מישהו יכול להסביר לי את דוני דארקו?

odysee

New member
סרט לא הכי מובן

אבל אני אנסה אם תפרטי מה לא היה מובן..

vortex1

New member
../images/Emo58.gif דוני דארקו- לא הבנתי את

הסוף. איך הארנב שהיה בהזיות של דוני היה בכלל איש מחופש? איך החלק הזה של המטוס פגע בבית של דוני חודש לפני שהמטוס התפרק בטורנדו?

אממממ לפי מיטב הבנתי... ספויילר!!!!

אז קודם כל יש הסוברים שפרנק הארנב הוא בעצם חבר של אחותו של דוני שנקרא גם הוא פרנק... למען האמת זה היה הלואין והוא היה מחופש וחזר לעבר ואם תשימי לב תראי שיש לו משהו בעין... המשהו הזה זה מהעתיד שדוני יורה בו. יש שאומרים שקיימים בסרט שני פרנקים שונים לחלוטין, הארנב הדמיוני והחבר של אחותו המציאותי. תחליטי את איזו תיאוריה נשמעת לך יותר הגיונית. תפקידו של הארנב בסרט הוא בעצם לגרום לדוני להיות הגיבור, כי במידה מסויימת דוני הוא מן סופר הירו בסרט הזה, אחרי שדוני מגיע להארה הוא בעצם משלים את משימתו ומת. את חייבת להבין שהסרט נמצא במן לולאה של זמן, תוך כדי ששני יקומים מקבילים מתנהלים באותו הזמן. ביקום הראשון אנחנו רואים את המטוס מתרסק, אבל דוני קם, עוקב אחרי הארנב וניצל. הוא ממשיך בחייו כרגיל, פוגש את גרטשן, מתאהב, חי את חייו במלואם ואז בליל ההלואין כשהיא מתה, דוני הורג את הארנב/פרנק. הפעם דוני שוכב במיטה, הוא לא קם, הוא מת מאותו מטוס שמתרסק. הסרט התחיל בעצם באותה דרך בה הוא הסתיים. רק שבפעם הראשונה דוני היה צריך להמשיך לחיות כדי למלא את משימתו בחיים אלו ובפעם השנייה הוא מת אחרי שהכל כבר נעשה. מקווה שהסברתי את עצמי טוב :) אם לא, אנסה להבהיר...

vortex1

New member
עוד שאלה ../images/Emo58.gif

אז מי בעצם חזר בזמן? דוני, פרנק הארנב או אף אחד ואלו פשוט 2 יקומים מקבילים?

אז ככה...

שני היקומים המקבילים מתקיימים אחד לצד השני... פרנק חוזר מהעתיד של דוני, רואים לפי החור בעין כי דוני ירה בו בעתיד שלו, והוא מציל את דוני מאותו מנוע מטוס שמתרסק בעתיד. ואחר כך, הלולאה נעצרת עם מותו של דוני, כי דוני לא קם מהמיטה והמטוס מתרסק עליו. שוב... בעיקרון אילו תיאוריות בלבד, של אנשים, ממש כמוך גם אני הייתי קלולס לגמריי אחרי הסרט ופשוט קראתי. את צריכה להבין ולראות שוב ואז התיאוריה הנכונה עבורך תסתדר לך בצורה הכי נכונה. סרט כמו דוני דארקו פשוט חייבים לראות יותר מפעם אחת!!!

למעלה