מישהו יכול לעזור לי עם שאלה

my1982

New member
מישהו יכול לעזור לי עם שאלה

אני ומשפחתי מעוניינים לאמץ גור מסוג גולדן רטריבר. אנו גרים בבניין מגורים, בדירה די מרווחת. יש לנו ניסיון קודם עם כלבת פודל מעורבת שאימצנו בעבר אך היא נעלמה לפני חודשיים ולא מצאנו אותה עד היום. החלטנו להביא גור בשביל להתגבר על הגעגועים. ובחרנו בגולדן רטריבר בגלל אופיו (מסתדר עם ילדים קטנים, ממושמע, קל לאילוף). יש רק בעייה קטנה, מכיוון שבמשך היום אנו נמצאים בעבודה ובבתי הספר, הכלב יישאר לבד במשך כמה שעות במשך השבוע. האם זה יכול לפגוע בכלב (רגשית, התנהגותית), האם כדאי לא לאמץ בכלל בגלל זה? מקווה שתוכל לעזור, מיטל.

תשובה מניסיון אישי בהחלט

היי מיטל, יש לנו לברדור בן שנתיים וחצי וגם הוא נמצא שעות מספר בכל יום לבד בבית, אמנם יש לנו חצר, אבל כשאף אחד לא בבית, אנחנו לא משאירים אותו לבד בחצר. מעבר לזה, הוא גדל בתוך הבית מאז שהוא מכיר את עצמו ואם אני משאירה אותו לזמן ארוך יותר בחצר, הוא בוכה ליד הדלת, שאתן לו להיכנס ולהיות איתי בבית. כשהכלב היה גור, הייתי איתו כל היום בבית (לא עבדתי) והייתי קשובה לצרכים שלו, אם הוא היה זקוק לצאת. היום כשאנחנו לא בבית, לדעתי, הוא חורפ כל היום על הפוף שלו. תמיד יש לו מים בשפע וצעצועים שיוכל לשחק בהם, אבל לדעתי הוא פשוט ישן ומתעורר לחיים כשהילדים חוזרים מבית הספר. ולגבי הבחירה שלכם, יש לי חולשה מובנת, לכל הרטריברים לסוגיהם.

reuven4u

New member
לדעתי

...זה גובל בהתעללות אם משאירים אותו סגור לבד בדירה במהלך היום. אני יודע שיש הרבה אנשים שמגדלים כלבים כך- אבל בעניי זה כמו להחזיק משהו בצינוק בכל חייו. לא הייתי ממליץ לכם, אם יכפת לכם מהכלב ולא מעצמכם!

faith2

New member
דווקא...אני חולקת על דעתך....

טושטו´ש שלי אוהבת להיות בבית....נכון אולי זה קשור באופי שלה....אבל להשאיר כלב בחוץ כל היום? לפי דעתי מסכן הכלב...מניסיון בזמן הזה הכלב אוהב לישון...קצת לשחק עם הצעצועים...וזה עדיף מלהיות בחוץ...בשמש, או בגשם...

reuven4u

New member
יכול להיות....אבל

זה מזכיר לי כלא. גם בכלא אפשר לצאת לחצר כל יום לכמה דקות. ובקשר למה כלבים אוהבים? אנחנו לא יכולים לדעת מה הם חושבים, לכין אני יוצא מנקודת מבט ש אם אני לא הייתי רוצה להיות בכלא - אז בטח גם הכלב לא... אני יודע שכלבים מתרגלים לזה- אבל כלבים מתרגדלים כמעט לכל דבר- זה לא אמר שאלו התנאים המעודפים עלהם... גם נכון - שכלב שחי כל החיים שלו בדירה- גם כשהוא בחוץ- הוא רוצה לחזור הביתה- בדיוק כמו כלואים לאחר 20 שנה מתרגלים לכלא- וראים בו בית, כי את הכלא הם מכירים הרבה יותר טוב מהחיים האמיתיים בחוץ. בטח שהכלבים בבית ישנים כל היום, יש להם ברירה אחרת?

brose

New member
my היקרה

אני הייתי מציעה להביא את הגור בתקופה שיש מישהו בבית, הכוונה לחופש הגדול, ככה בחודשיים הראשונים שהוא עם משפחתך הוא יוכל להתרגל אליכם... יתרה מכך, תנסי למצוא גולדן בגיל יותר פרקטי כמו חצי שנה, או אפילו שנה, אומנם הוא כבר לא כל כך נקרא גור, אבל כך לפחות ההישארות בבית תהייה פחות קשה מלגור. את יכולה לנסות באחת מהעמותות השונות שם אולי תמצאי כלב בוגר יותר. המלצה נוספת היא להשאיר את הרדיו דולק בצאתכם מהבית, עדיף על תוכניות של דיבורים, פחות מתוכניות של מוסיקה. ברוב הפעמים הכלב מרגיש הרבה יותר בטוח כשהוא שומע קולות של אנשים. יש אנשים שממליצים גם להשאיר את הטלויזיה פתוחה... יש אומרים שחלק מכלביהם אכן מתעניינים בנעשה בטלויזיה... דבר חשוב הוא לא לשכוח תמיד להשאיר מים נקיים וצלולים, ולהשאיר גם חפצים/צעצועים שאיתם הכלב יוכל להשתעשע (בעיקר אם הוא גור, למרות שגם רוב הכלבים המבוגרים לא יתנגדו לצעצוע או שתיים). מניסיון, רוב הגזעים הגדולים מרבים לישון בערוב ימיהם, ולכן זה לא נורא להשאיר אותם 5-6 שעות לבד בבית.... גם הגורים מרבים לישון, אך שוב עדיף שבחודשים הראשונים של חייו איתכם בבית, יהיו איתו אנשים וחברה. אל תתבאסי, ואל תהססי, כלב בבית הוא חוויה נהדרת, מספקת וממריצה, ממש כמו בן משפחה חדש. אם אין בבית מישהו יותר מ-8 שעות ביום, אז אולי כדי לשקול ברצינות הבאת כלב למשפחה... אולי תנסו חתול
חתול דורש פחות יחס מכלב... וחוץ מזה, אולי אם אתם לא מתנגדים, אפשר להביא 2 כלבים, ואז את השיעמום שלהם הם יפיגו ביחד. בהצלחה

זיו25

New member
אהלן,

את טולי הבאנו כשהיא הייתה בת חודשיים, ומההתחלה היא הייתה לבד בבית. יש שיגידו שזה גובל בהתעללות (?!) שהיא נמצאת כמה שעות לבד בבית, אבל מצד שני - זה עדיף על פני חיים בעמותה בכלוב קר, ומנוכר (כן, היא כלבה מאומצת) . אז קודם כל, כן! תביאי כלב - כי ככה תשמחי גם אותך ובני ביתך - וגם יהיה לך חבר נאמן. לא נורא אם הוא יבלה כמה שעות לבד בבית, ובלבד שיהיו לו צעצועים לרוב כדי שיוכל להשתשעשע. (טולי שלשום אכלה לנו את הכריות בספה- זה לא היה משעשע במיוחד...) לסיכום: לאמץ, לאמץ, לאמץ. לי יש ניסיון עם SOS חיות, שדרכם אימצתי. היחס החם והאיכפתיות לכלב שם הם בהחלט ברמה טובה. בברכה, זיו.

reuven4u

New member
אתה צודק לחלוטין!!!!

להיות בבית עדיף מלמות בצער בעלי חיים! אני גם חושב שצריך לאמץ כלבים! ולא לקנות איזה כלב "טהור גזע" - בבבררררר - זה מזכיר לי משהו מלפני 50 שנה באירופה....

למעלה