מישהו יכול לספר לי

מישהו יכול לספר לי

על הביקורת של חובבי צייון כלפי הרצל? אנ יודעת שהם דגלו בציונות מעשית ושהם טענו שקודם יש לעלות ולהתיישב בא"י ולאחר מכן לפעול למען השגת הצ´רטר, אבל זה לא נראה לי מספיק. אז מה עוד צריך לדעת?

אחד העם זה הציונות הרוחנית

אני רוצה לדעת יותר על הציונות המעשית, כי לא מצאתי בשום סיכוםם מידע עליהם.

הציונות הרוחנית

הציונות הרוחנית הבעיה והפתרון...... 5חד העם היה בראש תנועת חובבי ציון אך גם בראש המבקרים שהיו לה . את כינויו הוא בחר כי הוא טען שהוא אומר את דבריו לפי דעת הקהל ולא לפי נציגותו הוא נולד למישפחה חרדית ובכוחות עצמו רכש השכלה הבעיה:"צרת היהודים "צרת היהדות" אחד העם מבדיל בן צרת היהדות שהיא צרת היהודים כאומה שבאו מהאמנסיפציה וההתבוללות מול צרת היהודים כיחידים שזה האנטישמיות לדבריו האומה איבדה מכוחה וליכודה ואמונתיה ומפולחנה הדתי לדעתו בעוד מספר דורות האומה תעלם ובגלל זה צריכים להתמקד בצרת היהודים ולא בצרת היהדות הפתרון:מרכז לאומי רוחני בא"H אחד העם אמר שזה חייב ליהיות המטרה העיקרית של התנועה הציונית כדי להביא לתחיית העם השב לארצו ובגלל זה צריכים להתחיל בחינוך ההמונים ובהכשרת הלבבות וצריכים להקים גם ישוב לאומי רוחני לעם שזה יחזק את השורשים ובגלל זה זאת פתרון איכותי ולא כמותי ואז צריך להגיד על בני משה.............

אני יסביר לך......../images/Emo9.gif

הביקורת של חובבי ציון על הרצל- הם היו מייצגים את הציונות המעשית הם חששו שמעמדם יפגע ב א"י בגלל מדיניותו ומפעלו של הרצל כי הוא הפך את בעיית היהודים לבעייה גלויה וחובבי ציון פחדו שהמשטר הטורקי התנכל אליהם ושהברון יפסיק לתרום כי עד עכשיו הם פעלו בשקט חוץ מזה חלק אמרו והיו נגד הרצל כי הם טענו שרק א"י היא יעדה של הציונות ושללו כל טריטוריה אחרת וגם הם התנגדו לו כי הרצל כינה את היהודים"גנבים בלילה" כי הוא דגל בהסכמת המעצמות והשגת הצ´רטר........ וזהו

ציונות מעשית והרצל

הם טענו נגד הדרך: קודם התישבות ורכישת קרקעות נגד מהות המדינה: מדינה עם חינוך לאומי בשפה עברית,קשר בין מדינה לדת

למעלה