מישהו יכול לעזור לי ?

hadar_1

New member
מישהו יכול לעזור לי ?

היי, אני בת 17 והחדר שלי די צבעוני ואני רוצה לעצב אותו מחדש. הבעיה שיש כל כך הרבה שילובים של צבעים שאני רוצה לעשות וכל כך הרבה אפשרויות שאני לא יודעת מה לבחור ובגלל זה החדר שלי יצא לא מוגדר כזה ... מה השלבים הבסיסיים שאני צריכה לעשות כדי שהעיצוב יצא טוב ושהצבעים והרהיטים ישלימו זה את זה ? אני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל ...

uvls

New member
סדר בבלגן

הדר, אם הבנתי אותך נכון, נראה שיש לך המון אביזרים (פיצ'יפקעס) צבעוניים שעושים לך רעש בעיניים. אם זו אכן הבעיה, כדאי ליצור רקע אחיד ונקי, שיאחד את החלל ויכניס קצת סדר בבלגן. לצורך העניין כל צבע עדין יחסית יתאים, החל בלבן הקונסרווטיבי, דרך גווני השמנת והלבן המלוכלך למיניהם ועד לגוונים פסטליים לפי טעמך (אפרסק, צהוב, ורדרד וכו'). ניתן להשתמש ביותר מצבע אחד, אבל כדאי ללכת על גוון אחד בכמה טונים (דרגות כהות/בהירות). את יכולה לנסות ולרכז את כל האביזרים "הרועשים" באיזור אחד, שיהיה צבעוני במופגן, ובכך לאפשר "שקט" יחסי בשאר חלקי החדר. נסי לפרט מעט יותר בנוגע למה בדיוק מפריע לך, ואשתדל לעזור יותר.

hadar_1

New member
אז ככה ...

הבעיה היא שהקירות של החדר שלי הם בצבע צהוב בננה, הרהיטים - חלקם בצבע כחול חזק (מיטה, ארון, מנורות) וחלקם (שולחן כתיבה, שידה ליד המיטה, כוורת) עשויים מעץ והם בגוונים שונים של עץ (אורן, בוק ודובדבן). כפי שבוודאי הבנת, קניתי כל רהיט בנפרד, ומאחר והם לא ממש משתלבים אני רוצה שהם לשלב ולמזג אותם. אני רוצה לעצב את החדר שלי בסגנון סטייליסטי כזה - מגזינים אמריקאיים זרוקים ליד איזו כורסא מעוצבת כזאת, וחדר שיהיה מתאים לאירוח ... אני מתלבטת אם לעצב את החדר בגוונים של אדום, כחול וסגול, או כחול, תכלת וירוק בהיר. אני אשמח אם תייעצו לי :
איך לשלב בין כל הרהיטים ?
יש לי כוורת 4 על 4 (16 תאים), בצבע דובדבן, ואני מחזיקה שם בעיקר ספרים שהייתי מעדיפה לכסות אותם (כי זה יוצר אווירה משעממת) עם איזו פיסת בד - איך אני יכולה להסתיר אותם ליצור מראה יותר מעניין וצעיר ?
יש לי מיטת יחיד (עם משענת לכל אורכה, נראה כמו ספה) ואני ממש לא אוהבת את הבד שהוא ילדותי ומקושקש, והייתי רוצה לצפות את זה אבל אין לי מושג איך. אם יש לכם רעיונות אז הרבה הרבה תודה ... צירפתי גם כמה דוגמאות של חדרים שראיתי פה שהם פחות או יותר הסגנון שאני רוצה.

hadar_1

New member
אז ככה ...

הבעיה היא שהקירות של החדר שלי הם בצבע צהוב בננה, הרהיטים - חלקם בצבע כחול חזק (מיטה, ארון, מנורות) וחלקם (שולחן כתיבה, שידה ליד המיטה, כוורת) עשויים מעץ והם בגוונים שונים של עץ (אורן, בוק ודובדבן). כפי שבוודאי הבנת, קניתי כל רהיט בנפרד, ומאחר והם לא ממש משתלבים אני רוצה שהם לשלב ולמזג אותם. אני רוצה לעצב את החדר שלי בסגנון סטייליסטי כזה - מגזינים אמריקאיים זרוקים ליד איזו כורסא מעוצבת כזאת, וחדר שיהיה מתאים לאירוח ... אני מתלבטת אם לעצב את החדר בגוונים של אדום, כחול וסגול, או כחול, תכלת וירוק בהיר. אני אשמח אם תייעצו לי :
איך לשלב בין כל הרהיטים ?
יש לי כוורת 4 על 4 (16 תאים), בצבע דובדבן, ואני מחזיקה שם בעיקר ספרים שהייתי מעדיפה לכסות אותם (כי זה יוצר אווירה משעממת) עם איזו פיסת בד - איך אני יכולה להסתיר אותם ליצור מראה יותר מעניין וצעיר ?
יש לי מיטת יחיד (עם משענת לכל אורכה, נראה כמו ספה) ואני ממש לא אוהבת את הבד שהוא ילדותי ומקושקש, והייתי רוצה לצפות את זה אבל אין לי מושג איך. אם יש לכם רעיונות אז הרבה הרבה תודה ... צירפתי גם כמה דוגמאות של חדרים שראיתי פה שהם פחות או יותר הסגנון שאני רוצה.

