מישהו יכול להסביר מה זה היפרלקסיה ?

sivansof

New member
מישהו יכול להסביר מה זה היפרלקסיה ?

ובמה זה בא חידי ביטוי?

תירתיר2

New member
היפרלקסיה

מדובר בתופעה של "היפר קריאה"- ילדים שמלמדים את עצמם לקרוא בגיל צעיר מדי. זהו הפירוש המילולי, אבל הכוונה בעצם לתכונה הקשורה לבעיית תקשורת-הילדים בזכות זיכרון צילומי ומשיכה לסמלים מזהים מילים ואותיות מגיל צעיר, כאשר יכולת השיחה והתקשורת היא נמוכה. כלומר- יכולים לקרוא הרבה בלי להבין. מתלהבים מספרות, אותיות, תמרורים וכו', ומכירים אותם- אך בצורה אובססיבית, ופחות מעדיפים להיות בקשר אנושי. זהו פחות או יותר. ויש חומר ספרותי על הנושא-חפשי בגוגל.

ריקי 04

New member
היפרלקסיה - טוב שיש סיבה לחייך...

בשבוע שעבר, המטפלת של הבן שלי בסנוזלנד עבדה איתו קצת על התמונות שהיו שם (PECS, הוא ממש לא צריך את זה, אבל התמונות היו שם וסיקרנו אותו). הוא קרא לה את כולן, והיא חשבה שהוא פשוט מזהה את התמונות (למרות שנראה לה מוזר שהוא זיהה אפילו את השמיכה - שממש לא היתה דומה). בכל מקרה - כשהוא הגיע לבובת השלג היא נשברה וקראה לי לשאול אותי אם יכול להיות שהוא קורא, ואמרתי שכן
זה לא גליק גדול, ברור שהייתי מעדיפה שהוא ידע לשחק עם חברים, אבל זה פותח עולם שלם של משחקי מחשב (כל אלו שהם הכנה לכיתה א', כי משחקי הרפתקאות - שמעניינים את שאר הילדים, ממש לא מעניינים אותו) ולפני שנה זה מאד עזר לנו ללמד אותו לדבר (היינו עושים תרגילי קריאת הברות, זה לקח כמה חודשים אבל בסוף "הגיעו" כמעט כל האותיות, והקריאה מאד עזרה).

דורי 7

New member
יש ספר נחמד שנקרא-

"קריאה בגיל צעיר מדי-תסמונת ההיפרלקסיה" בהוצאת אח בעיקרון המושג מתאר תסמונת שהמאפיינים שלה הם כישורי קריאה בגיל צעיר המלווים בקשיים בהתפתחות השפה וקושי ביכולות החברתיות.

sivansof

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני מכירה את התופעה טוב אך לא ידעתי שהיא נקראת היפרלקסיה... תודה גם על הספר.

למעלה