מישהו יכול להזמין לי את השורה: "אז

Phantom199

New member
מישהו יכול להזמין לי את השורה: "אז

למרות שקר לך, חבקיני אהובה" בשיר בא מכאב? או בכלל, את השיר (אבל לא לשכוח את השורה)? תודה!!

hilape

New member
אשמח להסביר את דעתי

ובכן כל אחד יכול לנתח שירים כראות עיניו וצורת מחשבתו אז זו היא דעתי למרות שקר לך חבקיני אהובה ?? אפשר להתייחס לזה כך למרות שאני יודע כי אהבתך קרה חבקיני אהובה ואהבתי תלמד אותך את דרכיה הנפלאות או אני יודע כי מעולם לא חשת נאהבת לך את קפואה באהבתך למרות שאינני מאמינה כי דניאל יעשה שימוש ברגש קפוא כי הוא תמיד ער לאהבה אז אינו יכול לכתוב על רגשות קפואים כי אין בהם תחושה

hilape

New member
ההסבר המלא לכל השיר

לא בא ממשפחה מאושרת שכולם רק מחייכים לא בא מבית אוהב שכולם תמיד תומכים לא בא ממקום גדול וחשוב בא מעפר, בא מעפר ולעפר יום אחד אשוב לא בא ממשפחה מעורערת שכולם לא בטוחים לא בא מבית הרוס שכולם רק נפרדים לא בא ממקום קשה ועצוב בא מעפר, בא מעפר ולעפר יום אחד אשוב אם יש אלוהים בליבי אז למה הוא בורח בא ונעלם רחוק מעל כולם עמוק בתוך הים אם יש אלוהים בליבי אז למה זה צורח עכשיו למלחמה אז למרות שקר לך חבקיני אהובה לא רוצה משפחה מאושרת של הורים שמבינים כל דבר שעובר על הילד ותמיד הם מודאגים לא רוצה לרפא כל פצע בגוף בא מכאב, בא מכאב ולכאב יום אחד אשוב אם יש אלוהים... כמו רבים מן המשוררים שכותבים על חייהם גם דניאל עושה שימוש בחייו אך כאן דווקא אין זה נראה כך לדעתי דניאל לקח דוגמא אחרת מחייו האחרים של ילד מסויים שמשפחתו היא משפחה שהחיוך בתוכה נגמר ישנם אלפי ילדים מבתים הרוסים ששומרים את שתיקתם בתוך הבתים האלה או שיכול מאוד להיות שדניאל מדבר על עצמו אך לא כבוגר כפי שהוא כיום אלא הוא מדבר על הילד ששמר את שתיקתו והוציא אותה בתוך בית הנייר שלו אל תוך השירים כשנגמרו החיוכים בתוכם משפחתו אני בטוחה כי משפחתו היתה משפחה מאושרת והאושר בה לא נגמר מן החיוכים אך הוא הביט באותם חיוכים אחרת ולא ממש ראה אותם בתוך עצמו וכך גם נבעה תחושתו כילד כי אין מספיק תמיכה כאן אני קופצת לשיר אחר כדי להתייחס לשיר הקיים בא מכאב שוב דניאל התייחס למשפחה שאינה תמיד תומכת אך יכול להיות שכאן דניאל מדבר על הייחס החברתי של אז כי הוא ראה את החברה כמשפחה חמה ולאחר מכן גילה את היחס האחר שבה וראה את השגיאות שבתוכה כמו בשיר כולם אוהבים את דניאל הוא מביע את הכאב שלו על התקופה שהילד שבו רצה לדבר על הכאב הפרטי ואיש לא באמת הקשיב לו ולא היה לסוג של משפחה תומכת אני יודעת שבעיקרון הוא נתן יחס אחד של משפחה ולא של חברה אך אני מתייחסת לכל מיני פרטים כדי להגדיל את מרחב המציאות בשיר ההמשך יבוא ואו ויש הרבה

hilape

New member
בהמשך השיר

כותב דניאל כי אינו בא ממקום גדול וחשוב כמה נאור האיש הזה הוא מראה את הפשטות שבאדם ואת הסוף הידוע של המציאות בא מעפר ולעפר אשוב הוא חוזר למציאות המוות העצובה

hilape

New member
יש אלוהים בליבי הוא שואל ?

אז למה הוא בורח איזו דרך של הבעת כעס על האלוהים ועל המתרחש במציאות של חיינו ובמציאות בכלל אבל הוא תמיד חוזר אליו לשאול היכן האלוהים ולמה הוא בורח איזו אמונה מאוכזבת בליבו לא פלא שהאמונה לעיתים בורחת מן האדם ולעיתים חוזרת אליו באה ונעלמת האלוהים אינו ניראה רחוק מעל כולם לעיתים גם באמונה לאור הדברים שקורים בחיים לכולנו ולדניאל עמוק בתוך הים טובע במצולות בוכה על העולם שיצר הים הוא העד

hilape

New member
דיברתי על האלוהים במקרה הזה לא על

דניאל כאלוהים פרטי בשירים

hilape

New member
בתוך כל המציאות הזאת נמצא רק דניאל

בשיר אם יש אלוהים בליבי אז למה זה צורח דניאל המציאות עדיין חשה את פצעיה לכן זה צורח אפילו האדם חש את פצעיו גם באדם ישנה תמיד מלחמה פרטית וגם בחיים לכן דניאל מתייחס לאהבה כמו אישה אצילית היא באמת כזו הוא יודע כמה היא יפה וכמה היא מרגשת וכמה היא תורמת וכמה היא חמה אך כמה לעיתים קר לה מאכזבות לכולנו יש צורך לחבק אהבה אמיתית בתוך עולם המלחמות הזה ..

hilape

New member
המסקנה הסופית

בתוך כל המציאות שעליה מדבר דניאל יש גם את עצמו ובמילים אחרות :) תפסתי אותו על חם

למעלה