מישהו יכול להסביר לי איך מציריים???

מישהו יכול להסביר לי איך מציריים???

אני לא מצליח לצייר יפה! אפילו לא קרוב לסקיצה של ספון מההודעה הקודמת. מישהו יכול לעזור לי?

בטח!!!!!

אתה פשוט הולך לסופר, קונ שני דליים של כישרון, מורה לציור, שנתיים במכללה אומנותית לפחות, ואז לוקח עיפרון ומצייר. או שאתה נולד עם זה....*משוויצה בלי סיבה*

קמים יום אחד בבוקר...

פותחים את העיניים ואומרים בקול רם תוך כדי עמידה על רגל אחת עם אצבע יד ימין בנחיר שמאל ואגודל יד שמאל בתחת.... הבנת ת´מסר. מחליטים שזה חשוב, מתחילים לאמן את היד בלצייר עיגולים סימטריים, קווים ישרים, כל מני שילובי צורות גיאומטריות (או בקיצור מתרגלים את האימון של קשר עין+יד). אחרי שזה תופס מתחילים לצייר. קודם מהראש, מה שלא יהיה כל עוד זה מייצר אובייקטים ברורים ולא סתם קישקוש. אח"כ משכללים את התפיסה ומתמקדים בלצייר אובייקט ספציפי לפי מחשבה. אח"כ מתחילים ללמוד אנטומיה, סימטריה, שילובי צבעים וכ"ו. יש אנשים שיכולים לעבור את כל השלבים בחצי שנה, יש אנשים שלעולם לא יצליחו. יש כאלה שיבחרו להתעלם משלבים מסויימים, יש כאלה שלא יצילחו לעבור אותם ממילא. ויש כאלה שאפילו לא ינסו. בכל מקרה, זה עניין של נסיון, הרבה עבודה קשה, ורצון ברזל. עצוב, אבל נכון. יש הרבה משברים בדרך, הרבה אכזבות אבל גם הרבה נקודות אושר והגשמה, למי שבאמת רוצה.

יש גם את התפיסה של...

סאלוודור דאלי. לא ישנים יומיים, אח"כ מעשנים הרבה סמים קלים והולכים לישון. קושרים ליד ולרגל עפרונות או גירים, וישנים על מצעי נייר או בריסטול. קמים בבוקר, רואים מה יצא, מחפשים בזה הגיון, ומשם מתחילים לבנות ציור. אח"כ עוברים על הקווים בשחור כדי שיהיה OUTLINE, לוקחים גלון צבע ומשפריצים עם המברשת על הנייר, אח"כ גלון צבע אחר וחוזר חלילה. רואים מה יצא, מחברים בין הצבעים לבין הOUTLINE ממקודם, מתאימים מחדש איפה שצריך, משפצים פרטים קטנים וחותמים. לאחרונה ציור של דאלי שצוייר בשיטה הזו נמכר במכירה פומבית ב 1.5 מליון ליש"ט לאיזה מליונר דרום אפריקאי. אולי גם אתה תוכל להרוויח ככה אחרי שתמות...

yonabarak

New member
תשובה חסרת הומור

יש כמה דרכים מקבילות שאפשר ללכת בהן. לא חייבים ללכת בדרך אחת לינארית ומסודרת, אפשר לערבב שלבים. מותר וכדאי להעתיק תמונות. עדיף מראייה, אבל מותר גם עם נייר פרגמנט (חצי שקוף). אם רוצים לקבל בסיס ריאליסטי, כלומר לדעת איך לצייר דברים כך שיהיו דומים למציאות, לא לצייר מהראש אלא לבחור אובייקטים ולצייר אותם. דרך נוספת היא ללכת לקורס רישום. לא קל למצוא מורה טוב לרישום. חשוב לשאול את המורה שלקורס שלו אתה שוקל להרשם, מה יהיה בקורס: האם זה לימוד יסודות הרישום הריאליסטי או משהו "אומנותי" ו"חופשי". יש הרבה קורסים שבהם נותנים לך לצייר מודלים, או טבע דומם, או מה שבא לך, אבל הביקורת היא לא על הצד הטכני, אלא על כל מיני אספקטים אמנותיים שבשלב הראשון לא תמיד עוזרים, ועלולים רק לבלבל. דרך נוספת: ספרי אנטומיה לציירים, וספרי הדרכה לציור בטכניקות שונות. אי אפשר ללמוד הכל מהספר, אבל לפעמים כתובים שם דברים שלא היית חושב עליהם אחרת, או שמקצרים את תהליך הלמידה.

