מישהו יכול להסביר לי

yalagala

New member
מה זה?

אני מתרגמת מאמר על עיצוב ואדריכלות ביפן. באמת יש מושג כזה בעברית?

Iris G

New member
קשה להכניס אלפי שנים של פילוסופיה

יפאנית למשפט אחד או שניים. אבל רוב תורת העיצוב של ארצות המזרח הרחוק בנויה על אסטטיקה של סידור כול דבר במקומו. החדרים המבולגנים מההודעות הנוספות בעמוד הזה היו גורמות חלחלה אמיתית. אם את רוצה לדעת יותר (וגם זה רק על קצה המזלג) תכנסי לפורום פאנג-שואי (מס 650) ותקראי כמה מהמאמרים שלהם בהצלחה

Kite Cat

New member
כן, אבל נשאלות כאן שאלות מאוד

מוזרות, כמו זו עם מיליון שגיאות הכתיב, שבאמת רציתי לעזור לה, אבל לא הבנתי מה היא רוצה.

זה עוד כלום...

שאלתי שאלה פה לפני איזה שבוע, מיותר לציין שהצעות מעניינות לא קיבלתי בכלל. אין מספיק תנועה פה.

Kite Cat

New member
צודק בהחלט!

אני פעם ניסיתי להחיות את הפורום במשחקי הכירות, כלום, אין תשובה. ממש משעמם.

אולי כי עיצוב הבית

או דבר שרוב האנשים מתעסקים בו באופן די חד פעמי או נקודתי וכך אנשים נכנסים ויוצאים מהפורום . ואני לא מדברת על אלה שזה המקצוע שלהם.

pizy

New member
תנסה שוב

אני חדשה כאן (אדריכלית ומעצבת פנים וריהוט) אשמח אם תוכל לחזור על שאלתך ואני אנסה לעזור. קדימה...

אני אנסה ../images/Emo13.gif

הנה כאן השאלה וכל הפרטים, תודה על ההתייחסות!

pizy

New member
עוד אינפורמציה

טוב, מאחר ששנינו כרגע בפורום, בו ננסה לדבר קצת (אם נעלמתי פתאום - על תתיאש, אני פשוט בעבודה):איזה חדר זה (שינה, עבודה וכו') מה יש בו עוד ולגבי המדפים - הם ריקים כי אין לך מה לשים או שאתה צריך מדפים אחרים. לגבי קירות: אפשר חצבוע הכל בלבן, קיר אחד בצבע - בהתאם לטעמך, להיזהר מצבעים כהים מדי. על קיר בגוון (צביעה חלקה- לטעמי ומניסיוני ווש מעצבן את העניים די מהר) יפה לשים צילומים בשחור/לבן, מדפים או מסגרות בגוון כהה (אפשר לעשות לבד מעץ פשוט - אורן וכו' ולצבוע בלכה מגוונת כהה, אם עובדים בסבלנות ויפה, זה ממש לא נראה כמו עץ פשוט - רוב הריהוט בדירה שלי עשוי כך בתכנון וייצור עצמי. יש גם חומרים (כגון שעם)וטפטים שהבנתי שחוזרים לאופנה - לא לטעמי אבל זה החדר שלך. טוב, עכשיו תורך - תן עוד אינפורמציה.

אוקיי

זה חדר שינה. יש בו מיטה, שולחן עם מחשב ומעליו שני רמקולים גדולים, ארון גבוה בצבע כחול, שולחן כתיבה - מעליו מדפים עם ספרים, טלויזיה ווילונות גדולים בצבע כחול כהה. המדפים ריקים כי אין לי מה לשים עליהם. מה זאת אומרת צילומים בשחור לבן? משהו יותר ספציפי?

3../images/Emo26.gif

אגב, קיבלתי תקליטים, ישנים כאלה, מימי המנדט ונראה לי שאפשר לעשות איתם משהו דקורטיבי, אשמח לרעיונות!

pizy

New member
כמה רעיונות

o.k אני לא יודעת כמה אתה יכול לשנות ומה התקציב שלך אבל ננסה: קודם כל המדפים לא מדהימים - אם אתה לא צריך פשוט תפרק אותם. אפשר לשים על הקיר דברים אחרים כמו תמונות (שמעת על הענין הזה? צילומים שחור/ לבן נכנסים בקטגוריה הזאת...) יש לך תקליטים ישנים - אולי העטיפות שלהם מענינות ויכולות לשמש כתמונות? אפשר לנצל את אחידות הגודל ולתלות בצורת 3X3. אפשר גם לעשות מסגרות או להדביק אותם ע"ג קופסא שטוחה כך שיקבלו עומק. אתה יכול להחליף ווילון (יש באיקא דברים נחמדים ולא יקרים שיכולים לעשות אווירה יותר נעימה) ולשנות את צבע הארון (ע"י צביעה או טפט). כדאי לתלות את הרמקולים שלא יהיו 'תקועים' סתם. צריך עוד?

המממ, תשמעי...

אם לא שמת לב בתמונות, כל התמונות שלי שהיו על הקירות נמצאות כרגע על הריצפה, כי אני מעיף אותן מכאן. איך אני אוריד ת'מדפים? את מצפה שאני אמלא את כל הקירות בחדר בתמונות? בקשר לתקליטים - העטיפות שיש לי לא נראות משהו כי הן מאוד ישנות (רובן), מה שאני דיברתי עליו הם תקליטי פלסטיק ישנים מאוד שאי-אפשר כבר להשתמש בהם (הכוונה לתקליט עצמו, לא לקופסא - עם זה רציתי לעשות משהו).

pizy

New member
לא לפחד מקצת עבודה...

כך מברג ופלייר ותפרק בזהירות את המדפים. ברור שזה כרוך בתיקוני שפכטל + צביעה, אז מה, מי חשבת שיעשה בשבילך את העבודה? תשאיר רק את המדף ליד שולחן העבודה - לפי התמונה יש לך עליו כמה דברים. תראה, אני לא יודעת בן כמה אתה, אבל כבר הרבה שנים לא ראיתי תקליטים על הקירות או התקרה או כמובייל אצל אף אחד (וגם בעבר זה הלך אצל ילדים בני 16 ומטה...). לגבי העטיפות - ישן יכול להיות יפה, אפשר לרענן אותן ע"י לימינציה (ציפוי בשכבת ניילון בבתי דפוס שמתעסקים בזה). אין לי כוונה ש'תמלא' את הקיר בתמונות. אפשר למצוא תמונה גדולה אחת או שטיח או בד נחמד. אין צורך למלא קירות בכלל אבל נראה לי שהבעיה העיקרית אצלך זה הצבעים. לא אמרת אם אתה יכול לשנות את צבע הארון ולהחליף את הווילון.

אמירה

New member
נמרוד...בקשר לתקליטים...

בעוונותי הרבים אני שוהה בארה"ב..ובאחת מתוכניות העיצוב המצוינות כאן, הראו שניתן להכין מתקליט ישן את הדוגמה הזו של אהילים, או סתם קערה דקורטיבית או תחתית לעציץ... הדרך שבה הגיעו לצורה הזו- חיממו תנור אפיה לחום 150 מעלות..מכניסים כלי מתכת כמו למשל קופסת צבע ריקה על גבי תבנית , מניחים עליה את התקליט, ונותנים לחום לעשות את שלו...אבל להשגיח, שהתקליט לא יימס לגמרי....להוציא יחד עם התבנית, ולצנן... מקווה שעזרתי...

למעלה