מישהו יכול לעזור לי?

• פותח הנושא mgirl
  • פורסם בתאריך

mgirl

New member
מישהו יכול לעזור לי?

אני צריכה לפתור את השאלה הזאתי- את החומר אני יודעת אבל אין לי ממש רעיון איך לפתור אותה.. ישבתי על זה חצי שעה... יש לכם רעיון?

תשובה

נסמן - ECF=FCB=a כי FC הוא חוצה זוית נסמןEAD=AED=b כי נתון AD=ED ADC זוית חיצונית למשולש AED לכן ADC=EAD+AED=2b מכיוון שAD ו-BC מקבילים אז ADC+DCB=ADC+ECF+FCB=180 כלומר 2a+2b=180 מזה נובע שa+b=90 נסתכל על המשולש EFC - אנו יודעים שסכום הזויות במשולש הוא 180 והרגע הוכחנו שECF+FEC=90 לכן בהכרח EFC=90 ילד חורף

סימונים

רשמתי ECF ולא EFC וa זה כמו אלפא - סתם סימון לגודל הזוית לא קשור לקודקוד A כנ"ל לגבי b בכוונה רשמתי את זה באותיות קטנות...

Deathatred

New member
הדרכה

סמני את זויח FCD ב"אלפא" ובטאי את שאר הזוויות באמצעות "אלפא". העזרי במשפט על זויות מתאימות בין מקבילים, זויות צמודות וסכומי זוויות במשולש. כמו כן עליך להעזר בנתון ש AD=ED. עליך להגיע ש FAB שווה ל 90 פחות אלפא והזווית על צלע AB במשולש העליון היא "אלפא". מכאן זה טריוויאלי להוכיח שזווית AFC שווה ל 90. אם עדיין לא הצלחת, פני אלי עוד פעם ואני אתן את הפתרון המלא.

mgirl

New member
אני עדיין לא ממש מבינה...

יש כאן מישהו שיכול לצייר לי את זה בשרטוט עם ההוכחה?

הנה שרטוט

אם את לא מבינה מהשרטוט אז תשאלי אותי שוב ואני אפרט יותר

Deathatred

New member
הנה השרטוט עם הזוויות

נסי לנמק בעזרת כל הרמזים שנתת לך והנתונים, למה סימנתי כל זווית כמו שסימנתי אותה. הקדישי לזה כמה דקות מחשבה, אם את לא מצליחה, שאלי אותה על הזוויות שבהן לא הצלחת לנמק את המעבר.

למעלה