מישהו יכול להגיד לי מה דעתו על...

odysee

New member
מישהו יכול להגיד לי מה דעתו על...

הסרטים: כשהחשכה יורדת (darkness falls) והתפוז המכני? כמובן למי שראה אותם... תודה.

ממממממממממממממממממממ.....

התפוז המכני סרט חזק,אכזרי אבל עם סוף אופטימי. אני לא יודע אם אפשר לנסח את זה ככה אבל זה מבוסס חלקית על משהו אמיתי שקרה לסופר שכתב את הספר. כמובן שזה סרט בדיוני כי החברה המוצגת בסרט ממש קיצונית בהתנהגות שלה. Darkness falls, טוב, אין הרבה מה להגיד על הסרט... נחמד בסך הכל בעיקר בגלל שהוא לוקח את הרעיון שעומד מאחורי פיית השיניים האגדית והופך אותו למשהו מרושע. אבל אני מציע לך לחכות עוד כמה שנים כדי לראות את התפוז המכני כי זה סרט ממש קשה לצפייה הן מבחינה מנטלית והן מבחינה גרפית.

odysee

New member
יש סיבה...

למה כדאי לי לחכות כמה שנים כדי לראות את ההתפוז המכני?

הייי חדשה וכבר נדחפת... ../images/Emo3.gif

אוקה... נכתוב את ההודעה בשנית... נמחקה בפעם הראשונה וחבל... הסיפור שעומד מאחורי הסרט התפוז המכני [גאוני! גאוני! גאוני!] לא בדיוני... הסופר אנתוני ברג'ס [ואל תתפסו אותי במילה] כתב את הספר בלילה אחד כשהוא שיכור וזה מסביר את השפה המבולבלת שדורשת מילון בספר [בקצרה: אשתו של אנתוני הייתה בהיריון מתקדם וכנופייה תקפה אותה, אנסה אותה והיכתה בה באלימות עד שמתה מאיבוד והפילה את בנם]... מה גם שהסרט כלל לא קשה לצפייה או מזיק מנטלית וכו' וכו'... אומנם החברה שמוצגת בסרט מוקצנת אבל זה ככה רק בשביל להעביר מסר לצופה... לא מראים שם משהו אכזרי שלא קיים בעולם האמיתי... בסך הכל סרט משעשע לצפייה וגאוני כבר אמרתי? אני דיי משוחדת... סרט של קובריק... נפסיק לכתוב... יותר מידי להודעה ראשונה!

דבריי הוצאו מהקשרם../images/Emo4.gif

לא אמרתי שהסיפור שעומד מאחורי הסרט הוא בדיוני, אמרתי שהוא אמיתי וכן, גם אני קראתי את הכריכה האחורית של הספר. דבר שני, זה שמראים שם דברים שקורים בעולם האמיתי זה עדיין לא הופך את זה לקל לצפייה בשביל ילדים אבל זו הייתה רק המלצה, אם הוא רוצה שייראה מה שהוא רוצה כי זה אכן סרט משובח. אני רק יודע שלא הייתי רוצה לראות כזה סרט בגיל 14...

אנזימים

New member
לדעתי..

כדאי שהבחור יקרא קודם את הספר ספר מעולה

המממ...

אם הבחור בגיל 14 יצליח לקרוא את הספר לפני שהוא יצליח לראות את הסרט אז מחיאות כפיים לו... זה ספר שלא הצלחתי להבין... הוא מתפתח במהירות והשפה מבולגנת... בכל מקרה... קובריק הוא גאון ותראו את הסרט!!! (-:

odysee

New member
ספר?? ../images/Emo4.gif

תאמת הייתי קורא אותו אבל אני מעדיף לראות את הסרט שמעתי שהסרט לא גרוע יחסית לספר אפילו טוב מאוד לא כמו בספרים שהפכו לסרטים אחרים.

האמת היא...

אני ראיתי את הסרט לפני שקראתי את הספר... לקרוא את הספר זו עבודה קשה ובכל הרצינות הסופר צירף מילון בסוף הספר וכל מילה לא מובנת צריכה להבדק שם... אולי אני יותר מידי עצלנית... אבל הרבה אמרו שהספר ממש טוב, פשוט צריך עצבי ברזל כדי לקרוא אותו!

milkshakit

New member
../images/Emo55.gif כשהחשכה יורדת -

לדעתי סרט נחמד מאוד.. אני עדיין לא יכולה לשכוח את הצרחות המפחידות של הזקנה המפחידה הזאת

למעלה