Supermans girl

New member
הכל כישרון, ../images/Emo93.gif .

לדעתי הכל תלוי בכישרון שאתה נולד איתו. התעניינתי ושאלתי כמה מומחים והם אמרו לי את אותה תשובה. אם אין לך את זה, אתה עדיין יכול לשפר את הרמה שלך להתאמן וכו´, אבל באופן כללי, אדם שלא החל לצייר בילדותו, אני לא מאמינה שיצליח. מניסיון- אחי הצעיר כל כך רוצה לדעת לצייר ופשוט לא יוצא לו, לא חשוב כמה אני עובדת איתו או מנסה להסביר, לעומת זאת יש את אלו שמציירים יפה בלי הרבה מאמץ. לא מזמן מכר כלשהו ביקש ממני לצייר לבת שלו דמות כלשהי, ושהוא הסתכל עליי משרבטת במהירות, הוא אמר לי- "דניאל, את יודעת, זה לא חיבור קווים."- הכוונה (אחרי שטרח להסביר לי אותה), היא שהוא הופתע מכך שציירתי למשל כף יד וגוף וידעתי לקשר ביניהם בקשר רציונלי, שהוא הזרוע. אני חושבת שאם אתה לא רואה את הציור בראש שלך לפני הכל, חבל על הזמן. אבל אם אתה מתעקש, אתה יכול לנסות להעתיק דמויות מפורסמות מקומיקסים ואז לשנות אותן קצת ולקבל דמויות משלך. זה לא מקורי, אבל זה גם משהו. וספרי הקומיקס והקריקטורות למיניהם גם יכולים לעזור מאד. בהצלחה חבוב!

sarabr

New member
מסכימה בעצב. ../images/Emo7.gif

אני ממש רציתי לדעת לצייר אבל מה שקרה זה שהתאמנתי מלא זמן וכלום לא יצא לי, אפילו שהתאמנתי הרבה ושאלתי את המורה לציור בבית הספר שלנו מה הסיבה והיא אמרה שאם אין לך כישרון נדיר מאד שאני יוכל להגיע לרמה טובה בציור. אני כבר למדתי לקבל את זה אבל אני עדיין מסתכלת בקנאה על כל אדם שקיבל את הכישרון המיוחד הזה, הכישרון לצייר אז לכל מי שמצייר- תהנו מהכישרון הזה כי זה אחד מהכישרונות היחידים שצריכים להיוולד איתם ולך ילד מסכן, אני מציעה לך להשקיע במקצוע אחר. כמוני. אני מעדיפה רק לקרוא קומיקס כי כבר התייאשתי נתראה בהחלפות הקומיקס בפסטיבל

*GormE*

New member
לא נכון.

