מישהו יכול בבקשה להסביר לי...

• פותח הנושא tuner
  • פורסם בתאריך

tuner

New member
מישהו יכול בבקשה להסביר לי...

מה זה רבע טון (אורגן) ואם אפשר בצורה הכי פשוטה אני לא יודע תווים תודה

shykedmi2

New member
הממ... תראה, ובעיקר תשמע -

כמו שבטון יש שני חצאי טונים (בין דו לרה, יש הרי דו דיאז), כך בין אותו מרווח שהוא לכאורה הכי קטן במוסיקה, החצי טון (בפסנתר אי אפשר פחות), יש בתוכו גבהים שונים, והם רבעי הטונים. לפעמים תשמע גם את המושגים: שמינית טון, ועוד כל מיני דברים בסגנון. אני מקווה שהסברתי בהצלחה. אם תרצה עוד עזרה, אל תהסס לפנות.

tuner

New member
לא ממש הבנתי

האם יש אפשרות שתסביר לי את מהתמונה של המקלדת sorry אני ממש לא מבין בזה ואני צריך שתסביר לי בצורה הכי פשוטה

shykedmi2

New member
אין בעיה

אז זהו, שהמקלדת ממש לא תופסת. אבל בוא נגיד ככה. תסתכל על התמונה שהבאת לי. לך לתו הראשון (הלבן) של המקלדת, מצד שמאל. ולך צעד אחד ימינה לקליד השני הלבן. אני מדבר על התווים דו ורה (אבל זה לא נורא אם אתה לא יודע). בין 2 הצלילים האלה (או בין כל שני צלילים סמוכים אחרים, בתנאי שיש עוד צליל שמפריד ביניהם) יש מרווח שנקרא טון. בכל טון יש שני חצאי טונים. בדיוק כמו שב-2 יש לך 1 ועוד 1 לדוגמא. אוקיי? בפסנתר, חצי הטון הוא המרווח הכי קטן בין הצלילים שאפשר להשיג. עכשיו, שאלת לגבי רבע טון. אני לא סתם אומר לך על חצאי טונים. כמו שיש בין שני צלילים סמוכים כאלה עוד צליל שנמצא ביניהם (הרי, בין דו ורה נמצא דו דיאז), בין שני הצלילים הסמוכים ביותר (דו ודו דיאז הרי יותר צפופים) יש גם קשת ענפה מאוד של צלילים. אלו הם בין השאר רבעי הטונים. הרי בת'כלס מה הכוונה כשאומרים רבעי טונים? עקרונית, גובה צליל הוא אבסולוטי. כל מה שחורג מהאבסולוטיות הזאת הוא מזוייף. שמעת פעם את המושג מזוייף? זה כשמישהו שר ברבעי טונים, או שמיניות טונים שלא לצורך. רבע הטון הוא מרווח קטן יותר מהחצי טון. הרי קביעת העובדה של אם המרווח בין צלילים הוא טון, או חצי טון, או רבע טון, הוא גובה הצליל. אני לא יודע אם זה כל כך ברור... בוא נגיד ככה. אם 2+2 מרכיבים את 4 (טון), אם 1+1 מרכיבים את 2 (חצי טון), אז 0.5+0.5 מרכיבים את 1 (חצי טון) ובהתאם גם 0.25+0.25 מרכיבים את 0.5 (רבע טון). תמיד יכול להיות מרווח יותר קטן ממה שאנחנו מכירים. אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור. ואין לי בעיה להמשיך ולהסביר אם תרצה.

tuner

New member
תודה רבה על ההשקעה

אני חושב שהבנתי את זה אבל עדין אני לא בטוח, אם תוכל להסביר לי איך זה בא לידי ביטוי בנגינה (מלודיה) בעזרת קובץ מידי אם זה לא מסובך מדי על כל פנים שוב המון תודות לך.

shykedmi2

New member
המממ... קודם כל על לא דבר -

ודבר שני - זה בדיוק העניין, שבנגינה, על פסנתר, ובטח ובטח שבמידי, זה לא ממש אפשרי. לפחות לא מה שידוע לי. המרווח המצומצם ביותר שיש, בטח שבמחשב, הוא החצי טון. הרבע טון הוא הנמוך יותר ממנו. בוא נגיד ככה: תשיר צליל, ותקשיב לתנודות של הצליל שלך בתוך אותו הצליל. הצליל שלך, כשאתה שר, משנה את הגובה שלו באופן בלתי פוסק. אלו הם התנודות של רבעי הטונים ושמיניות הטונים. זה לא משהו שמרגישים יותר מדי. אם אתה מנגן על כלי, גיטרה הכי טוב, תנסה לשחק עם הכיוון שלה. שם אתה יכול לשחק עם זה יותר.

DrunkGoat

New member
"סלסולים"...

במוסיקה מזרחית\ערבית\אתנית\הודית\מה שלא יהיה משתמשים ברבעי טונים. הדוגמה הכי "קרובה" שתוכל לשמוע היא "סלסולים", מה שעושה כל זמר מזרחי שמכבד את עצמו
...

למעלה