מישהו יכול להסביר מה זה בעצם סמינר?

• פותח הנושא RסN
  • פורסם בתאריך

RסN

New member
מישהו יכול להסביר מה זה בעצם סמינר?

(אוניברסיטת ת"א) מה זה סמינר? מה שונה בו מקורס רגיל? בכל סמינר יש רפראט? (ומה זה בדיוק רפראט?) בכל סמינר יש בסוף עבודה? (וכמובן, אם למישהו יש המלצה ספציפית על איזה סמינר, אני מאוד אשמח :) )

BlackUnicorn

New member
עד כמה שידוע לי

כמישהי שעדיין לא עשתה סמינר (אעשה השנה) - בסוף כל סמינר מגישים סמינריון שזו מעין עבודת גמר בהיקף של כ- 40-50 עמודים, שמטרתה להביא חידוש משפטי לנושא של הסמינר. בד"כ הסמינר הוא שנתי (לא חייב) ונפגשים כל השנה בקבוצה ודנים בנושאים. לא תמיד יש רפראט וזה כתוב בפירוט של הקורסים בדיוק כמו שמפורט מהו אחוז המבחן ואם יש עבודות וכו'. ולגבי המלצה - אני בעצמי בדיכאון מזה :( רציתי סמינר שהיה בשנים האחרונות ופתאום השנה אין!!! בכלל השנה יצא ידיעון זוועתי :(

A n N y

New member
נצל"ש - התייעצות בנוגע לסמינר../images/Emo53.gif

טוב כידוע בשנה השלישית אנחנו חייבים לקחת סמינר ולכתוב עבודה סמינריונית וכשהסתכלתי בידיעון הידוע לשמצה של ת"א גיליתי בעיה שמטרידה אותי מאוד עכשיו ורציתי להתייעץ איתכם. מה הייתם עושים אם הייתם מוצאים את הסמינר בנושא המושלם.. כזה שאתם יכולים "באמת" לכתוב עליו 40-50 עמודים ובקיצור מדובר בנושא שהכי מעניין אתכם ושבו אתם רוצים לעסוק בעתיד... אבל אז אתם מגלים שהמרצה שמעביר את הסמינר אוחז בדעות פוליטיות מנוגדות (כשגישה פוליטית היא מאוד רלוונטית לנושא ובאופן טבעי כל דיון בנושא יושפע מהגישה הפוליטית) לשלכם ולא רק שהן מנוגדות אלא גם קיצוניות מאוד.. לכאורה זה לא ממש אמור להפריע אבל כידוע מרצים מעבירים קורסים בהתאם לגישות הפוליטיות או החברתיות וכו' שלהם ומן הסתם גם את הסמינר .. והשאלה היא האם הייתם לוקחים את הסמינר בכל מקרה ומסתכנים בלכתוב את העבודה לפי גישתכם או לנסות להתאים את עצמכם למרצה (מה שיהיה מאוד מאוד קשה) או שהייתם מוותרים על הנושא (שהוא כאמור הנושא הכי מעניין ומרתק בעיניכם) ולוקחים סמינר אחר... תודה מראש למי שיחליט לעזור לי בדילמה הזו.. וסליחה על המגילה שיצאה. * ולמנהלת: השתדלתי במיוחד לא לציין פרטים ולהפוך את השאלה לכמה שיותר ניטרלית.. אבל אם היא בכל זאת לא במקום אז אני מבקשת סליחה מראש ותמחקי אותה.

A n N y

New member
הבעיה היא...

שאם כל כמה שאנחנו רוצים להאמין שהכל ניטרלי והציון על העבודה מתקבל על האיכות של המחקר ולא על התוכן הפוליטי או הגישה שלה.. מניסיוני זה לא כל כך מתקיים במציאות..ובגלל זה אני מפחדת לקחת סיכון כזה בעבודה כל כך גדולה וחשובה כי בסופו של דבר כולם בני אדם והנטייה כפי שגם גיליתי ממקרים קודמים תהיה כן להתחשב בתוכן הפוליטי של העבודה בעת ההחלטה על הציון ולא רק על איכות המחקר...

אני הייתי הולכת להתייעץ בכנות

עם דיקאן הסטודנטים או מי שאחראי לזה ומסבירה לו את הדילמה. לפני כן אולי שווה לבדוק עם אנשים שהיו אצלו בסמינר , והיקף הציונים באופן כללי. בהחלט דילמה רצינית.

Atenolol

New member
הייתי מתייעץ עם המרצה עצמו

בשיחה עם המרצה ניתן יהיה לחוש באיזה מידה את עלולה להנזק מחילוקי הדעות הפוליטיים. עוד מספר הערות: ראשית, אם סגרת כבר סטאז', הציון אולי לא כל כך חשוב. שנית, אני לא חושב שיש שונות כל כך גדולה בציוני סמינרים. עוד לא שמעתי על מישהו שנכשל בסמינר. שלישית, וזה הכי חשוב, אם הנושא מעניין אותך, המרצה שווה בעיניך, והחשש מתנקז לפחד מאפליה פוליטית, קחי את הסמינר. הדילמה המעשית בין זכויותיך לחששותיך, והמשא ומתן מול המרצה ואולי מול אחרים, שווים יותר מכל סטאז' בנושא חופש הביטוי וחופש המצפון. זה יאפשר לך להיות עורכת דין טובה יותר בהמשך. והערת
: בתקופת ההתנתקות, שמעתי על מכוניות עם סרטים כחולים ששברו להם מראות ואנטנות, אך לא שמעתי שחיבלו במכוניות עם סרטים כתומים...

אני דווקא הייתי ממליצה לקחת סמינר אצל מרצה

שמחבב אותך ובאופן כללי הוא אדם סבלני וסובלני ושגם ידוע כ"מחלק ציונים" . זה לדעתי הרבה יותר חשוב מאשר לכתוב על נושא מדהים ומעניין אצל מרצה זבל וכסחן

A n N y

New member
../images/Emo51.gif רבה לכל מי שענה..

למרות שאני עדיין לא יודעת מה לעשות
... אבל בהחלט הוספתם לי עוד נק' למחשבה.. ועכשיו הדאגה העיקרית שלי הפכה להיות השאלה האם הניגוד הזה בעמדות עשוי לפגוע בהנאה שלי מהסמינר עד כדי כך שכבר לא שווה לקחת אותו... חח.. נו אבל את זה רק אני יכולה לדעת... אז שוב תודה לכולם...

RסN

New member
עוד שאלה... ספציפית לגבי הסמינר של ברוך ברכה

אני שוקל לקחת את הסמינר "חוקי היסוד כחוקתה הכתובה של מדינת ישראל" של ברוך ברכה. מישהו מכיר? בנוסף, שמעתי שבשנה-שנתיים האחרונות חלה ירידה משמעותית ביכולת ההוראה של ברכה, ומי שנחשב בעבר למרצה מהשורה הראשונה - איך נאמר... ירד קצת ממעמדו הרם... אשמח אם מישהו יוכל לחוות דעה כללית על המרצה.

השנה עשיתי את הסמינר של ברכה וממש נהניתי

הוא אדם חביב וחכם מאוד, ואפילו צחקתי מהבדיחות שלו. השתתפתי בכל שיעור וזה ממש לא אופייני לי, אז אני ממליצה, יש אוירה טובה. לגבי איכות ההוראה- לא יודעת איך הוא היה, אבל הוא בסדר גמור היום. ועוד משהו חשוב- מזל טוב על הפורום! כל הכבוד:)

למעלה