מישהו יכול לעזור לי??

piano girl

New member
מישהו יכול לעזור לי??

אוקיי..אם מישהו יכול להגדיר לי: 1. מה זה סולם מלודי? 2. דומוס..? :/

תשובות

1. יש מצב שאתה מתכוון למינור מלודי? אם כן אז זה סולם מינור שבעלייה הדרגות ה6 וה7 שלו מוגבהות ובירידה מונמכות חזרה. 2. סולמות עתיקים שהשתמשו בהם מזמן ולאט לאט הם "נעלמו" וכרגע משתמשים במודוס האאולי והיוני (מינור ומאז'ור).

dombi7

New member
המממ קצת יורת העמקה על המודוסים

כי זה פחות או יותר כל הבסיס לסולמות. המודוסים בנויים בצורה מאוד ברורה : המרווחים שמהם הם בנויים הם 5 טונים, 2 חצאי טונים. ובין שני צלילים במודוס ישנו טירטון אחד. לדוגמא: רה דורי רה מי פה סול לה סי דו רה. אתה יכול לראות ששני החצאי טונים הם מי-פה וסי-דו. הטריטון הוא בין פה לסי. מודוס מתחיל מכל צליל של ה"לבנים" על הפסנתר כלומר: דו - יוני רה - דורי מי - פריגי פה - לידי סול - מיקסולידי לה - אאולי סי לוקרי. לכל אחד מהמודוסים הללו ישנו סדר מרווחים כזה או אחר, והגבהות של דרגות כאלה ואחרות. אפשר להתחיל כל מודוס מכל צליל שנרצה, ולהמשיך לעלות בסולם על פי החוקים של אותו מודוס. וזה נותן פשוט סולמות מאוד מיוחדים ומגוונים. המודוסים עדיין משומשים בימינו, זה לא כל כך נכון שהם נעלמו. תדוגמא המוזיקה שהולחנה ע"י מלחינים קלאסים כמו בן-חיים, בוסקוביץ', סטוצ'בסקי ועוד המון... משתמשים במודוסים. זה היה חלק מהתפיסה שלהם לגבי התיאור של הנוף הישראלי. לא משנה כרגע. עוד דוגמא: המנגינה של התוכנית משפחת סימפסון היא במודוס לידי אם אני זכור נכון.

הפתיחה של סימפסונס זה

לא לוקרי? או שאני לגמרי מתבלבל. ונכון המודוסים לא נעלמו אבל השימוש בהם יחסית זניח מאשר השימוש במאז'ור ובמינור. בעצם תלוי איך מסתכלים על זה, כי ברור שרוב השירים תמצא "יציאות" עם מודוסים, אבל אין הרבה קטעים שמולחנים אך ורק במודוס. יחסית כמובן.

למעלה