כישרון זו מילה מקבילה לנס- וזה בסך הכל דבר שאי אפשר להסביר כי זה תלוי בדברים רבים מה שמוביל לקישורי הקוים הללו הוא פשוט תרגול ממושך של שנים עד שהתמקם יפה במוח וזה נע החוצה בחופשיות אני לא מתכוונת להמליץ על דרך אחת כי זה לגיטימי לכל אחד, ושיעשה כפי שהוא מרגיש ואמנם זה מאוד מועיל להתחיל בגיל 0 אבל אני מכירה מקרים רבים שהתחילו לא מזמן וכיום יש להם עבודות נהדרות

chatenoire

New member
כשרון ואימונים

מה זה בעצם כשרון לציור? יכולת לתרגם את מה שרואה העין לדו-מימד? שליטה מצוינת ביד? דמיון ויצירתיות? סבלנות, יכולת עבודה מפורטת ושיניים חזקות מספיק כדי שלא יישחקו מהזעם של מחיקת הנסיון העשרים ושמונה לצייר את הזרוע של ספיידרמן? בואו נתחיל. היכולת לתרגם את מה שרואה העין לדו-מימד זה ללא ספק אחד הדברים הקשים ביותר להבנה ולשליטה בציור. כשאנחנו מסתכלים על העולם, הוא נראה טבעי לגמרי בתלת-מימדיותו, ואנחנו לא טורחים לחקור את האובייקטים והחללים שלו עד שצריך לשבת ולצייר מה שרואים. אז הכל פתאום נהיה מאוד מסובך ומרוכב ועשוי מצורות לא ברורות שלא ניתנות לתרגום על ניר בשום מצב. הרעיון, כפי שהגדירו אותו אנשים גדולים כמו סטאן לי ופול סזאן (תבחרו בעצמכם את דרגת הגדולה), הוא לתרגל את העין לראות הכל כצורות הבסיסיות ביותר: כדור, קוביה וגליל. ברגע שיודעים לפרק את מה שרואה העין לצורות הבסיסיות האלה ומצליחים להעביר אותן לנייר, הדרך משם לציור מוצלח קצרה ביותר. זה ודאי לא משהו שנולדים איתו, אם כי סביר מאוד להניח שיש אנשים שהיכולת הזו אצלם חזקה יותר או פחות מאחרים. כשרון או נס, בכל מקרה, זה לא. שליטה מצוינת ביד. אני משוכנעת שכולכם יודעים ששרירים של תינוק חלשים ביותר, וככל שהוא מתבגר הוא מחזק אותם ויכול לשלוט טוב יותר באיברי-גופו. אני בטוחה גם שכולכם יודעים שפרימה-בלרינה יכולה לקשת את הגב ולמתוח את הרגליים הרבה יותר טוב מרקדנית מתחילה. הנקודה היא ששליטה באיבר מסוים היא לחלוטין תוצאה של תרגול, וככל שתתאמנו בפעולה עדינה כלשהי, תוכלו לבצע אותה ביתר דיוק. נסו לצייר כמה דקות ביד החלשה שלכם; בהתחלה אני מניחה שלא תבינו איך בכלל מחזיקים את העפרון, אח"כ הקווים יגלשו לכם לכל מיני כיוונים, ואחרי כמה זמן אולי אפילו יצא לכם משהו ניתן לזיהוי. שוב, אם כך, לא כשרון מולד ולא בטיח. דמיון ויצירתיות הם שניים מהדברים החשובים ביותר מבחינתי לא רק בציור, אלא גם בחיים בכלל. אפשר אולי להפיק ציורי נוף מופלאים בלי כל ניצוץ של דמיון, אבל אני חושבת שבשביל קומיקס זה הכרחי. אז כן, דמיון ויצירתיות הם תכונות מולדות בדרך כלל, וקשה לפתח אותן אצל מישהו שחסר אותן לגמרי, אבל מצד שני - אם אין לך שביב דמיון ושמץ יצירתיות, אני מניחה שהעובדה שאתה לא מצייר לא תטריד אותך כל כך. הגענו למרכיב האחרון - סבלנות והרבה עבודה. נכון, סבלנות זה משהו שיש אנשים שיש להם ויש שלא, אבל בינינו, אם אכפת לך מספיק ממשהו, אתה תקדיש לו את הזמן הדרוש. אף אחד לא מתעורר בוקר אחד בכיתה א´ ומחליט שעוד יומיים שלושה הוא ימכור את היצירה הראשונה שלו ב1.5 מיליון דולר; צריך לעבוד על זה, לעבוד קשה ולעבוד הרבה. יש אנשים שלוקח להם יותר זמן, יש אנשים שפחות, אבל אף אחד לא נהיה אלכס רוס תוך לילה. עד כיתה ז´ לא הצלחתי לחבר שני קווים ביחד טוב יותר מכל תלמיד אחר, אבל יום אחד נחו עיני על How to Draw Comics - the Marvel Way, שאפשר לומר שינה את חיי. מאז התאמנתי בלי הפסקה על ציור הדמויות האלה שכל כך הערצתי כשראיתי אותן מתעופפות מצד לצד בטלויזיה, וגם אחרי שש שנים יש לי עוד כל כך הרבה לאן להתפתח ומה ללמוד. בקיצור, אני נוטה להאמין ש"כשרון ציור" זה לא משהו שנולדים איתו. אתה אולי נולד עם התכונות המתאימות לפתח כשרון שכזה, אבל אני חושבת שגם הן ניתנות לפיתוח ותרגול. מעבר לכל מה שהזכרתי עד עכשיו, אחד הדברים החשובים ביותר בדרך ל"כשרון הציור" המיוחל הוא - ותסלחו לי על הקלישאה - אמונה בעצמך. אם אתה לא רואה את עצמך מצייר כמו שצריך, למה להתאמץ?

