מישהו יכול להסביר לי

yoav e

New member
מישהו יכול להסביר לי

מה אומרות האותיות והמספרים בעברית כמו שיש בעיתון אני מניח שזה אומר מיקום של כלים אבל אני לא מבין איזה מיקום

AmitKar

New member
הסבר בקצרה

כאשר כותבים רק שם של משבצת הכוונה היא לחיילים אשר אינם מסומנים באותיות כאשר שני חיילים, נניח ג´ וה´ יכולים לאכול משהו אז כובים לדוג´ ג:ד4 צריח=צ רץ=ר פרש=פ מלך=מ מלכה=מה שוב, כאשר שני כלים מאותו הסוג יכולים לאכול אז מציינים מאיזה טור הם (ואם הם באותו הטור אז מסמנים באיזה שורה הם) כאשר יש - אז זה אומר שכלי זז כאשר יש : אז זה אומר שכלי אכל תמיד אומרים את המקום שאליו זז הכלי ולא את המקום בו הוא היה ?,??,!,!!,?!,!? אלה כבר פרשנות ?= מהלך לא טוב ??= מהלך גרוע !=מהלך טוב !!= מהלך מעולה !?= מעניין אך עדיין לא ידוע אם טוב או לא ?!= מוזר אך עדיין לא ידוע אם טוב או לא מקווה שעזרתי עמית

Gezer

New member
תיקון

הסבר טוב מאוד אך צריך תיקון קטן - !?= מהלך שראוי צומת לב ?!= מהלך מטופש

AmitKar

New member
אתה בטוח?

אני ממש לא למדתי ככה מהלך מטופש אפשר לסמן כ-? או כ-?? במקרה הגרוע ?! עד כמה שאני יודע הוא מהלך מפתיע ומוזר - אך לא גרוע אם לדוגמא תסתכל בטור של ישראל שרנצל כל יום ו´ אתה תראה (אמנם לעיתים די רחוקות) שלפעמים יש ?! והדברי פרשנות שלו מצביעים בברור על כך שזה לא מהלך מטופש אך מהלך זה מעולם לא שוחק וזו אופציה מוזרה אך לא מטופשת בקשר ל-!? אמרת את אותו הדבר במילים שונות זהו מהלך מעניין שראוי תשומת לב אך לא מדהים ולא גרוע מצד שני כמובן ששכחתי לכתוב ש+ זה שח וX זה מט עמית

Core

New member
עודתיקון...

!? = מהלך מעניין ?! = מהלך מפוקפק

Gezer

New member
טוב

תראה אותי לא לימדו את זה אבל כך ראיתי שכתוב בתוך אחד מעיתוני שחמט המסבירים את זה אבל העיתן מלפני 20 שנה. אולי זה השתנה מאז.

דובי123

New member
הממ...

!? = מהלך שנראה חזק אבל מתבר בהמשך הנו גרוע ?! = מהלך שנראה חלש אבל מתברר בהמשך שהוא טוב כך אותי למדו לפני שנים רבות איך יתכן שאתם משחקים קבוע ולא יודעים? יש בפורום שחקן מקצועני אז אצלו לבטח נקבל תשובה מכריעה

למעלה