מישהו יכול לעזור לי עם פתרון תרגיל מספר 1

מישהו יכול לעזור לי עם פתרון תרגיל מספר 1

בפיסיקה קלאסית 1. כבר נתנו לנו תרגיל אחרי תרגול ראשון וללא הרצאה. וזה קצת קשה. יש אולי למישהו? השאלה הראשונה היא עם שני וקטורים באורכים של 15 ו20 יחידות. אם יש למישהו אני ממש אשמח תודה חבר'ה

AnarchistPhilosopher

Well-known member
התרגול הראשון הוא סתם וקטורים...

מכפלה סקלארית ומכפלה וקטורית, תביא את השאלה וננסה לעזור, למרות שאת החלק הזה כדאי לדעת להסתדר בעצמך.

טוב אז ככה

היו לנו רק שעתיים תרגול על וקטורים,הוא עבר עליהם מהר מהר ונתן תרגילים לא ברמה בה הוא לימד. בכל מקרה עברתי על החומר והבנתי אותו יותר. רק יש לי משהו מהותי שאני לא מבין. מכפלה סקלרית נותנת מספר או קיי?האם המספר הזה הוא הגודל של הוקטור שהיה יוצא במקרה של מכפלה וקטורית בין אותם שני וקטורים?ברור שלא לפי ההבדל בסינוס ובקוסינוס שבהגדרה.השאלה היא מה באמת נותנת מכפלה סקלרית. עוד שאלה שלא הבנתי, נתון הוקטור A=3x+y+2z (כובעים כמובן) מהו אורכו?מקווה מאוד שמדובר על שורש 15 מהו אורך היטלו על מישור xy ?מקווה מאוד ששורש 10 מה שלא הבנתי-,מהו הוקטור במישור xy שאורכו יחידה והינו ניצב לA? בשביל להיות ניצב לA עליו להיות במישור שונה מxy,אבל,אולי הכוונה היא שהוא יוצר 90 מעלות עם היטלו של A? ואז בעצם יוצא שהוקטור הוא r=4x (כובע) ? מצבי קשה אה? תודה על העזרה!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם תסמן את הוקטור ב-B=ax+by

אז זהו הוקטור הנמצא במישור xy כדי שהוא יהיה ניצב לוקטור A המכפלה הסקלארית שלו עם A מתאפסת, כלומר אתה מקבל את הקשר: 3a+b=0 לכן b=-3a כלומר B=ax-3ay כאשר האורך שלו הוא: שורש 10 כפול a, כעת תחלק את B באורך זה ותקבל את וקטור היחידה הדרוש. בקשר למכפלה סקלארית היא מייצגת את גודל ההיטל של אחד מהוקטורים במכפלה על הוקטור האחר. ובאופן כללי זו דוגמא למכפלה פנימית דבר שמדברים עליו בסמסטר ב'.

וואי!גדול!תודה..

כנראה שפשוט לא הבנתי מה זה אומר ניצב.. חשבתי שהוא צריך להיות ניצב לשפיץ של היטלו..תודה. מצטער על התגובה המאוחרת. אחזור בטח בעוד שאלה או שתיים-תודה!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
הוא אכן ניצב לשפיץ של היטלו...

אם תשים לב אחד מהרכיבים שלו שלילי, ולכן הוא לא נמצא בשמינית של x>0,y>0 לכן הזווית עדיין 90 מעלות.

למעלה