מישהו יכול להפנות אותי או לעזור לי?

1נוגי

New member
מישהו יכול להפנות אותי או לעזור לי?

לפורום של שפות או להגיד לי איזו שפה יש בקובץ המצורף? אני צריכה את הפירוש של האותיות... של כל האלף בית של השפה... זוהי איזושהי עברית קדומה... אולי יוונית אולי ארמית... מישהו יודע? פעם, בשיעורי תנ"ך ביסודי היו ספרים עם האותיות האלו.. מישהו זוכר?

1נוגי

New member
זה תליון שיש לי ועליו השפה הזו...

לכל אות יש אות מקבילה בעברית... מישהו מזהה? אני צריכה את הפירוש של האלף בית הזה..

Caligola

New member
ברוכה החוזרת, כבר קרוב לחצי שנה שלא

ראיתי את ניקך כאן.. הפורום המתאים לשאלה הזאת הוא פורום בלשנות.

בפורום אבולוציה!?

הייתי מנסה באחד מהפורומים האלה תרבות עברית השפה העברית אחל"ה הסטוריה

1נוגי

New member
זוהי עברית קדומה...

האבולוציה היא חלק בהתפתחות האדם... וזה כבר לא משנה כי תירגמתי כבר את מה שכתוב שם... תודה בכל זאת, שבת שלום.

Levos

New member
אבולוציה עוסקת בהתפתחות הביולוגית .

ההתפתחות התרבותית של האדם נחקרת על ידי ענף האנטרופולוגיה.

22ק ו ס ם

New member
לא מדויק

למרות שלצערי מלמדים בארץ בעיקר ענף אחד של אנתרופולוגיה, האנתרופולוגיה עוסקת בחקר האדם מההיבטים השונים. יש לאנתרופולוגיה ענפים שונים שהאנתרופולוגיה התרבותית (או אתנולוגיה) עוסקים רק בהבט התרבותי. לעומת זאת ברוב המחלקות בעולם ארכיאולוגיה נחשבת לאנתרופולוגיה, ובעיקר האנתרופולוגיה הביולוגית שכמעט לא מיוצגת בארץ תחת אנתרופולוגיה. מה שמגדיר את האנתרופולגיה היא עבודת השדה שיכולה להיות בכל מקום בעולם.

pembencipolisi

New member
"אהיה" בכתב "דץ" וגם "רעץ" שהיה

בשמוש עד ימי בר כוכבא. כך נכתבה העברית התנ"כית" וגם בכתובות השלוח וגזר ובלכיש ובדן ובשומרון גם במטבעות בר כוכבא וחלק ממטבעות החשמונאים לפניו ומטבעות המרד הגדול הרומאים. השומרונים משתמשים בגרסה של כתב זה גם היום. גם הצורים והצידונים והמואבים כתבו בכתב זה.

למעלה