מישהו יכול לעזור?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
מישהו יכול לעזור?

אני צופה כרגע בוויאג'ר? (צופה זה UNDERSTATEMENT - אני עושה מרתון עצבני) ואני לא מצליח להבין למה אני נהנה ממנה כל כך. אני כרגע לקראת סוף העונה השנייה, וטרם נתקלתי בפרק שלא אהבתי. (הבהרה - למעט העונה הרביעית, זו פעם ראשונה שאני רואה את הסדרה) זה בגלל החוסר במס"ב למשך כ"כ הרבה זמן? זה פשוט כי הסידרה טובה? אחרי הכל, הרעיון הוא כמעט אותו הדבר של "הדור הבא" רק שיש עלילה מרכזית כמו בחלל עמוק 9 והפרקים כן המשכיים אחד לשני. מה עושה אותה כ"כ טובה? ראיתי בעבר רק את העונה הרביעית, שאני גם זוכר לטובה. האם כשאני אגיע אליה סופסוף במרתון תהיה לי ירידת מתח ברגע שזה יהפוך מ"מסע בין כוכבים: וויאג'ר" ל"מסע בין כוכבים: וויאג'ר: התוכנית של שבע מתשע"? גילוי נאות: אני סתם מחפש לקשקש על וויאג'ר, אין לי עם מי.

Tal Shiar

New member
Welcome to the club...

גם אני הרגשתי בדיוק כמוך... כשהתחלתי לצפות עוד חשבתי שהסידרה הכי טובה שראיתי הייתה חלל עמוק 9 אבל כבר מהעונה השנייה של וויאג'ר שכבר התרגלתי לכל הדמויות החדשות וכבר התחלתי ממש להיכנס לעלילה... מה אוכל לומר? רק שזאת סידרת המדע הבידיוני הכי טובה שנראתה על מסך הטלוויזיה...פשוט מושלמת - ליהוק מעולה, תסריטים מצויינים... פשוט - שבע עונות של גאונות! אבל מה שהכי אהבתי בסידרה היה שהיא גם גורמת לך לחשוב על הפרקים גם לאחר הצפייה והרבה פעמים גם חשבתי על הדימיון שיש בין הסיפורים שם למציאות שלנו... סידרה חובה לכל מעריץ מס"ב...

DDN

New member
נכון! נכון!

הקטע של "לחשוב על הפרקים גם לאחר הצפייה" אני מתכוון. מסכים עם כל מילה.

Tal Shiar

New member
כן, היא בהחלט מספקת חומר למחשבה

רק חבל שכדי לתת דוגמאות צריך לספיילר...

Bajoran Priest

New member
אהממ

יש לך דוגמא לפרקים משתי העונות הראשונות שגרמו לך לחשוב עליהם אחרי הצפייה? (מזמן לא ראיתי את העונות האלה ומעניין אותי להיזכר)

DDN

New member
כן, פרק שראיתי עכשיו ודווקא לא כ"כ

אהבתי, כי הוא גרם לי לחשוב "למה זה היה טוב להציג פרק כזה" - הפרק הוא TUVIX. כמה שהסוף היה ברור, הוא השאיר בי טעם מר. היה מאכזב משהו, אני אוהב סופים שמחים. עוד פרק זה הפרק שהיה לפניו, זה שהם כלואים בתודעה יחד עם התגשמות של "פחד". לדוגמא.

Tal Shiar

New member
דווקא יש לי דוגמא מהעונה הראשונה

צריך לזכור שהעונה הראשונה כללה רק 16 פרקים ובהם הצוות עוד לא הספיק ממש להתגבש והדוקטור עוד היה בחיתולים אבל למרות זאת היה פרק אחד ממש מעניין... פרק מספר 15 - ג'טרל (JETREL) - הפרק דיבר על מדען שהיה אבי הפצצה שהוטלה על טאלקסיה והשמידה רבבות אנשים (כולל משפחתו של ניליקס), הפצצה סיימה את המלחמה בין טאלקסיה להאקוניאנס... המדען הרגיש מאז הוטלה הפצצה נקיפות מצפון על כך שהטכנולוגיה שהמציא שימשה לבניית פצצה שהשמידה רבבות ואת כל השנים מאז הוא הקדיש למציאת הפתרון שיאפשר את השבתם לתחייה של קורבנות הפצצה... הוא גילה שבאופן תאורטי הטכנולוגיה של המשגר של וויאג'ר יכולה לשחזר את החלקיקים של האנשים שניספו ולהחזירם לחיים... עכשיו לפי דעתי הפרק הזה נתן חומר למחשבה (לי לפחות) בגלל הדימיון שלו לסיום מלחמת העולם השנייה עם ההפצצות בהירושימה ונאגאסקי וגם בגלל רגשות האשם שאולי היו (או לא היו) לכל האנשים שהיו מעורבים בהפצצה ההיא... בין אם זה המדען שהמציא את האטום ואיך הוא היה מרגיש אם היה יודע למה ההמצאה שלו עשויה לשמש, ואם אלה היו האנשים שבנו את הפצצה או אלה שנתנו את הפקודה ואלה שביצעו אותה... חוץ מזה היה גם את הווידיאנס (VIDIIANS) - הגזע שסבל ממחלה שחיסלה באופן הדרגתי את האיברים שלהם עד כדי כך שהם התדרדרו למצב שהם גנבו איברים לחייזרים מגזעים שונים כדי לשרוד... זה גרם לי לחשוב על כל מצב סחר האיברים בעולם כיום...כמו למשל בסין שם אפילו מוציאים להורג עבריינים רק כדי לסחור באיברים שלהם... אני יכול כמובן לתת עוד דוגמאות...

Bajoran Priest

New member
מנסה להושיט יד לעזרה..

קודם כל הערה קטנה- אמנם, יש בוויאג'ר יותר עלילות מתמשכות מאשר ב"הדור הבא", אבל עדיין לא מדובר בעלילה מרכזית בסגנון חלל עמוק תשע- יותר סיפור מסגרת. אבל למה אתה אוהב את וויאג'ר ונהנה ממנה כל כך ? יכול להיות שזה בגלל: 1. הדמויות החביבות, הססגוניות והמצחיקות. 2. העלילות הפיקנתיות. 3. הקלילות- הסדרה לוקחת את עצמה ברצינות במידה הראויה ולא מעבר לכך. 4. נעימת הפתיחה המגניבה.

DDN

New member
נעימת הפתיחה אכן מגניבה

ונכון, לחל"ע9 יש הרבה יותר סיפור מסגרת. וכן. כל 4 הסיבות הן סיבה מספקת. כנראה התגעגעתי נורא למס"ב.

arieg

New member
ם אני מחפש עם מי לקשקש על הסדרה

דבר איתי 317293648

DDN

New member
אה. . .. אני נטשתי תקשורת בצורה זו,

גיליתי שאני מתמכר למסרים מיידיים וזה לא בריא לי. אז אני משתדל להימנע מהמסנג'ר והICQ. אבל עדיין, יש לי מסנג'ר פעיל, אם תרצה אעביר לך במסרים ולא על גבי פורום כלשהו.

למעלה