מישהו יכול להמליץ לי על ספרים בנושא: אלים\מיתוסים נורדים דת האסאטרו אלים\מיתוסים מסופוטומים... מרוב כל הבלאגן באמאזון אני לא יודע איזה ספר כדאי לקנות ואיזה ספר לא. תודה מראש ^_^
אלים\מיתוסים נורדים - Nordic Gods and Heroes של Padaric Colum. אחלה ספר. אלים\מיתוסים מסופוטמים - "בימים הרחוקים ההם" ו-"המיתולוגיה הבבלית". לא קראתי את השני, אבל אולי כדאי לך לנסות גם אותו.
אלים\מיתוסים נורדים? תקרא את האדוּת הנורדיות. אפשר למצוא את הPoetic Edda בSacred Texts, או שתחפש ספר כלשהו באמאזון שיש בהם תרגום איכותי ונורמלי. כנ"ל על ההמלצות לדת האסאטרו, תקרא את האדות בהתחלה ומשם תתקדם לפי רצונך. בנושא מסופוטמיה אני אצטרך להמלצה על "בימים ההרחוקים ההם" ורק אם יש לך סבלנות וכוח לקרוא דקדוק בלתי-קריא בעברית. תראה, תגיד איזה ספרים רצית לקנות, רוב הסיכויים שכבר קניתי אותם וקראתי או שלפחות שמעתי עליהם או ששקלתי לקנות אותם וזנחתי את הרעיון. תפרסם רשימה של איזה ספרים אתה רוצה, ונמשיך משם.
(תודה רבה על העזרה) The Norse Myths - Kevin Crossley-Hollan Nordic Gods And Heroes - Padraic Colum The Treasures of Darkness: A History of Mesopotamian Religion - Thorkild Jacobsen Sumerian Mythology: A Study of Spiritual and Literary Achievement in the Third Millennium B.C - Samuel Noah Kramer Myths from Mesopotamia - Stephanie Dalley (Editor), C. J. Fordyce Gods, Demons and Symbols of Ancient Mesopotamia - Jeremy Black , Anthony Green Norse Mythology - Jhon Lindow אלה העיקרים...
באמת שאין לי מושג אם אלה מיתוסים המקורים (אבל אני דיי בטוחה שזה נכון, יש לי דודה שמאוד אוהבת את מסופוטמיה) נקרא עלילות גילגמש, ספר גדול כזה, כחול, ואם תרצה אני אבדוק מאיזה הוצאת הוא.
מכיר את עלילות גילגמש, קראתי אותם באנגלית וראיתי פעם בחנות ספר ממש ממש דק שהיו בו את עלילות גילגמש (במחיר המופקע של 70 ש"ח)... אשמח אם באמת תבררי איזה הוצאה