מישהו יכול לעזור?...

מישהו יכול לעזור?...

אני יודעת שלא נותנים חוות דעת דרך המחשב ובטח שתגידו את זה ואני מסכימה אתכם , אבל אין שום מקום שאפשר לשאול עכשיו כי קופ"ח סגורה והתקשרתי למוקד קופ"ח אבל רציתי לדעת מה לעשות בנתיים עד הבוקר. אז רק לידיעה... חזרתי מהעבודה עם כאבי ראש מאוד חזקים שבשעתיים האחרונות מלווים גם בסיבובי ראש , אולי זה בגלל שהיה מאוד חם, בקיצור ההרגשה הכללית לא רגילה השאלה אם זה יכול להיות מהחום כי לקחתי כבר 2 אדוויל ואין שינוי (אולי קצת בהתחלה) התקשרתי למוקד של קופ"ח והיא אמרה לי לשתות הרבה וללכת ביום א' לרופא (כי מחר אין אצלנו) אבל אחרי ששתיתי הקאתי את הכל כמעט (סליחה על התאור...) מה אפשר לשתות כדי לא להקיא והאם זה נשמע מסוכן? או שאפשר לחכות ליום א' וללכת לקופ"ח מה זה יכול להיות לדעתכם מודה על כל תשובה. תודה

יום.

New member
שתית מהר? כי לשתות לאט יותר יעיל :)

בבעיקרון כמובן שלא נותנים עצות דרך הנט, אם זה ממשיך ואת רוצה ללכת לרופא בטח יש מר"מ שפתוח 24 שעות שאת יכלה לגשת אליו תקשרי שוב למוקד קופ"ח שלך.

כאבי ראש

תודה על התשובה בכל אופן התעוררתי עכשיו אחרי שעה ו... בערך שישנתי עם כאב ראש נוראי ונראה לי שאחפש רופא או אגש למיון ליתר ביטחון כי יש לי חולשה בכל הגוף כאילו אני הולכת להתעלף וגם 39.5 חום ולי אף פעם לא עולה חום ונראה שכתוצאה מהחום הפנים שלי אדומות ורותחות אז אולי לא כדאי לחכות לבוקר (אני די פחדנית) אני גם לא נכנסתי לשירותים מאז שהגעת י הביתה ומישהי אמרה לי באינטרנט שזה לא טוב (רק זה היה חסר לי) אז אולי בכל זאת לא אחכה לבוקר אלא אם כן יש איזושהי עצה שימושית מה אפשר לעשות במקום לשתות מים תודה

מכת חום והתייבשות

אז זהו , עכשיו חזרתי מהמיון ותודה לכל מי שעזר , הרופא במיון אמר שמדובר במכת חום מלווה בהתייבשות??... לא שמעתי על דבר כזה אבל אני לא חובשת או מישהי מתחום הרפואה, עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב קבלתי 4 שקיות של נוזלים ואחד סילי?...או משהו דומה (ככה כתוב בדף שחרור) , מה באמת ההבדל בין שני הנוזלים? כשהגעתי למיון היה לי ל.ד. 80/50 וסוכר 59 ,החום הגיע כמעט ל-40 מעלות, וירד ל37.8 אחרי 3 שקיות עירוי עכשיו הגעתי הביתה ורציתי לשאול מה זה ההרגשה של הצמרמורות כשמקבלים עירוי ,כי אחרי 5 דקות בערך היתה לי הרגשה של ור מקפיא בכל הגוף וצמרמורות לא רציתי להגיד במיון כדי שלא ישאירו אותי שם, איך בדיוק יודעים כמה נוזלים הבן אדם צריך לקבל בחזרה. ולמה מכניסים נוזלים בשתי הידיים ? כי לא ראיתי דבר כזה עד היום, תודה מראש על העשרת הידע... בסוף אני אהיה חובשת כי התחום מאוד מעניין אותי המשך יום טוב

ilovebarbie

New member
התייבשות קלאסית

במקרה כזה פשוט לשתות לאט לאט ואם יש צורך אפשר לקפוץ למיון

E M S

New member
נוזלים...

נותנים לפעמים בשתי הידיים זה תלוי להחלטת הרופא כנראה שקיבלת מכת חום טו לא כנראה בטוח במקרה כזה יש איבוד נוזלים רב בגוף.. לכן נותנים נוזלים והרבה.. ובקשר לצמרמורת שהרגשת כן נותנים עירוי שיש חום גבוה הוא מוריד חום.. מה שקורה כל הגוף חם מאוד ואז מכניסים נוזלים לא קרים אבל פושרים וזה מה שהרגשת בעצם... תרגישי טוב להבא לשתות יותר...

