אין בעיה
אז זהו, שהמקלדת ממש לא תופסת. אבל בוא נגיד ככה. תסתכל על התמונה שהבאת לי. לך לתו הראשון (הלבן) של המקלדת, מצד שמאל. ולך צעד אחד ימינה לקליד השני הלבן. אני מדבר על התווים דו ורה (אבל זה לא נורא אם אתה לא יודע). בין 2 הצלילים האלה (או בין כל שני צלילים סמוכים אחרים, בתנאי שיש עוד צליל שמפריד ביניהם) יש מרווח שנקרא טון. בכל טון יש שני חצאי טונים. בדיוק כמו שב-2 יש לך 1 ועוד 1 לדוגמא. אוקיי? בפסנתר, חצי הטון הוא המרווח הכי קטן בין הצלילים שאפשר להשיג. עכשיו, שאלת לגבי רבע טון. אני לא סתם אומר לך על חצאי טונים. כמו שיש בין שני צלילים סמוכים כאלה עוד צליל שנמצא ביניהם (הרי, בין דו ורה נמצא דו דיאז), בין שני הצלילים הסמוכים ביותר (דו ודו דיאז הרי יותר צפופים) יש גם קשת ענפה מאוד של צלילים. אלו הם בין השאר רבעי הטונים. הרי בת'כלס מה הכוונה כשאומרים רבעי טונים? עקרונית, גובה צליל הוא אבסולוטי. כל מה שחורג מהאבסולוטיות הזאת הוא מזוייף. שמעת פעם את המושג מזוייף? זה כשמישהו שר ברבעי טונים, או שמיניות טונים שלא לצורך. רבע הטון הוא מרווח קטן יותר מהחצי טון. הרי קביעת העובדה של אם המרווח בין צלילים הוא טון, או חצי טון, או רבע טון, הוא גובה הצליל. אני לא יודע אם זה כל כך ברור... בוא נגיד ככה. אם 2+2 מרכיבים את 4 (טון), אם 1+1 מרכיבים את 2 (חצי טון), אז 0.5+0.5 מרכיבים את 1 (חצי טון) ובהתאם גם 0.25+0.25 מרכיבים את 0.5 (רבע טון). תמיד יכול להיות מרווח יותר קטן ממה שאנחנו מכירים. אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור. ואין לי בעיה להמשיך ולהסביר אם תרצה.