כשאני רואה את המורחב של הראשון. ושומעים יפה מאוד וגם כתוב Goblins

Y. Welis

New member
לא לפי הספר, זה עדיין הסרט

האורוק-האי הם שבט אורקים שהופיע במורדור לקראת סוף העידן השלישי; אולי פיתוח של סאורון. חלק מהם הצטרפו גם לסארומאן. הדרומי בפונדק בברי היה דוגמא להכלאה של אורקים ובני אדם, וכן רבים שמרי ופיפין ראו באייזנגארד.

אלרוס

New member
הפתרון ממש פשוט

אין שום הבדל. זהו. קאפיש? גובלינים זה שם אחר לאורקים, יש תיאוריות שאומרות שהם קטנים יותר (אגב, לא חכמים יותר, ההפך הוא הנכון) וזריזים יותר, אבל בעיקרון זה בדיוק אותו גזע.

למעלה