מישהו יכול בבקשה להסביר לי משהו?

מישהו יכול בבקשה להסביר לי משהו?

יש בישראל עשרים ושבעה אלף בעלי תעודת עיוור (עיוורים וכבדי ראיה). נגיד שיש עוד שמונה אלפים כבדי ראיה נוספים שאין להם תעודה. נגיד, שלכל אחד מהם יש משפחה, ובממוצע לכל אחד יש שלושה בני משפחה קרובים. חשבון פשוט, מאה וארבעים אלף אנשים שנושא העיוורון מטריד אותם ברמה כזו או אחרת ביום יום. והנה השאלה: איך זה שמאז נפתח הפורום, יש בו רק שלושים משתתפים? איפה כל היתר? זה לא עולה כסף, יכול להביא תועלת, לא מזיק לבריאות, קל, נגיש, אפילו לא צריך לצאת מהבית. אז איפה כולם?

אריק, אני התלבטתי בנושא בדיוק לפניך

רציתי לפתוח פורום אבל דיברתי עם חבר'ה ולא ממש היה לי מובן אם הם יכנסו לפורום כזה, למרות שיש כמה רשימות תפוצה שאני לא חבר בהם אבל מסתבר שיש שם התנהלות עניפה, אבל שמע, אתה צודק, אני גם לא מבין איך מאיכלוסיה כזו גדולה לא באים לפורום כזה, לא דורשים פורום כזה, אין להם מחשב? לא מאמין, היום לכולם יש מחשב, אבל זה שיש לעיוורים/כבדי ראיה משפחה, לא אומר שהמשפחות ממש מתעסקים עם הנושא יום יום, גם לא בטוח שהעיוורים/כבדי הראיה מתעסקים בנושא יום יום, אולי הם פשוט מעדיפים לא לדון בנושאים אלו, ולחיות חיים רגילים ככל האפשר בלי שיזכירו להם שהם "אחרים"...

אריק, אני התלבטתי בנושא בדיוק לפניך,

רציתי לפתוח פורום אבל דיברתי עם חבר'ה ולא ממש היה לי מובן אם הם יכנסו לפורום כזה, למרות שיש כמה רשימות תפוצה שאני לא חבר בהם אבל מסתבר שיש שם התנהלות עניפה, אבל שמע, אתה צודק, אני גם לא מבין איך מאיכלוסיה כזו גדולה לא באים לפורום כזה, לא דורשים פורום כזה, אין להם מחשב? לא מאמין, היום לכולם יש מחשב, אבל זה שיש לעיוורים/כבדי ראיה משפחה, לא אומר שהמשפחות ממש מתעסקים עם הנושא יום יום, גם לא בטוח שהעיוורים/כבדי הראיה מתעסקים בנושא יום יום, אולי הם פשוט מעדיפים לא לדון בנושאים אלו, ולחיות חיים רגילים ככל האפשר בלי שיזכירו להם שהם "אחרים"...

rnisser

New member
איפה הפרחים כולם אנה הלכו?

רוב בעלי תעודות העיוור הם מעל 65. מהדור שלא ידע מחשב, חלק גדול כבדי ראיה שנמצאים בהכחשה או שהנושא לא מעסיק אותם עד כדי כך, לחלק אין ציוד מחשב נגיש מסיבות שונות. קיימת כיום תנועה יחסית עירה בפורום של השירות לעיוור. דרך אגב זה זמן טוב כן להוציא אתכם מהבית. פירסמתי באתר של אופק לילדינו על תאריך הכנס השנתי ביום רביעי 28/5/2007. זה הזדמנות טובה להתעדכן קצת ולפגוש גם פיסית אנשים אחרים. פירסמתי גם הודעה לגבי נופש המשפחות בקיץ. אפשר לראות תמונות מנופשים קודמים כאן: http://www.ofek-liyladenu.org.il/photoidxr.php מעוניינים? צרו קשר ראובן ניסר אופק לילדינו

ראובן שלום לך,

אופק ילדינו אירגון נחמד מאוד, אך לאנשים שכמותי (עיוורים/לקויי ראיה הורים לילדים רואים) לא ממש נראה שמתאים, אבל תודה על ההזמנה.

בישוליה

New member
גם אני חשבתי על זה

כאמא לילדה עיוורת תמיד חיפשתי פורום של הורים שמשתפים וכותבים ואין כשראיתי את הפורום הזה חשבתי שהנה מצאתי אבל אני גם לא רואה מספיק הענות אני חושבת שהדבר אולי נובע מחוסר זמן או שפשוט לא רוצים לדבר על זה כל הזמן.

כרמל596

New member
שלום רב לכולם! בהמשך לשאלתך...

אני אבא לילדה עיוורת בת ארבע וחצי. בזמנו, כשחיפשתי מידע ומקום לשתף מצאתי בעיקר את "אופק לילדינו". למרות שהאתר חשוב ביותר, התנועה בו דלילה מאוד עד אפסית. כשלא היה עם מי לדבר (חוץ מראובן...) בפורומים, פשוט המשכתי הלאה, ובשלב מסוים הפסקתי לחפש אלטרנטיבות. מצד שני, אני מכיר הורים לילדים עיוורים ולקויי ראייה שלא נכנסים לאינטרנט כדי לחפש תשובות מסיבות של חוסר היכרות מספקת עם המדיה הזאת וזקוקים שיגיעו אליהם ויעודדו אותם לחפש עזרה. כמו כן, ישנם הורים רבים יוצאי חבר העמים ומהמגזר הדרוזי והערבי, שגם אם יחפשו באינטרנט - לא יעשו זאת בדרך כלל בפורומים הדוברים עברית.

באותה בעיה!

אבל ע"פ הסטטסטיקות באדמין שלנו אני רואה שהייתה עליה של כותבים. אצלי לפחות באמצע השנה הייתה ירידה בגלל שהפורום היה סגור עד שהגעתי לפני 4-5 חודשיים ורק עכשיו הגעתי למצב שהיה בשנה שעברה בדיוק. אני עכשיו שואף להביא למודעות יותר גבוה לפורום שבו אני מנהל, כבדי שמיעה וחרשים, אני ממליץ לך לדבר עם מנהל האשכול שלך ולקחת ממנו רעיונות, יותר ליצור שיתוף פעולה גם עם המרכזים והאגודות שמארגנות כנסים שיביאו שם למודעות הפורום. ואולי אפילו ליצור קשר עם מכונים שנותנים שירותים לכבדי ראיה ועיוורים על מנת לתת הטבות מסויימות במוצרים אשר ינתנו בלעדית לאנשי הפורום. ככה לפי דעתי תוכל להגיע לרוב האוכלוסיה הרלוונטית. בהצלחה אבא של נעם.

תודה,

דבר אחד אני כבר מיישם: כל עיוור או כבד ראיה שירצה לקבל כלב נחיה, ויפנה למרכז לכלבי נחיה בבית עובד ויגיד שהוא משתתף בפורום בתפוז, אם יימצא מתאים לקב כלב נחיה, לא יצטרך לשלם כלום. יקבל כלב בחינם (!!). (נכון, תפסתם אותי. אף אחד לא משלם עבור כלב נחיה. אז מה?) אנסה לראות מה מתוך הרעיונות שהעלית ישים. תודה.

למעלה