מישהו יכול להסביר את המושג ידע רב?

tena noga

New member
מישהו יכול להסביר את המושג ידע רב?

בזמן האחרון אנחנו קוראים יותר מידי בפורמים למוסיקה יוונית,פלוני ואלמוני יש להם ידע רב. מה הקריוטריונים "לידע רב" או "ידע מועט" או "בורות מוחלטת",וכמה\ומה באמת תרומתם של מנועי החיפוש למושג "ידע". אשמח לקבל תשובות מתורבתות.

רוני 38

New member
אנג'לו רפאל הוא הדוגמא לידע רב מאוד

לדעתי אנג'לו רפאל הוא מספר 1 בכל הקשור לידע רב בעולם היוונית.

ידע רב

תשובות מתורבתות ביקשת . . . מממממ. . . . אנחנו אסיאתים, לבנטינים חסרי תרבות וסתם מזרח תיכוניים. ( למרות שאני אירופאי מפראג ) אני בהחלט חושב שתשובות מתורבתות ותרבותיות ניתן לקבל מהאירופים, אולי במיוחד מהאירופאיות, ישנה אחת בעלת ידע רב מקיף תבל, יודעת הכל מכל - שפות: יוונית איטלקית מוסיקה: על סוגיה וגווניה הרבים מתרגמת שירים מכל וכל ממש רחבת ידע כאוטוסטרדה חמישה מסלולים. אבל אבוי מה קורה כאשר מתרחשת תאונה באחד המסלולים ??? התנגשות כללית תאונת שרשרת, לרוב קורה מחוסר עירנות או חיפזון ורצון להשיג את כולם ולדהור קדימה ללא מבט אחד בתמרורים או באזהרות. ידע רב הוא למשל לומר ששמו של בנו של ניקולופולוס נקרא קוסטה. . . . ועוד ועוד מחוסר מקום ומרצון עז למנוע מהקוראים תרדמת לא אמשיך. כולי תקווה שנזכה לעוד פניני חוכמה וידע מההולנדית המעופפת ( שאולי תעוף הרחק הרחק . . . . . ) ערב טוב הגולם

המממממממ....

ידע הוא דבר יחסי... אני למשל יודעת המון לעומת אנשים מסויימים, ובחברתם של אנשים אחרים, הידע שלי גובל בבורות. וכן, ישנם אנשים שהידע שלהם, מכל מיני סיבות, רחב יותר מזה של אנשים אחרים. מה שמטריד, לדעתי, הוא העובדה שאנשים מסויימים מקוטלגים כבעלי ידע שווה יותר או פחות ופתאום, בפורום שבו זכות הביטוי אמורה להיות שווה, דעתם של אנשים מסויימים זוכה ליחס מזלזל ומעליב ודעתם של אנשים אחרים מתקבלת מבלי להטיל ספק (אולי בצדק).... מה שאני מנסה להגיד הוא שיש איזשהו נושא או רעיון שמחבר את כל האנשים שטורחים להביע את דעתם כאן וזו האהבה למוזיקה היוונית... האם אפשר לכבד את דעתם וידיעותיהם של אנשים אחרים גם אם היא לא הדעה הפופולרית ביותר? האם אפשר לתקן טעויות שאנשים אחרים כותבים (מן הסתם בתום לב) בצורה שמכבדת את הכותב והמגיב? סתם חומר למחשבה...

חספיקו1

New member
ידע רב

ללילך וכל שאר החברים דעות רבות אפשר לכבד, כלאחד דעותיו וטעמו- אך עובדות הן דבר מוצק, אי אפשר לשנותם, ובודאי שאין להטעות את אילו שידיעתם מעטה בנושא מסוים, ערב טוב לכולם חספיקו

זה נורא פשוט

ואהבת לרעך כמוך. תשובה שמכבדת את הכותב היא תשובה שהוא היה מוכן לקבל כתגובה על משהו שהוא כתב. עד כדי כך פשוט.

בימינו, כאשר רוב האנשים והמדיות

התרבותיות לא משתמשות במילים בפרופורציות הנכונות וכל דבר בינוני הוא 'מדהים', 'ענק' או 'אלוהי' אחרת לשומע יהיה נדמה שקיבל 'פחות' מהמגיע לו באוזן... גם ידע רב נופל לשם... אני מזהה אנשים עם ידע רב רק במידת ה'נחבא אל הכלים' שלהם... ככל שהם יודעים יותר, הם צנועים יותר, שקטים יותר ונותנים ל'נערים או לנערות' לשחק לפניהם. אין להם צורך להפגין את יכולתם. להם ברור שיש להם את הידע וזה מספיק להם. כנראה שלצעקנים והקולניים שבנינו אין "ידע רב" וזה המגן התרבותי שלהם. אכן חומר למחשבה רבה הבאת לפנינו...

למעלה