היי

אני אישית אוהבת את סגנון העיצוב המינימליסטי, אבל אני אנסה לעזור לך... אני חושבת שאת צריכה להחליט איזו אווירה את רוצה בחדר... לדוג: אווירה חמה יותר לכי לצבעים החמים כמו אדום, כתום וגוונים וכו לאווירה יותר של רוגע לכי על גווני ירוק ועוד... אחר כך תלכי עם זה עד הסוף לכוורת קחי וילון בגוון שחרת ותתלי מהתקרה כמו וילון חציה (אם אפשרי תכסי גם את שולחן העבודה וכך יש לך חילוק של החדר לפי איזורי שימוש). את לא חייבת לשמור את כל הפיצקסים שיש לך אני לדוג כשעיצבתי מחדש הוצאתי הרבה מהחדר כי כבר לא התאימו לי... אם נראה לך הכיוון שלי אז תחזירי לי תשובה יותר מפורטת ואני אשמח לעזור לך יותר.. ביאטריס

hadar_1

New member
>> ../images/Emo23.gif <<

אני רוצה לעשות שימוש בבדים ולהשתמש בהם כדי שיכסו דברים ורהיטים ויכניסו קצת יותר צבע וחיים ולכן אהבתי ת'רעיון שלך ... העיצוב המינמליסטי נחמד, אני גם אוהבת אותו, אבל הבעיה שהחדר שלי די עמוס ברהיטים (מיטה, שולחן כתיבה גדול, שידה, ארון ענקי, כוורת) אז קשה ליצור ככה אווירה מינמליסטית אני חושבת, אלא אם יש לך רעיונות... בקשר לכוורת, לא הייתי רוצה לכסות את כולה בפיסת בד למרות שהרעיון מגניב, הייתי רוצה אולי לשים פיסות בד על כמה תאים אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה שיצא יפה .. אני אשמח לשמוע רעיונות נוספים !! תודה על העזרה !

שמעי

אמרת שהכוורת היא 4 על 4? את יכולה לים מוט וילון בתקרה כמו בשביל וילון גדול שיכסה את כל שטח הכוורת אבל במקום לשים וילון אחד גדול בצבע אחד תכיני 4 וילונות צרים (תמדדי את רוחב הכוורת ותחלקי ב4) בכל מיני צבעים לפי מה שאת רוצה בחדר. אם את ממש רוצה ל"שחק אותה" את יכולה לשים ארבע מוטות וילונות קטנים (לכל וילון) במיקומים שונים על התקווה (רחוק יותר וקרוב יותר- לשחק עם זה) וכך את יוצרת מראה מעניין. ביאטריס

hadar_1

New member
וואלה ....

אחלה רעיון !! נראה לי שאני אעשה את זה, לתלות 4 וילונות צבעוניים שקופים כאלה על מוט ברזל מעוצב כלשהו !!! תודה רבה !!

uvls

New member
הדר

הרעיון של ביאטריס נשמע טוב. הייתי הולך על 4 וילונות בצבע אחיד ובתליה באותו הגובה, בכדי להשיג את השקט המבוקש ולא להעמיס עוד על החדר. מוט עץ נשמע לי נכון יותר - מתאים יותר לריהוט העץ שיש לך, ולא כדאי להכניס עוד חומר לחדר. אם את הולכת על צביעת החדר רצוי להיפטר מהבננה הרועש (שבטח כבר נמאס עליך) לטובת צבע שקט יותר. מבין סכימות הצבעים שהצעת נראה שאת יותר נמשכת לאדום (לפי התמונות...), אז אולי קירות בגוון ורוד עדין + ירוק בהיר קצת מלוכלכך. אני אוהב את השילוב, והוא מאוד מרגיע. אדום וירוק הם צבעים משלימים, ושימוש בשניהם (לעומת האדום-כחול-סגול שהצעת) יתן תחושה הרמונית יותר. את הרהיטים הצבועים כחול תוכלי לצבוע בירוק או אדום חזקים יותר, אקספרסיבי אבל את עדיין באותה משפחת גוונים, כך שהעומס הויזואלי יירד. גוף תאורה מיוחד, עומד או תלוי, יכול לעזור לך לכוון את תשומת הלב לאיזורים "הייצוגיים" יותר בחדר ולתת תאורה מחמיאה. באתר של טמבור ישנה אופציה לבחינת התאמות גוונים על קטלוג אינטראקטיבי מוצלח, שנקרא MIXER. תוכלי לראות שילובים שונים ולבחור גוונים מול המחשב. אמריקה. http://www.tambour.co.il/ בהצלחה

למעלה