מישהו יכול לעזור לי?

smser

New member
מישהו יכול לעזור לי?

יש לי שני תרגילים שאני לא מצליח לעשות!אשמח לקבל עזרה! 1.נתון שני מערכים A ו-B בגודל 20 תאים המכילים מספרים שלמים מסודרים בסדר עולה ואשר בכל אחד מהם אין איברים אשר חוזרים על עצמם. כתוב תוכנית אשר תבצע את שתי הפעולות על המערכים הנ"ל: א.חיתוך-פעולה זו תיצור מערך חדש C, שאליו יכנסו כל האיברים המופיעים במערך A וגם במערך B. ב.איחוד-פעולה זו תיצור מערך חדש בשם D, שאליו יכנסו כל האיברים המופיעים במערךA או במערך B אבל לא בשניהם. גם איברי המערכים D וC צריכים להיות מסודרים בסדר עולה ואסור שהאברים יחזרו על עצמם(זה כבר לא סיפור,מיון בועות פשוט) 2.כתוב תוכנית הקולטת שתי מחרוזות ובודקת האם אפשר מאותיות המחרוזת הראשונה להרכיב את השניה. לדוגמא- עבור שתי המחרוזות "אנציקלופדיה" ו"קיצוני" התוכניס תדפיס YES אך על המחרוזות "אנציקלופדיה" ו"אינני" היא תדפיס NO תודה!

ron369

New member
מה כבר עשית?

א) תאפיין כל איבר בתוצאה, בעזרת האיברים מ-A ו-B. כלומר, אתה צריך להגיע למצב שבו "איבר X נמצא בתוצאה, אם הוא משהו עם A, ועוד משהו עם B". אז, אתה צריך להסביר למחשב את התנאי הזה. כלומר, אתה צריך "לעבור על האיברים", ולכל אחד להסביר למחשב מתי תרצה אותו בתוצאה, ואז "להכניס" אותו לשם. עכשיו ב' נעשה בדרך דומה. 2) בדרך דומה לתרגיל 1. שים לב שההבדל הוא שעכשיו בעזרת אות אחד, אי אפשר להרכיב שתי אותיות. כלומר, עדיין צריך להתקיים שכל אות ב-B נמצאת ב-A, אבל מעבר לכך, אם ה"התאמה" בין B ל-A היא פונקציה f, אזי עכשיו הפונקציה גם חח"ע. בהצלחה.

smser

New member
אתה יכול לפרט

או יותר טוב לכתוב את התוכנה.

ron369

New member
אני לא רוצה

תנסה לחשוב לבד. אם תצטרך עזרה, אני אנסה לעזור, בהנחה שאהיה פה, ואוכל. אחרת, איך תלמד?

Amitus

New member
לגבי השאלה השנייה

לדעתי היא ממש נחמדה.. אני יודעת...בעיות ב-C לא יכולות להיות נחמדות אבל בכל זאת.. תעשה strlen למחרוזת הראשונה ואז למחרוזת השנייה..והאורך של הראונה יהיה הלולאה הראשונה, האורך של השנייה לולאה שנייה ..תעשה לולאה מקוננת שתבדוק האם האיבר במקום ה-i במחרוזת השנייה(!)מופיע איפשהו במחרוזת הראשונה אם כן תקדם מונה, אם לא תקדם את i . ואז אם בסוף הלולאה המקוננת הערך של המונה שלך יהיה שווה ל-strlen של המחרוזת השנייה אז כן..ואם לא..אז לא אם הייתי המקומך הייתי מנסה להריץ את זה..ואם טעיתי לפחות יש לך כיוון... עמית

Amitus

New member
אגב..

