מישהו יכול לעזור??

shira l

New member
מישהו יכול לעזור??

אהלן..קוראים לי שירה. אני לא מגמגמת...אבל אח שלי מגמגם מגיל שנה..(נראה לי)-->הוא עבר ניתוח או משהו כזה
בכל אופן הבעיה היא שאני רואה עליו שהביטחון שלו לא ממש גבוה..וזה בלשון המעטה.פעם הוא הלך לטיפולים וכאלה..אבל כנראה שזה לא עזר וכבר נמאס לו מזה והוא לא רוצה..או שאין לו כח..או שפשוט הוא לא מרגיש בנח.לא יודעת.. רק רציתי לדעת אם יש לכם איזה רעיון\עצה בשבילי. תודה מראש

shuky63

New member
את הכי חשוב לא כתבת.בן כמה הוא?

בכל גיל ההתיחסות היא אחרת.אם נמאס לו מטיפולים אי אפשר להכריח אותו ללכת.את לא יכולה לעבוד על הדיבור שלו כי זה לא המקצוע שלך.מה שאת כן יכולה וזה יעזור מאד לדעתי,אם יש לך קשר קרוב איתו,לדבר איתו על הבעיות והתחושות שלו כתוצאה מהגימגום לעודד אותו ואפילו ליצור הומור מישפחתי פנימי בנושא הגימגום(מירב תוכל לתת לך טיפים בנושא). לי זה היה חסר במישפחה שלי.

זה יפה שאת דואגת לאחיך ../images/Emo127.gif

באמת חשוב שתצייני בן כמה הוא. תראי , יכול להיות שמה שאת רואה עליו כלפי חוץ זה לא מה שהוא מרגיש , את לא יודעת מה הוא באמת מרגיש אם הוא לא מדבר על זה. לפי התיאור שלך על חוסר ביטחון עצמי וייאוש נשמע כאילו לא ממש טוב לו עם עצמו וייאוש לא ממש תורם למצב. מה שאני מציעה זה שתפני אותו לפה , תספרי לו שיש פורום גמגום עם אנשים במצבו , כאן הוא יוכל לדבר על הנושא , ללמוד עליו וסתם לקבל אוזן קשבת ועצה טובה מחברים לצרה. מתקיימים גם מפגשי תמיכה באיזור המרכז ויש ארועים של אמב"י , אולי זה יעניין אותו. אני באמת לא יודעת איך להתחיל לייעץ כי אני לא מכירה את אחיך בכלל. אז באמת כדאי שהוא יכנס לפה בעצמו ונעשה הכרות

shira l

New member
תודה על העצות!!

קודם כל אתן צודקות...שכחתי לציין..הוא בן 25 דבר שני אני והוא לא בקשר מספיק טוב בשביל שהוא יתחיל לספר לי על זה...אנחנו לא מדברים על הנושא ממש..זה פשוט קיים כבר הרבה מאוד זמן..וגם כשזה התחיל אני עוד בכלל לא נולדתי(אני בת 16). והוא לא יסכים לבוא לפה 100% אני מכירה אותו והוא גם לא אומר או מדבר על זה שזה מוריד לו את הביטחון אבל אני רואה את זה..זה קיים! ואני לא יכולה להפוך את זה להומור איתו...אולי אם אנשים אחרים זה יעבוד אבל אני חושבת שהוא ייעלב..לא יודעת כבר

למעלה