מישהו יכול להסביר על אסימפוטטה?

עינב1כ

New member
מישהו יכול להסביר על אסימפוטטה?

אז ככה, אני יודעת בגדול חדו"א ל3 י"ל, פותרת תרגילים, לא מצליחה הכל, אבל לאט לאט אצליח. (יודעת חדו"א , כלומר לגזור ולחשב אינטגרלים, עדיין לא מסתדרת עם בעיות של ערך קיצון, פותרת רק מעט תרגילים בMIN/MAX, עדיין מתקשה) אני רוצה להבין את מושג האסימפטוטה, מישהו יכול להסביר לי בבקשה? האם הוא חיוני רק לשרטוט הסקיצה? האם חייבים לפתור גבול כדי למצוא את האסימפטוטה? יש אסימפטוטה מאונכת לציר הX בתחום ההגדרה יש אסימפטוטה מקבילה לציר הY, אני מקווה שאני לא טועה.. שבשבילה מוצאים את החזקות , מונה ומכנה וכאלו. ויש משופעת, מהצורה של Y שווה לMX ועוד N על זה אני לא רואה הרחבות בספרים, תמיד כותבים שזה חורג מתחום הספר. יש עוד סוגים של אסימפוטוטות? תוכלו לכתוב לי בגדול מה זה ? מה עושים באסימפטוטות? למה הם קיימות? תודה רבה רבה רבה עינב

סוגי אסימפטוטות

ישנם הרבה סוגי אסימפטוטת , ואני מעריך שכל צורה של פונקציה יכולה להוות אסימפטוטה. סוגי אסימפטוטות לדוגמה: אסימפטוטה משופעת/אנכית/אופקית אסימפטוטה פרבולית אסימפטוטה בצורה של גל סינוס ועוד הרבה. הסבר למה זה אסימפטוטה עדיף שמישהו אחר יתן כי זה קצת קשה להסביר , אני רק יכול להגיד שאסימפטוטה מסמן גבול שאליו הפונקציה שואפת להגיע אבל בחיים לא תגיע אליו. אסימפטוטה היא משיק ישר לעקומה באינסוף . בעזרת האסימפטוטה ניתן לבדוק לגבי דברים שונים איך הם יתנהגו בתחומים שונים שבאופן מעשי קשה לבדוק. אודה אם מישהו יתן פה את הגבולות של אסימפטוטה פרבולית וסינוסיאלית (או איך שקוראים לזה whatever)

למעלה