מישהו יכול להסביר לי את זה??

אורןr

New member
מישהו יכול להסביר לי את זה??

מדובר בכתבה על רופא פלסטיני בן 27 שחוקר את מחלת הדכאון בקרב הפלסטינים ובין היתר הוא אומר שם: "פלסטין היא מקום אידאלי למחקר דיכאון בשל האוכלוסייה הצעירה יחסית, שעבורה האימפקט גרוע בהרבה מאשר למבוגרים, וקיימת הומוגניות גנטית, אשר מאפשרת לנו לבודד את הדיכאון מול משתנים אחרים."
יכאון הוא תוצר של גנטיקה ולחצים. כל מי שנמצא בקבוצת סיכון גנטית לדיכאון ונמצא תחת לחץ כבד יפתח תסמינים", הוא אומר. והרשות הפלסטינית היא בהחלט סביב מלחיצה, עם כלכלה חלשה, שיעור תעסוקה גבוה ומתיחות ביחסים עם ישראל. "אנחנו מתכננים ללמוד את ההבדל הגנטי בין ה-40% ל-60% ולראות כיצד חוסר השקט משפיע על התפקוד הקוגנטיבי שלהם", הוא אומר.
..................
אני לא מבינה איך הוא באמת יכול להתיחס אליהם כאוכלוסיה גנטית דומה כשידוע שיש שם הטרוגניות גדולה...נכון שכפי שהוא מסביר בהמשך יש חלק מהאנשים שיושבים שם רצוף הרבה שנים אבל יש שם גם הגירה רבה של קבוצות אתניות ומיזוג בין כל מיני שבטים וכיו"ב...??!!!
 

reakwind

New member
יש לי תחושה

שמסתתר מאחורי הביקורת המדעית שלך ביקורת פוליטית אבל אני אסתכן ואשאל בכל זאת - מאיפה את יודעת את ההרכב הגנטי של האוכלוסייה הפלסטינית? :O
 

אורןr

New member
ממש לא!!

בימים טובים אני א-פוליטית..בימים רעים...


אני לא אמרתי שאני יודעת את ההרכב הגנטי שלהם אבל בגלל שהם מורכבים מכמה קבוצות שונות אז זה נראה לי קצת בעייתי להניח שיש להם הרכב גנטי זהה...לא??
 

sense9

Member
מנהל
אני חושבת

שההגירות מגיעות לרוב מתוך המזה"ת(ממצרים, מסוריה, מסעודיה וכד'), כך שהשוני לא בהכרח גדול ועדיין המאפיינים הם (או צריכים להיות) "לבנטיניים".

אבל עושה רושם שהד"ר ירה את החץ וסימן סביבו את המטרה: הוא מניח מראש שיש מאפיינים גנטיים ייחודיים לפלסטינים שאינם ייחודיים לעמים אחרים בסביבה, מתוך הטיה פוליטית. ולמרות שמדעי החיים נתפסים כמדע מדוייק, הדבר לא ממש כך. למשל, על העם היהודי יצאו עד היום מחקרים שהראו כיצד ליהודים מכל העולם (גם ליהודי אירופה) מוצא משותף וקרוב לעמים הלבנטיניים (דרוזים, למשל), ולאחרונה יצא מחקר שטוען את ההיפך הגמור. בלי להכיר הרבה את התחום, אפשר לראות שהחוקרים הניחו את המבוקש: למשל מי שטען שהאשכנזים הם כוזרים, בדק עמים שנחשבים מקורבים לכוזרים (גיאורגים, למשל, או ארמנים) ועל סמך זה מצא את הדמיון שלו. זו במידה רבה הנחת המבוקש, שהרי אין בנמצא עם כוזרי שאפשר לבדוק את הDNA שלו. מצד שני, הוא טוען, ואולי בצדק, שכל החוקרים שלפניו גם הם הניחו את המבוקש. ואני לא ממהרת לומר שהוא טועה בזה. כבר קישרתי פה את המאמר על חיי המדף של עובדות מדעיות, ואפילו מתחום מדעי הטבע. בסופו של דבר יש סבירות לא קטנה שהחוקר ימצא את מה שהוא בא מראש לחפש. (בהערת שוליים לגבי היהודים, ייתכן שגם בתקופת בית שני או בית ראשון לא היו מאפיינים גנטיים משותפים לכל היהודים, כך שגם אם יוכח שאין גנום משותם, אין בכך כדי לומר שהעם היהודי הומצא). מן הסתם גם ד"ר הרזאני מוטה, ואולי אפילו שלא במודע. כך שמחד, לגבי 'אישור המחקר' - ההנחה לא בהכרח מופרכת, מצד שני אישרו מחקרים מוטים אחרים גם במקומות אחרים.
ואולי יש תחום חקר של גנטיקה פלסטינית. שווה לבדוק. בכל מקרה, סביר להניח שהוא לא יבדוק את ההשפעה התרופתית במחקר, ולכן באמת מעניין למה חלק מהאנשים פיתחו דכאון וחלק לא וכו'.
 

sense9

Member
מנהל
צריך לקחת את הדברים שם מאוד בזהירות.

יש קבוצות הגירה ידועות; חורנים מסוריה, מוגרבים (למשל אלה שהתיישבו בירושלים), חמולות שלמות מצפון אפריקה, עבדים שברחו לפה ממצרים, שמות משפחה שמעידים על מוצא מצרי או תימני או בכלל מחצי האי ערב, ההגירה של הערבים לכאן בעקבות הציונות וכו'. ובכל מקרה המזרח התיכון הוא לא כ"כ הומוגני. מי אמר שיש פה הומוגניות? הומוגניות אפשר לראות אצל אוכלוסיות ספציפיות בעולם - האנגלים בוויילס למשל שהם באמת צאצאים של אבותיהם מלפני אלפי שנים. בסקנדינביה, האבוריג'ינים באוסטרליה וכד'. אבל גם.. מה זה הומוגניות גנטית? אני לא יודעת איזו רמה של קרבה דרושה גם באוכלוסיות כאלה. אני לא בטוחה שהקרבה הגנטית היא ככ גדולה.
אין בכתבה קישור למחקר שלו, אז לפחות מהכתבה עולה שהחוקר בעצם רוצה להצהיר על 2 דברים: א. שהם עם (למרות שהם לא עם
ולא היה ביניהם שום קשר, ועד היום אין קשר בין הערבים בעזה לאלה בחברון) . ב. שהם ישבו על אדמתם מאות ואלפי שנים. (אמירה פוליטית שקרית)

מלבד זאת, כל האמירה על הדכאון היא הזויה שאולי נועדה להראות שה'כיבוש' עושה להם רע. 40% מהפלסטינים בדכאון? רובם בכלל לא הולכים לרופא, אז דיכאון? באמת הם בדקו כ"כ הרבה שהם הגיעו למסקנה הזאת? ושוב, אף אחד לא אמר שזה מה שהוא טען במחקר או שהוא טען את זה בצורה הזאת. זה הוא אומר לכתבה.

בקיצור, אין הומוגניות גנטית אצל כלל הפלסטינים‬. ‫אולי בתושבי כפרים ספציפיים‬.
 
למעלה