מישהו יכול להסביר לי מה מיוחד באקס פקטור הזה

droriko

New member
מישהו יכול להסביר לי מה מיוחד באקס פקטור הזה

נכנסתי לערך בויקיפדיה ולא מצאתי דברים שאין בדה וויס או בכוכב נולד.

ראיתי לפני 10 שנים תכנית ב-BBC שהיתה שילוב בין כוכב נולד לאח הגדול(כלומר המתמודדים גרים איזה וילה ומצלמים את ההתנהלות שלהם בבית) האם בזה מדובר? כי אם כן אז זה גם משעמם ולא מקורי (מקורי=מביא משהו שאין באף תכנית אחרת)

omer719

New member
לא חושב שבאקס פקטור

יש איזה משהו 'מיוחד' שלא נראה בעבר. אבל זה כן שילוב של כל מיני דברים.
קודם כל אל תשכח שהאקס פקטור התחיל לפני דה וויס,
דבר שני הפורמט הולך ככה, ארבעה שופטים מעבירים יחד את האודישנים ומחלקים את המתמודדים ל- 4 קבוצות. אחרי זה מחלקים בניהם את הקבוצות וכל אחד הופך למנטור של קבוצה, והוא צריך להוריד את אחד המתמודדים ולהביא שלושה או ארבעה ללייב, תלוי מה מחליטים. (לפעמים יש עוד שלב לייב שבו הקהל מחסן אחד מכל קבוצה והשופט מוריד עוד אחד) ומאז הקהל מצביע, על השניים שבתחתית כל שופט מצביע וככה בעצם הם מודחים. אם יש תיקו אז זה חוזר להצבעות.

is00

New member
אם כבר - מה ההבדל בין דה וויס לזה.

כמו שעומר כתב - פורמאט האקס פקטור היה קיים לפני זה של "הקול".
בכל מקרה את השוני העיקרי הייתי תולה בכמה דברים:
1. באקס פקטור יש שופטים שהם גם מנטורים בעוד שבדה וויס יש מאמנים/מנטורים. בגזרה זאת מן הראוי לציין שבאקס פקטור לא כל השופטים/מנטורים חייבים להיות זמרים בעצמם.
2. באקס פקטור יש אשכרה ביקורות, להבדיל מדה וויס שמאוד קשה למצוא שם משהו כזה.
3. בדה וויס מדובר בקבוצות מעורבות. באקס פקטור יש הפרדה ברורה בין הקבוצות - "בנים". "בנות". "מבוגרים" ו"להקות".
4. הדרך בה בונים את הקבוצות שונה לחלוטין בין האחת לשנייה וכך גם סיגנון "האודישנים".

omer719

New member
פלוס קטן.

בדה וויס תולים את כל ה'עיניין' באודישנים העיוורים מה שנקרא, שאחרי עונה אחת קצת מאבד את הגימיק שלו אבל נגיד. פה זה באמת הכל קשור, ההופעה, התזוזה על הבמה וכו'.

וכמובן הביקורות. לראות דה וויס האמריקאי בעונות הראשונות היה מעיק
כל ביקורת הייתה רק 'ואו איזה מדהים' לא משנה שזה לא מתמודד שלהם, לא משנה אם זה היה גרוע...

droriko

New member
זה גרוע?

ולראות את יובל בנאי צועק כל שניה "רוקנרול!" זה לא גרוע?

תכלס הדבר היחיד שמחזיק את התכנית הזאת זה אביב גפן, אם הוא עוזב אפשר לסגור את הבאסטה(וזה לא שאני לא מילדי אור הירח )

droriko

New member
מה שמצחיק

זה שלפי הפרומואים הם מייעדים את תפקיד השוטר הרע ל.........שירי מימון, כן כמו שזה נשמע.

ny22

New member
מנהל
מצטרף לשאלה...

אני ניסיתי להבין בת'כלס מה ההבדל בין זה לבין "כוכב נולד" למשל...

גם בכוכב נולד הרעיון הוא מאוד מאוד דומה, לא?

omer719

New member
בכוכב נולד בכלל אין קטע של מנטורים,

בכוכב נולד הם היו שופטים, ואיבדו את המשמעות שלהם ברגע שנכנסו לשלב של ה"לייב".
באמריקאי הם בקבוצות, יחד עם המנטור הם מתכננים את השיר, תמיד מדובר בהפקה מסוימת, עם או בלי רקדנים, תלבושות, משהו רועש או שקט, הם עובדים על זה יחד, ולמנטורים יש גם חלק בהדחה. הקהל רק מחליט מי נשאר, ובין השניים הכי נמוכים מכריעים המנטורים.

32שירלי

New member
בנוסף...

באקס פקטור לא מספיק לשיר טוב, צריך גם כריזמה , נוכחות במה וכו, אחרי כמה זמן הם מופיעים עם להקות ורקדנים, ממש דרך מהירה לסופרסטאר.
אני מכורה לכול העונות. פי מליון יותר טוב מכוכב נולד, ודה וויס ראיתי איזה פעמיים את הפורמט בעברית ולא התחברתי.
מסקרן איך יהיה אקס בעברית...

למעלה