זה עניין מורכב ...
פמוטים תלת קנים ,יש בכל הדתות המונותאיסטיות .ישנם פמוטים של שני קנים ושלושה וארבע וחמישה ואפילו יותר . ביהדות מוכרים החנוכיה בת שמונת הקנים וכן גם מנורת שבעת הקנים. וכן צמד פמוטי השבת עקב עניין "שמור " ו-"זכור" בה היהודים וו. אך אין זה אומר שאי אפשר להדליק 3 או ארבע נרות בכפיפה אחת . מכיוון שתעשיית הדונג הייתה יקרה תמיד כתמיד .השתמשו בנרות שבת כפי שהמינימל שבמינימל התירה ההלכה . בנצרות עניין הדלקת הנרות ,הוא רווי בפי תלת קנים בגלל השילוש הקדוש להם . בעבר לפני ההתפתחות התעשייתית ,השתמשו בנרות להלך בבית מבלי להיתקל בדבר מה. האמונה דאז הייתה כי השילוש הקדוש מגן עליך ... במדינות ערב שלפני האיסלם נעשה שימוש בפמוטים תלת קנים . הפמוט הנ"ל אני מעריך עשוי פליז והוא בערך בגובה 30 ס"מ .הוא לא שימש יהודים ,בגלל האיסור היהודי בעניין של פסלים וכן שדיה חשופים. לכן ככל הנראה מדובר בפסל מהתקופה הערבית של האזור הנ"ל ואו הקדומה יותר וזאת בגלל הדרך בה נוצר בפיסול החלק המחבר את המנורה אל ראשה ,שזו פיסת הטבעת שנשים ערביות שמות על הראש בכדי לאזן משקל כבד לנשיאה. זוהי הערכה גסה שלי לעניין .אם החפץ הוא אותנטי ולא שחזור או זיוף ,אני מעריכו בערך בן 600 עד 1400 שנים ויתכן יותר .