מישהו יכול להדריך אותי...

סיריוס1

New member
מישהו יכול להדריך אותי... ../images/Emo209.gif

אני בדרך כלל לא מצליח לעשות מדיטציות ארוכות ( כמה שעות ), אלה קצרות: כמה דקות בלבד. בסיום כל מדיטציה אני חייב לנמנם מעט או ללכת לישון.אולם אני עושה אותם 3 -7 פעמים ביום. אני מרגיש שאני צריך ללמוד יותר טוב לגבי מדיטציות והן צריכות להיות ארוכות יותר. אשמח לקבל הדרכה או עצות.

זהו...שאתה לא צריך כלום

מפני שבשינה אתה ממשיך את התהליך ומשלים את החסר לך בתדר אחר ומתאים לך יותר עצות והדרכה אתה יכול לקבל עבור דברים שאינם מתאימים כבר אמרת לנו שבעצם אין זמן ושהוא קיים גם כשהוא איננו = אשליה היה רגוע וקח את החיים לרוחב

neophile

New member
לא מומלץ להימרח

הרבה פעמים אם נמרחים בזמן המדיטציה זה גורם לנימנום .

g l o r y s

New member
היי

מנסיוני, ככל שזמן המדיטציה מתארך, מתאפשר מרכוז עמוק יותר ופתיחה נרחבת יותר של ערוצי התקשורת.
שנים רבות מצאתי את עצמי בדיוק כמוך - מאבדת סבלנות וריכוז תוך דקות.  עד שנרשמתי לקורס הילינג שמתרגל הרבה מדיטציה. באופן מפתיע, מיד אחרי שנרשמתי לקורס (אבל כחודש לפני שהוא התחיל בפועל), מצאתי את עצמי עושה מדיטציות של שעה כל יום, בקלות גדולה.
יכול היות שדוד צודק, וכשאנחנו נדרשים לפעילות מסויימת, אנחנו מוצאים את הכלים.
יכול להיות, מצד שני, שהצטרפות לקבוצה שעושה מדיטציה יכולה לסייע לך לשפר את הריכוז.
אולי לשנות את השיטה שאתה מודט בה? נסה לעשות מדיטציה אחת אינטואטיבית לגמרי ולהשמע רק לאותות שבאים מתוכך. זה גם יכול לעבוד.
אולי להוסיף מוסיקה ברקע? זה גם משהו שיכול להקל.

מגי 336

New member
מדיטציה היא חיבור פנימה

אל הנשמה, אל האני העליון והפנימי.

האם אתה מביט פנימה בעת מדיטציה
או שואף לקבל מהחוץ?

סיריוס1

New member
אני מביט על סמל או ציור...

ומנסה להגיע לחיבור עם החוץ בהתאם לאותו סמל/ציור שאני מביט עליו. לעיתים זה סמלים גיאומטריים, לעיתים זה גביש יפה, לעיתים זה משהו רוחני שציירתי או העתקתי. כאשר אני "נופל" רגעית לשינה של שנייה או שניים מייד שאני מרים את הראש אני קורא כמה שורות מספר רוחני שאני אוהב ומעריך וממשיך במדיטציה עד שאני מרגיש שנכון יהיה לשכב לישון. בעבר הרחוק הייתי עושה מדיטציות נשימה, אז הייתי עושה במשך 2-4 שעות. אולם היום שאני עושה מדיטציות "התבוננות" זה נמשך לכל היותר חצי שעה.

מגי 336

New member
התבוננות...

אולי כדאי שתנסה לעשות מדיטציה לא כשאתה עייף לפני השינה, אלא בשעות העירות, ואם מצב שכיבה מרדים אותך, נסה למצוא תנוחה אחרת. ממליצה מאד על מדיטציה מודרכת בקבוצה.

סיריוס1

New member
תודה מקרב לב. אולם דווקה...../images/Emo199.gif

..בשעות הערב, נהיה לי משעמם, ואז אני סוגר את הטלויזיה ועושה "התבוננות". אולם אז, אני כמובן עייף. בבוקר לעומת זאת, אני לא נרדם ממדיטציה או התבוננות אולם אז יש לי סידורים. כך תמיד כשיש זמן למדיטציה זה כשאני עייף.

למעלה