עוד שאלה בבקשה

המון תודה על כל התשובות , אני יודעת שאני נשמעת יותר כמו איזו סתומה עם שאלות ברמה של שטיח אבל יש לי קצת שכל בראש (תואר שני בשיווק ומנהל עסקים) רק שלא בתחום הזה וחבל... כי אני בטוחה שבאמת אם יש מצב שיודעים מה קורה כל הפחד נעלם ואני פחדתי מההתחלה ולכן חשבתי ללכת לישון ולתת לזה לעבור לבד, אבל בבי"ח הרופא אמר לי שאם לא הייתי מגיעה עכשיו יכולתי להתעלף ולאבד את ההכרה (בטח ניסה להפחיד אותי) עם ל.ד וסוכר בערכים האלה. מהם באמת ערכים של ל.ד וסוכר שצריך לחשוש מהם והאם הערכים האלה באמת נמוכים האם כאבי הראש ימשכו עוד הרבה זמן ולמה הם לא הפסיקו כמו החום שירד אחרי הנוזלים תודה מראש

nikonit

New member
מתי בעצם הלכת למיון?

ראיתי גם את השרשור שלך בפורום בYNET. ויש לי רק דבר אחד לאמר לך: טוב שזה נגמר ככה הפעם. אבל בפעם הבאה שתרגישי לא טוב, ואולי גם תחששי, תלכי בבקשה לרופא בשר ודם, ולא לכל מיני פורומים באינטרנט. תחושות הבטן הן אחד המדריכים הטובים במקרים האלה, ואם הרגשת שמשהו מאוד לא בסדר, כנראה שהיתה לזה סיבה טובה. לשאלותיך, המדדים שציינת הם באמת מאוד נמוכים. התעלפות / אובדן הכרה יקרו אצל אנשים שונים בערכים קצת שונים, אך זאת בהחלט היתה סכנה במצב שלך. אחד הדברים האופייניים לפגיעות חום כמו התייבשות או מכת חום הם שההידרדרות עלולה להיות מהירה, ולכן מאוד לא כדאי "לשחק" איתן. מה שכן, אלה פגיעות שיחסית קל למנוע, ע"י שתייה מרובה ונתינת אפשרות לגוף לקרר את עצמו ביעילות. לגבי כאבי הראש, זה דבר מאוד אינדיבידואלי, לכן קשה לאמר כמה זמן הם ימשכו. אני משערת שבמכתב השחרור התייחסו אליהם, וקיבלת הוראות מתאימות כיצד להתמודד איתן, ומה לעשות אם יתמשכו. אם זה לא כך, ואת מוטרדת, את תמיד יכולה לפנות שוב לרופא, ולקבל תשובה יותר מוסמכת. והעיקר - תרגישי טוב!

מיון

האמת שאת צודקת אבל זה די נפוץ (בדיעבד לצערי ) לקבל חיזוקים לדברים שנוח לנו לשמוע/לדעת/לחשוב ולכן כשזה התחיל ובעלי היה במשמרת (פראמדיק במד"א ) חיפשתי משיהו שיכול לעזור בידע מקצועי ויחזק את הנקודה שלדעתי זה שום דבר. גם הדגשתי בתחילת השאלה שאני יודעת שאסור לקבל אינפורמציה או חוו"ד רפואית דרך האינטרנט וזו שאלה "חברית" בלבד. אז זה לגבי הפנייה. לפני כן פניתי למוקד קופ"ח ע"מ לבדוק איפה יש עכשיו רופא והאחות אמרה לי שזה נשמע דבר שסובל דיחוי (" בסה"כ כאבי ראש שלא נשמעים מאיימים"-לדברי האחות) ואפשר להמתין לבוקר, לכן נרגעתי וחיפשתי תשובה באינטרנט (היום קוראים לזה טלרפואה לא?...) הרגשתי ככה מאחה"צ ובגלל שאני בריאה לא ייחסתי לזה חשיבות,לקחתי 2 משככי כאבים והלכתי לנוח אך הכאב לא עבר ואפילו התחזק ואז התחלתי לחשוב שמשהו לא בסדר, כשדברתי עם בעלי בטלפון וכמובן לא רציתי להטריד אותו , המשפט הראשון שלו היה שתית היום משהו?... הי מאוד חם שלא תתייבשי". ואז התחלתי לשתות ולהקיא וכל לגימה הייתה מלווה בבחילה שנשארה גם לאחר ההקאות, והרגשתי מסוחררת והרקות "פעמו" הפנים שלי היו אדומות וגם החום עלה, ומכאן הייתה הידרדרות די מהירה עד שבעלי חזר מערב ומכאן הכל היסטוריה. בקיצור לא הבנתי שהמצב די מסוכן והאמת שהחבר'ה שענו רק ניסו לעזור עם הרבה כוונות טובות, ודרך אגב רובם לא טעו באבחנה וגרמו לי להרגיש בטוחה יותר. באמת!!! אז המון תודה גם לך