לגבי השאלה הראשונה..למקרה שאתה בכיתה י' אז רק שתדע שמיון מערכים ירד במיקוד.. (אבל אם אתה לא ב-י' אז בכל אופן בהצלחה..:) )

vinney

Well-known member
לא לא לא

עושים את זה בO של N ומשתנה עזר בגודל קבוע

Amitus

New member
עשינו פעם

בכיתה משהו כזה...והמורה כתב את זה עם לולאה מקוננת... אבל אף לא ניסיתי להריץ את מה שהוא כתב,אני אנסה מחר../:

vinney

Well-known member
עזבי מורה, תנסי לחשוב לבד../images/Emo13.gif

מה שהצעת זה O של N^2, אפשר לעשות את זה בכמה דרכים בהרבה פחות (כמובן הכי נמוך זה O של N כי צריך לעבור על כל האותיות לפחות פעם אחת).

ron369

New member
כנראה לא שמת לב לאחד הנתונים,

הם ממויינים בסדר עולה, לפחות בשאלה 1. אבל ככל הנראה, ויני הניח שהנתון תקף גם לשאלה 2. מה שטכנית נשמע הגיוני, אבל, בעצם, אני לא בטוח בקשר לכך - הרי המחרוזות בדוגמא של הנתונים לא היו ממויינות, נכון? ולכן, נראה שהפתרון שלך מעולה, בפרט לכך שהוא מתעלם מהמקרה שבו במחרוזת אחת קיים תו מסויים שחוזר פעם אחת, ובשניה הוא חוזר כמה פעמים. לפי השאלה - התשובה במקרה זה צריכה להיות שלילית, בעוד שהתשובה שלך, אם אני מבין אותה נכון, מחזירה תשובה חיובית. חוץ מזה, אפשר לייעל את זה קצת. בפתרון שלך כאשר תו לא נמצא אנחנו מחכים עד הסוף, אם הבנתי את זה נכון. אבל אחרי שתו אחד לא נמצא, התשובה תשאר שלילית בכל מקרה, ונוכל פשוט להחזיר ערך שקר ישירות.

vinney

Well-known member
לא הנחתי כלום בפתרון שלי

מה קרה לך? אם זה היה ממוין (שזה לא כל כך הגיוני בהתחשב שזה מחרוזות) זה היה לגמרי טריויאלי. הפתרון שלה מעולה, אני לא אומר שלא. אבל יש פתרון יותר טוב, והוא לא מסובך בכלל, רק צריך לפתוח קצת את הראש. יותר טוב בסדרי גודל, שיפור שלך משנה מקדמים, אבל משאיר את זה N^2.

ron369

New member
הממ... נראה לי שהבנתי, אבל מה אם

מדובר בקוד EBCDIC? (קיצר, בפורמט מקושקש)(בסה"כ, אם יש לך א"ב בגודל M, ואין לך הנחות כלשהן על הקידוד) (חיפשתי משהו יותר כללי, אבל אני מניח שזו באמת התשובה. *אנחה*)

vinney

Well-known member
זה לא משנה

גם הא"ב וגם הקידוד הם בO של 1. גם אם זה א"ב סיני בUTF128.

ron369

New member
זה לא O(M), אם כבר?

(ונראה לי שאפשר O(lgM)) אבל אולי אני מתבלבל. מחר בבוקר בטח אני אצחק על עצמי...

vinney

Well-known member
M זה קבוע

גודל א"ב לא תלוי בקלט. בבוקר תקרא את זה ותשתעשע

ron369

New member
אני חשבתי לנתח את זה במונחי M ו-N

אחרת לא כיף
אבל עדיין, ברוב השרשור הזה באמת נראה שהייתי צריך להיות "קצת" יותר מהיר

Amitus

New member
טוב:

כתבתי את זה..הרצתי את זה..יצא מעולה..הבעיה היא שיש מצב שזה לא ה-כ-י יעיל..ואולי יש דרכים יותר טובות ויעילות.כמו שהצעתם נפטרתי מלולאה המקוננת ואכן אפשר בלעדיה... #include<stdio.h> #include<string.h> void main() { char st[6]="tapuz"; char st2[10]="amitapuzi"; int reslt,reslt2,i=0,j,k; reslt=strlen(st); reslt2=strlen(st2); for(j=0;j<reslt2;j++) { if(st==st2[j]) { k=j; while(st==st2[j]) { i++; j++; } if(j-k==reslt) { k=1; } } } if(k==1) { printf("good"); } else { printf("bad"); } }

למעלה