מישהו יכול להסביר לי

hagar8

New member
מישהו יכול להסביר לי

מה זה חומצות שומן טרנס ולמה הם מזיקות?
 

lubelia

New member
מאמר מעולה! ומכאן יש לי שאלה חשובה

כתוב שם במפורש!! שהמרגרינה עדיפה על החמאה מבחינה תזונתית. אז למה בכל מקום שאני בודקת (ואני בודקת) - עונים לי שעדיף להשתמש בחמאה? פיספסתי משהו בדרך??
 

אלי ו.

New member
מבחינה בריאותית

נמליץ להמנע משניהם. ארגון רופאי הלב האמריקאי המליץ להעדיף מרגרינה רכה על פני חמאה ומכאן ההמלצה במאמר. כיום נמכרת בישראל גם מרגרינה ללא שומני טראנס שהיא בודאי עדיפה על חמאה. (שוב, הכל מבחינה בריאותית, לא דברנו על טעם)
 

lubelia

New member
הי אלי - למה להמנע לגמרי?

הרי הגוף זקוק לאספקת חומצות שומן בדרך קבע ע"מ לתפקד בצורה נכטנה ובריאה. אם יש מוצר שחומצות השומן שהוא מכיל נחוצות לגוף ואינו מכיל חומרים העשויים לפגוע בנו - אז למה בעצם להמנע?
 

אלי ו.

New member
לא התכוונתי להמנע לגמרי משומנים

ודאי שלא וטוב ששאלת אם ניתן היה להבין את זה מההודעה שלי. הכוונה להמנע ממוצרים כמו חמאה ומרגרינה (בייחוד מהדור הישן) שאינם שומנים מומלצים. עדיף לצרוך שומנים משומנים טובים כמו אגוזים, שמן זית, אבוקדו, מוצרי שומשום, וכד'. אני לא אוהב לדבר על תזונה "ממוצעת" אבל בתזונה מערבית ממוצעת אין בעיה של מחסור בשומנים, הבעיה היא בד"כ עודף שומנים, ושומנים "רעים" (שומנים רוויים, שומני טראנס, שומנים מטיגון וכד')
 

lubelia

New member
אני מסתכלת על רשימת ערכים של מזולה

אין טראנס, יש תוספי ויטמינים, מיוצר גם משמן פשתה (אומגה 3 - נכון?), פחות מ 1/3 שומן רווי - היתר לא רווי, כולוסטרול - אין.... עבר את ביקורת הבריאות??
 

hagar8

New member
אלי! אתה צודק שעדיף

באופן כללי לצרוך שומנים כמו- זית , שומשום וכד', אבל אם אני רוצה לאפות, למשל, אז כמובן שאני אעשה את זה עם בלובנד אחרת הטעם יהיה די לא משהו....
 

נאנוקי

New member
אז אם אני רוצה לאפות.....

אז לשים רק מרגרינה? האם זו השורה התחתונה?
 

hagar8

New member
לא, את יכולה גם להשתמש בשמנים

אחרים, אני פשוט אוהבת את הטעם של עוגות / ועוגיות עם מרגרינה..... מחלה קשה...
 
למעלה