מישהו יכול לעזור?

gorly00

New member
מישהו יכול לעזור?

לאימי צמחו בלוטות באיזור הצוואר בצד ולאחר בדיקות סיטי גילו שיש לה בלוטות גם בבטן ושזה סרטן לימפומה , היא עוברת עכשיו הרבה בדיקות שאבו לה מהאגן מאחורה ממח העצם ודיקור בבלוטת התריס ובדיקות דם ואמרו לה שלאחר כל הבדיקות יחליטו איזה טיפול היא צריכה, לפי מה שהרופאה אמרה שיכול להיות שהיא טטופל בסוג מסויים של כדורים במשך כחצי שנה ובמקביל גם כדורי פרדינזון - קורטיזון , שאלתי היא אם מישהו מכיר את סוג הטיפול הזה ? מה יעילותו? ואיך היא משפיע על המטופל בזמן הטיפול? כמו כן רציתי לבקש אם מישהו יכול להמליץ לי על רופא פרטי, מומחה, מומחה שנחשב לבין הטובים בארץ תודה מראש , ואשמח לתשובתכם אורלי.

מיליתו

New member
שלום

קשה להגיד מה יהיו תופעות הטיפול של כי את עוד לא יודעת מה הטיפול. בכל אופן, בד"כ קורטיזון הם רק חיזוק ותוספת לכימוטרפיה שהיא הטיפול העיקרי. מאחר ואת עדין לא יודעת את סוג המחלה והדרגה שלה קשה לענות לך עדין. גם לי היה לימפומה, וטופלתי במחלקה המטולוגית בבי"ח רמב"ם. מההיכרות שלי עם המערכת אין ממש צורך ללכת לרופא פרטי, כי מיטב הרופאים נמצאים במחלקות של בתי החולים הגדולים - שם הם גם מתייעצים ביניהם כל הזמן, בשונה מרופא שעובד לבד. בכל אופן, 2 מומחים שאני מכירה הם פרופ ראו מרמב"ם ופרופ' סלאבין מהדסה עין כרם. את מוזמנת לפנות ולשאול כל שאלה נוספת.

דגנילי

New member
../images/Emo45.gifפרופ' עמוס כהן

פרופ' מעולה למחלות דם (המטולוג)- אחד הטובים בארץ. מטפל במרפאה ההמטולוגית בבי"ח בלינסון קמפוס גולדה (השרון). מטפל בי כבר 16 שנה. חוץ מזה שהוא אשיות נעימה מאוד. גם את סלאבין מהדסה אני מכירה , הוא אחראי על המחקר והטיפול בהשתלות מח עצם. אבל גם אני כמו מיליתו, לא חושבת שצריך משהו פרטי (אולי לחוות דעת שניה, אם יש צורך), יש לנו הרופאים הטובים ביותר.הרבה בריאות! אני אגב, חולת לימפומה על שם הודצ'קין, 8 שנים אחרי הפעם השניה. טפו טפו טפו...מלח מים..מלח מים..סיבובים לימין..סיבובים לשמאל..

gorly00

New member
דגנילי שבת שלום ותודה

על עזרתך , אנו מעוניינים בחוות דעת נוספת של רופא מומחה לפני שאימי מתחילה את הטיפולים , היא כרגע עוברת סידרת בדיקות בבי"ח בני ציון בחיפה, ואני מתעניינת לגבי שמות של רופאים מומחים נוספים, אני חושבת שעדיף מומחה לאנדוקולוגיה נראה לי שזה נקרא כך, אם אני טועה תתקני אותי.( אני עדיין לא מתמצאת ומנסה ללמוד ולדעת כל מה שקשור למחלה )אשמח לקבל כל מידע על הנושא וכן עוד שמות של רופאים מומחים בתחום, בכל אופן המון תודות על עזרתך ואיחולי הבראה שלמה. אורלי.

gorly00

New member
מילית שלום ותודה

על תגובתך המהירה. את כתבת שגם לך היה לימפומה , וכיום ? האם החלמת? אימי בת 70 היא אישה אסרטיבית ומאוד פעילה , שאלתי היא מה התופעות של הטיפול הכימוטרפי בכדורים, זה עדיין לא סגור אך הרופאה אמרה שכנראה היא תקבל טיפול בכדורים למשך כחצי שנה עם הפסקות של 6 ימים וכמו כן תוספת של פרדינזון - קורטיזון , איך מרגישים בזמן נטילת בתרופות ? מה תופעות הלואי? ולמה גורם הקורטיזון כיצד הוא מועיל או מזיק? אני מאוד מאוד מודה לך על עזרתך. אורלי.

gorly00

New member
פרופ' ראו מבי"ח רמבם

אנחנו מעוניינהים ללכת עם אימי לרופא מומחה , קיבלתי בין היתר את שמו של פרופ' ראו מרמב"ם, האם מישהו מכיר או טופל אצלו ויכולן לתת חוות דעת , או שמכיר עוד מומחים אנקולוגים, תודה מראש.

למעלה