ההסבר המלא לכל השיר
לא בא ממשפחה מאושרת שכולם רק מחייכים לא בא מבית אוהב שכולם תמיד תומכים לא בא ממקום גדול וחשוב בא מעפר, בא מעפר ולעפר יום אחד אשוב לא בא ממשפחה מעורערת שכולם לא בטוחים לא בא מבית הרוס שכולם רק נפרדים לא בא ממקום קשה ועצוב בא מעפר, בא מעפר ולעפר יום אחד אשוב אם יש אלוהים בליבי אז למה הוא בורח בא ונעלם רחוק מעל כולם עמוק בתוך הים אם יש אלוהים בליבי אז למה זה צורח עכשיו למלחמה אז למרות שקר לך חבקיני אהובה לא רוצה משפחה מאושרת של הורים שמבינים כל דבר שעובר על הילד ותמיד הם מודאגים לא רוצה לרפא כל פצע בגוף בא מכאב, בא מכאב ולכאב יום אחד אשוב אם יש אלוהים... כמו רבים מן המשוררים שכותבים על חייהם גם דניאל עושה שימוש בחייו אך כאן דווקא אין זה נראה כך לדעתי דניאל לקח דוגמא אחרת מחייו האחרים של ילד מסויים שמשפחתו היא משפחה שהחיוך בתוכה נגמר ישנם אלפי ילדים מבתים הרוסים ששומרים את שתיקתם בתוך הבתים האלה או שיכול מאוד להיות שדניאל מדבר על עצמו אך לא כבוגר כפי שהוא כיום אלא הוא מדבר על הילד ששמר את שתיקתו והוציא אותה בתוך בית הנייר שלו אל תוך השירים כשנגמרו החיוכים בתוכם משפחתו אני בטוחה כי משפחתו היתה משפחה מאושרת והאושר בה לא נגמר מן החיוכים אך הוא הביט באותם חיוכים אחרת ולא ממש ראה אותם בתוך עצמו וכך גם נבעה תחושתו כילד כי אין מספיק תמיכה כאן אני קופצת לשיר אחר כדי להתייחס לשיר הקיים בא מכאב שוב דניאל התייחס למשפחה שאינה תמיד תומכת אך יכול להיות שכאן דניאל מדבר על הייחס החברתי של אז כי הוא ראה את החברה כמשפחה חמה ולאחר מכן גילה את היחס האחר שבה וראה את השגיאות שבתוכה כמו בשיר כולם אוהבים את דניאל הוא מביע את הכאב שלו על התקופה שהילד שבו רצה לדבר על הכאב הפרטי ואיש לא באמת הקשיב לו ולא היה לסוג של משפחה תומכת אני יודעת שבעיקרון הוא נתן יחס אחד של משפחה ולא של חברה אך אני מתייחסת לכל מיני פרטים כדי להגדיל את מרחב המציאות בשיר ההמשך יבוא ואו ויש הרבה