tomgavish

New member
מישו יכול להסביר לי אם מה שהוא אמר

על הציור שלי היה מחמאה או עלבון.....כי הוא אומר שהו לא יודע לצייר ומשווה את זה לציור שלי? תוכל להיות יותר ספציפי אם זאת מחמאה או העלבה? ולדעתי לצייר אפשר לללמוד אבל אז אתה לומד סגנון של מישו אחר....אם יש לך כשרון אתה מפתח סגנון משל עצמך ואז אם משו רואה את הציור שלך הוא יודע שהו שלך בגלל הסגנון....

illustrator

New member
בוא נתחיל בלראות מה אתה כן יודע

תעלה לפה ציור, או שתביא לפסטיבל הקומיקס, ונמשיך משם

apathic

New member
סתם פיסת מידע...

טוד מקפלרן לא צייר בילדותו, גם לא בנעוריו, וגם לא עד שקריירת הבייסבול שלו התפוררה. רק אז הוא התחיל להתעניין, לא זכור לי הגיל, אחרי 20 זה בטוח. הוא כמובן צייר את ספיידרמן, הקים את אימג´ קומיקס (ויצר את ספון) ועכשיו הוא מליונר... אז כנראה שיש כשרונות שמגלים ממש במקרה. אני התחלתי לצייר קצת יותר מאוחר מרוב הילדים, שנתיים אחרי הממוצע. אבל אין בן-אדם שלא אמר לי עד כמה אני מוכשר כל פעם שאני משרבט איזה משהו. אז בקיצור זה לא קשור. "כישרון" זאת לא מילה, זה מיתוס. אם אתה אוהב לצייר, אתה תצייר. מה שאומר שתשתפר עם הזמן. ובהצלחה!

tomgavish

New member
צודק.....קראתי כבר את הביו של טוד

איש שנכנס לתחום במקרה.....תאמת הוא תמיד צייר לפי מה שכתוב...את ספון הוא יצר עוד לפני שהוא צייר למארוול...הוא הקים את אימג´ בתור מרד עם עוד כמה ציירים וכתובים מוכשרים בגלל שהם לא אהבו את התנאים במארוול ורבו שם עם כמה אנשים.....ועוד משו חשוב!!!!!!!!! בקרוב אני משיג את הסידרה המצויירת של ספון....אני לאט לאט יזמין את כל הקלטות....מצאתי מקום....
בחיפה

למעלה