מישהו יכול בבקשה

00shir00

New member
מישהו יכול בבקשה

להביא לי משפטים/ציטוטים שיכולים להיכתב על חולצת משלחת?

Pukipsey007

New member
"את אחי אנוכי מבקש"

משלחת בני נוער לפולין, משרד החינוך

thunderstorm

New member
יש כל מיני..

"לזכור ולא לשכוח", "את אחי אנוכי מבקש", "לזכרם" וכו'.. לנו כתבו את השיר שאני לא זוכרת ממש את שמו.. הולך ככה: "לו יכולתי להדליק שישה מיליון נרות" משהו כזה. אני פשוט לא מוצאת עכשיו את החולצה של המשלחת, היא תקועה עמוק בארון...
כמובן, שאם משלבים את הציטוט (לא משנה איזה) עם מגן דוד, נר או כל דבר אחר - זה רק מחזק את זה.

happyphantom

New member
"כשהגלים מתחזקים, החזקים מתגלים"

סתם, סתם! זה על חולצה אחרת
על חולצת המשלחת שלי כתוב: "...ואעבור עליך ואראך מתבוססת בדמייך ואומר לך: בדמייך חיי! ואומר לך: בדמייך חיי!..." ציטוט מהתנ"ך, חבל שלא טרחו לציין מאיפה בדיוק (אני לא זוכרת בעצמי
) עוד ציטוט מהתנ"ך שמקבל משמעות מצמררת בהקשר הזה: "...קול דמי אחיך צועקים אלי מן האדמה..." (בראשית ד', 10) וזה כל מה שיש לי להציע בינתיים.

לנו כתבו קטע מהשעון של ק. צטניק

"באפרכם, החבוק בזרועותיי, אני נשבע להיות לכם לכם לקול. לכם ולקצאט האילם והמאוכל. לא אחדל מלספר בכם עד כלות נשמתי האחרונה..." ובצד היה מצויר נר שבלהבה שלו מצוייר מגן-דוד וסביב הנר יש חוט תייל שמקיף אותו כמו ספירלה... ועוד אפשרות לגלופה זה ציור של רכבת על פסי רכבת שההתחהל שלה קטנה יותר, כאילו היא מתרחקת ואני לא זוכרת מה היה הכיתוב, אבל לא בעיה למצוא כיתוב מתאים...

"יש אנשים עם לב של אבן, יש אבנים

עם לב אדם" נאמר במקור על הכותל המערבי אבל כל כך מתאים, פרט לכך שעל החולצה שלנו לא רק שלא היה כתוב שום משפט (וחבל) אלא שאפילו לא היה מצויר מגן דוד! קצת לא שגרתי וזה מה שהיה יפה!

L i T a L 1

New member
אצלנו היה

"כל עוד הנר דולק יש תיקווה" וגם רשמו של מי זה אבל אני לא זוכרת. והיה מצוייר נר ומגן דוד על הלהבה של הנר

"גאה להיות יהודי" בעיצוב של להבה

"כי בשם קדשך נשבעת לו שלא יכבה נרו לעולם ועד" "כי נשבענו לזכור את הכל לזכור-ודבר לא לשכוח" "הרי זה אוד מוצל מאש"

למעלה