מישהו יכול לעזור לי בלימודי חלילית?

מישהו יכול לעזור לי בלימודי חלילית?

יש לי ילדה בת 9 שרק התחילה ללמוד חלילית בביה"ס. וקצת מתקשה בקריאת התוים. יש אתר עם תרגילים או תוים ברמה בסיסית (של מתחילים - כמו שציינתי, מדובר בילדה בת 9)? אשמח לקצת עזרה. תודה מראש, ליאת.

SHEX

New member
לא ידוע לי על אתרים../images/Emo95.gif

אבל אני משער שבכל חנות תווים תוכלי למצוא חוברות ללמוד חלילית למתחילים. והחוברות האלו ממש טובות ונוחות..

שאלתך יכולה להתייחס לכמה בעיות.

אם הבעיה היא שהיא מתקשה עם קריאת תווים וזיהוי הצליל, את יכולה לקחת דף תווים ריק ולכתוב עליו כל מיני צלילים בגבהים שונים (ללא ערכי קצב כלשהם), ושהיא תכתוב את שמותיהם מתחת לכל אחד. תרגול כזה עוזר בזיהוי צלילים. אם הבעיה היא שהיא מתקשה עם התאמת הצליל לאצבוע שלו בחלילית, התרגול היחיד הוא נגינה בקריאה מהדף - קריאה איטית. אפשר להתחיל בנגינת סולם ואז וריאציות על זה, ולבסוף מנגינות של ממש בדרגת קושי עולה. אם הבעיה היא קריאה והבנה של הקצב, יש לעבוד איתה על נגינת קצב ללא האלמנט של זיהוי הצליל - אפשר גם במחיאת כף. לדוגמא - לכתוב ערכים קצביים שונים ולתת לה: היא תצטרך לרקוע ברגל את הפעמה, ולמחוא כפיים לפי הקצב הכתוב. אני מקווה שאת עצמך יודעת קצת קריאת תווים בכדי לעזור לה בתרגילים ולכתוב לה אותם. בכל אופן, אין צורך באתר אינטרנט אלא רק בדף תווים, עיפרון וחלילית.

שבינקה

New member
כשלימדתי את התלמידה בת ה-9 שלי,

היא התקשתה בתוים. צירתי חמשות על פני כרטיסים עגולים ובכל כרטיס תו אחד צבעוני בהתאם לתוים שלמדנו. ואז שיחקנו את משחק השקט. שמתי לפניה כרטיס והיא נגנה. הכנתי כמה העתקים לתו, (למשל 4 רה) ועד סוף המשחק היא ידעה את זה. אם היא נתקעה בשיעור, הראיתי לה את הכרטיס והיא נזכרה... הרעיון פשוט אך זה משנה את השיעור. יש אתר שעשוי לעזור לך: www.ideas4choirs.com/subscription/games.htm

למעלה