מישהו יכול לעזור ולספק קצת מידע...

dbs11

New member
מישהו יכול לעזור ולספק קצת מידע...

שלום לכולם, הכרתי בחורה בת 19 שסיפרה לי שאביה מתעלל בה מינית מאז היותה ילדה קטנה ועד היום. היא ניסתה בעבר להפסיק את זה ופנתה למשטרה אשר אמרה שאיןמה לעשות עם הדבר... האם מישהו יודע כיצד אפשר לעזור לבחורה החמודה הזו? לאן להפנות אותה? להזכירכם, היא כיום בת 19 אך סובלת מאז היותה ילדה קטנה. תודה רבה מראש על כל התייחסות

swguy

New member
בהקדם האפשרי

אם את יודעת עך איזור מגוריה לפנות למוקד העירוני שם ולבקש לדבר עם פקידת סעד על המקרה, עדיף זו שאחראית על האיזור שבו היא גרה אבל כל פקידת סעד יכולה לסייע ולהעביר לגורם האחראי. פקידת הסעד חוקרת את המקרה ועוזרת לבחורה לקבל את הסיוע והטיפול שהיא זקוקה להם. לפקידת סעד תורנית אפשר דרך חיוג 106 למוקד העירייה ובקשה לדבר איתה. אפשר גם לפנות לייעוץ בקו החם של המרכז לנפגעות תקיפה מינית בחיוג מקוצר 1202. אם תספרי אולי עוד פרטים לפחות על איזור מגוריה אשמח לתת עוד מספרים וכותובות.

dbs11

New member
אכן דחוף...

אני יודעת שהיא גרה באיזור תל אביב. אם היא תתקשר לקו החם, יכולים לעזור לה גם מהבחינה הפרקטית, לכוון אותה למקומות המתאימים וכל זה? (היא רוצה לצאת מהבית אך אביה מאיים אליה שלא תעשה זאת לכן מפחדת לעשות זאת לבד) חוץ מזה, התכוונת שהיא תתקשר באופן ישיר לפקידת סעד או שכדאי שקודם אני אדבר עם העו"ס? אני בספק אם תסכים ככה בטלפון לבוא ולספר את הדבר. המון המון תודה, אין לך מושג כמה זה עוזר (-:

swguy

New member
היי, העצה הכי טובה שאני יכול לתת...

אכן, המצב שלה מאוד לא פשוט. כן, היא יכולה להתקשר לקו החם מכל טלפון ולקבל ייעוץ וגם אוזן קשבת בכל מקרה. גם את יכולה להתקשר בשבילה ולשאול מה ניתן לדעתם לעשות במצב סבוך זה. הבחורות שמתנדבות בקו החם עוברות הכשרה מיוחדת והן מחזיקות במירב המידע למי ניתן לפנות. לגבי העו"ס או פקידת סעד. ראשית, את יכולה להתקשר אפילו אנונימית ולהתייעץ. לשמוע מה הפקידת סעד אומרת. את יכולה אפילו עקרונית להתייעץ עם פק"ס בעיר מגוריך ובמידת הצורך היא תפנה אותך לפק"ס של איזור מגוריה של הנערה. אגב, בגיל 19 היא אינה קטינה. לכן, מצבה מיוחד ואני סבור שצריך להתייעץ עם פק"ס קודם לפני שעושים כל צעד (אני כמובן לא פק"ס ולא קרוב לכך אפילו). את השלב הראשון תעשי את עבורה ואז תראי מה ניתן לעשות הלאה. בינתיים, היא יכולה להתקשר לקו החם. יענו לה נשים מקסימות שלא ידרשו ממנה דבר, היא יכולה לפנות בעילום שם, רק בשביל לדבר. אולי גם תסכים לאחר שיחה איתן לנסות כתובת כלשהי לעזרה. אז בתור התחלה תתקשרי למוקד העירוני ותדברי עם פק"ס ותעדכני אותי ואותנו מה קורה ונראה איך מתקדמים הלאה. כל הכבוד על חוש האחראיות וטוב הלב שלך! נ.ב. גם בתחנות משטרה צריכה להיות עובדת סוציאלית שמטפלת במקרים של אלימות ואיום לאלימות לגבי נשים שאינן קטינות. אולי אפשר להתייעץ גם שם.

swguy

New member
קצת כתובות..

מרכז סיוע תל אביב - טל' 03-5167664 קו חירום לטיפול באלימות במשפחה: טל' 1-800-220-000 ויצ"ו, קו חירום לנשים הסובלות מאלימות במשפחה : טל': 03-5461133 אם משום מה תפוס באחד המספרים אין מה להתייאש - אפשר לנסות את השני.

dbs11

New member
אתה אדם מקסים

תודה רבה על כל המידע, האדיבות, טוב הלב, והפרגון! אני אכן מקווה שהיא לא תתחרט עכשיו ואכן נוכל לעשות משהו עבורה (שספק אם הייתי מצליחה לבד ללא עזרתך). אני אשמח להתייעץ איתך בהמשך, תודה רבה על ההצעה! אז ביי בנתיים ומקווה שיהיו לי בשורות "טובות" (עד כמה שאפר לקרוא לזה כך...) בייביי

אני זו אני

אל תפחד כולם אוהבים אותך תשתחרר תצחק אני אוהבת אותך אבל לא במובן הזה.אני !!!

swguy

New member
אם את עדיין נכנסת לפורום, את

מוזמנת לשתף איך עניינים מסתדרים או לא מסתדרים...

למעלה