מישהו יכול להסביר "איחוי דיסק" בלינ

matam haifa

New member
מישהו יכול להסביר "איחוי דיסק" בלינ

איך זה מתנהג עם סוגי הקבצים למיניהם?

הראל

New member
FSCK ב- Linux Nativ

עד כמה שאני יודע, יש אפליקציה שנקראת fsck שיודעת גם לתקן וגם לסדר את הדיסק. בוודאי יתקנו אותי אם אני טועה.

lizard

New member
FSCK בשימוש רגיל זה לא DEFRAG.

עד כמה שאני יודע. בגדול אני לא ממליץ על DEFRAG, יש לעבודה הזו פוטנצייל הרס אדיר. כבר הלכו לי כמה מערכות בגלל דבר שכזה. מיכה

הראל

New member
תודה, למדתי עוד משהו ../images/Emo61.gif

ובכלל, שמעתי פעם שבלינוקס, בגלל מערכת ה- FS אין צורך לעשות DEFRAG. ועוד משהו אישי למיכה - מצטער על אי ההבנה ...

הראל

New member
ועוד משהו ...

עד כמה שידיעתי משגת, ניתן להפעיל fsck רק על כונן, "פרטישן" או FS שאינו פעיל
ולכן יש לעשות umount לפני תחילת הפעלת ה- fsck

shimon84

New member
כשהמערכת עולה היא

מריצה FSCK. אם יש לך שגיאות שמחייבות הרצה ידנית של FSCK אז אתה עולה בSINGLE USER MODE - כלומר 2 INIT יש לך גישה לדיסק והכול, העניין הוא שהמערכת לא תתן לך לעלות למצב של MULTI USER ע"מ שלא לגרום לעיוותים במידע. כשאתה מריץ את הFSCK ממצב סינגל יוזר ,הדיסק במאונט. אחרת מאיפה תפעיל את התוכנה ?
נכון,רצוי מאוד מאוד מאוד שלא לעבוד על דיסק פגום בלי לעשות לו FSCK קודם. אבל הבעיה שהFSCK פותר היא לא בעית BAD SECTORS או משהו כזה, כולה הוא סוגר קבצים שלא נסגרו בגלל הרבה סיבות. אם יש לך סקטורים פגומים אני לא יודע כמה FSCK תעזור לך. מיכה (מחשב לא שלי...)

ezaton

New member
כמה דברים

קודם כל, SingleUser זאת רמה 1, ולא 2 (2 שמורה, לא ברור למה, בדיוק כמו 4). שנית, כשאתה עולה ב SingleUser, אתה מעלה את הדיסקים הקשיחים שלך כ ReadOnly, ולכן אתה יכול לבצע fsck. תוכל לבצע fsck ידנית על כל דיסק במצב RO, אבל מאוד לא מומלץ לבצע על דיסק במצב rw. את התוכנה אתה מריץ מדיסק ב RO. fsck מסמן גם סקטורים פגומים, תוך כדי הריצה, כדי למנוע כתיבה עליהם. כן, מה לעשות? משהו צריך לעשות את זה. Ez

beitar

New member
מהניסיון העצוב שלי עם דיסקים פגומים

אני חייב להודות ש FSCK עשה עבודה נפלאה בסימון החלקים הפגומים, והמחשב עבד די יפה זמן רב, עד שבאמת כל הדיסק נהיה פגום לחלוטין, וכבר לא היה מה לתקן בו. אני לא יודע מי אחראי לעבודה המוצלחת יחסית, ה fsck או המערכת EXT2, אבל זה די הרשים אותי... (למרות הסקטורים הפגומים, המערכת עבדה די יפה תקופה די ארוכה...).

ezaton

New member
אופן האינדקסים

ומזלך שהדיסק היה במצב שאיפשר לו בכלל לסמן סקטורים פגומים. ישנם אלו שאז מבצעים spin down, והם לא טובים לכלום... מזהה, ומאפשר עבודה (כל זמן שהדיסק בחיים). יש לי מערכת (כרגע למטה מסיבות מנהלתיות) שבה הדיסק היה מכבה את עצמו מדי פעם (עד power Down) וכלל סקטורים פגומים, ומה לא, והמערכת ממשיכה לתפקד (להיות למעלה, אם נדייק. לא ממש לתפקד) גם כשהדיסק כבוי, או דפוק. עצוב, אבל זה מה יש. Ez

ezaton

New member
ככלל, נמנעים מלעשות

מבנה מערכת הקבצים מצמצם למינימום את הצורך לבצע defrag, ואולי אף מתחת לזה. Ez

למעלה