afiksambol

New member
../images/Emo42.gif sun שלום,

חיפוש תשובה באינטרנט איננו טלרפואה, זהו חוסר אחריות... בטלרפואה נמצא מצידו השני של קו התקשורת רופא (או מישהו בעל הכשרה פרא-רפואית אחרת) שמקבל מידע מדוייק ועדכני, באמצעות אמצעים טכנולוגיים שונים ולוקח אחריות של ממש על האבחנות שלו ועל הצעות הטיפול. בפורומים השונים ברחבי הרשת יושבים בצד השני של השאלה שלך "אבירי מקלדת", רובם בעלי שם משתמש בעל המון משמעות ורושם, ועל סמך מידע חלקי ובלתי מדוייק מייעצים לך עצות, שלעיתים עלולות לעלות לך בבריאות (או חלילה בחייך). זאת ועוד, אם חלילה היית מקשיבה לעצות כמו : "תנוחי טוב בלילה ותראי איך את מרגישה בבוקר" ומגלה שתוך כדי שנת הלילה הרגועה שלך, גופך המשיך לגרום לעצמו נזק לאיברים פנימיים מתוך מנגנוני פיצוי כאלה ואחרים, האם את מרגישה שמישהו באתר ההוא היה נותן איזושהי אחריות רפואית/מקצועית לפתרון שהוצע על על-ידי גולשים אנונימיים ? (ההימור שלי נוטה לכיוון של לא...) הרופא במיון ממש לא ניסה "להפחיד אותך". את לא ילדה בת ארבע, שזקוקה להפחדות ואיומים בסגנון "אם לא תסיימי מהצלחת יבוא שוטר ויאכל אותך...", את מציגה את עצמך כבחורה בוגרת ומשכילה, בעלת תואר שני, נשואה לפראמדיק, ובכל זאת נתונים טכניים יבשים, שמוצגים לך על ידי רופא בשר ודם נשמעים לך אמינים פחות מאיזו "אבחנת אינטרנט" של מישהו שיושב מול מחשב בחצות הלילה תחת שם אנונימי. אגב, עם לחץ הדם שהגעת למיון ורמת הסוכר בדם באותו הרגע, הרופא צודק.... כפי שכתבנו בראש הפורום : "פורום זה מיועד לעוסקים ברפואה דחופה ואין למצוא בו מענה לבעיות רפואיות. המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו", גם הפורומים האחרים לא יקחו אחריות... אני לא מנסה לחנך אותך, או להטיף, ואת דעתי על התנהלות הפורום ההוא אעביר למנהל שם בצורה אישית, אבל קחי בחשבון שהפעם הבאה עלולה להסתיים בצורה פחות טובה מזו. רק בריאות. אפיק.

שלום אפיק

אני מצדיקה אותך בחלק גדול מהדברים כי ייתכן שפעלתי מתוך לחץ ולכן פניתי לאינטרנט, אני מוצאת בפורומים גם חומר מקצועי להדרכות שאני מעבירה ולכן לא חשבתי באותו רגע באופן צלול-אני מתנצלת. אני הגעתי למסקנה חפוזה שאין כנראה מה לדאוג גם דרך אחות קופ"ח שהרגיעה אותי בטלפון ואמרה שאין מה לדאוג (והסתבר בדיעבד שהיה) יצאתי מנקודת הנחה שיש אנשים שמבינים יותר ממני-ברור-בתחום ולכן יש להם יותר ידע לגבי סימנים ועוד. בעלי משתתף פעיל בפורומים האלה ותמיד נותן ושואב מידע ועדכונים ולכן הסקתי כי אפשר להיעזר בכםושוב רק לצורך מידע.... להיות נשואה לפארמדיק על כל המשתמע מכך שיש איש צוות רפואי בבית זה לא תמיד נעים. כל כאב ביד/רגל ראש מתחיל במתן אינפורמציה מקיפה במה מדובר ומה יכול לקרות מזה וכל דבר הופך מזבוב לפיל ואני טיפוס שנלחץ ברגע ולכן פשוט דילגתי על הקטע של לשתף אותו ובחרתי בדרך הקלה-להתייעץ אתכם. אז זהו מבטיחה לעבור לצד שלכם , לעבור קורס חובשים (אז גם אדע יותר טוב

המשך...

לתרום גם לאחרים, אז שוב קבל את התנצלותי , מבטיחה לא לחזור על זה שוב תודה

למעלה