מישהו יכול לענות לי בבקשה?

מישהו יכול לענות לי בבקשה?

שלום, יש לי שאלה ואשמח אם מישהו שמבין יוכל לענות לי.... בשביל לשנות את המין לוקחים הורמונים והניתווח משנה רק איבר המין??? או שעושים ניתוח לכל הגוף????

אז ככה

תהליך ה"טרנספורמציה" הפיזי מורכב מכל מיני דברים שאפשר לעשות, אבל אפשר שגם לא, הכל תלוי בבןת אדם ומה הוא/היא רוצים להיות או לעשות. בכל מקרה "לשנות את המין" זה מושג מעט מטעה ואין דבר כזה "לנתח את כל הגוף". אני מניח שאת מתייחסת ל-MTF אז אני אענה בהתאם, יש כאלו שבוחרות לקחת הורמונים (שמעדנים את שיער הגוף, שמצמיחים ניצני שדיים וכו'), יש כאלו שבוחרות לעשות ניתוח לבניית איבר מין נשי, יש כאלו שבוחרות לעשות ניתוח להבניית שדיים נשיים, יש כאלו שבוחרות לעשות ניתוחי פנים למראה נשי יותר, יש כאלו שבוחרות לעבור טיפולים להסרת שיער. ויש כאלו שבוחרות לעשות שניים מכל מה שאפשר, או רק משהו אחד, או שלושה, או כלום. זו החלטה אישית, אף אחת לא מחוייבת לעבור את כל הטיפולים ולפעמים זה גם קשה מבחינה כלכלית לעשות את כולם, זה לא סותר בכלום את עובדת היותך אישה (או כל דבר שאת בוחרת להיות). אני מקווה שעזרתי, לא ממש הבנתי את השאלה.

אורי 0

New member
אני לא טרנסית אבל...

יש כל מיני קומבינציות וכל מיני ניתוחים. במקרה של טרנסית (כלומר בת שנולדה זכר ביולוגי, מה שקוראים לפעמים בטעות "אשה שהיתה גבר"), בד"כ מדובר: 1. בנטילת הורמונים. 2. בהרחקת שער מהפנים (בד"כ אפילציה) ומשאר הגוף (בשיטות שונות). 3. בניתוחים שונים. 1. ההורמונים מביאים לגדילת שדיים (אם כי לא כל הטרנסיות מסתפקות בזה). לשינוי בפיזור השומן בגוף (יותר שומן בירכיים, פחות כרס וכו'), לעצירת התקרחות ולעצירת שיעור (גדילת שערות) במקומות שאין לנקבות (אבל לא לנשירת שערות קיימות), ולשינויים בהרגשה הכללית. לכן נחוצה 2. הרחקת שער, שהיא תהליך א. ארוך. ב. כואב. ג. יקר. (לפחות מהפנים). 3. ניתוחים: נפוץ מאוד ניתוח עליון - ליצירת או הוספת שדיים, אצל אלה שלא מתספקות במה שגדל מההורמונים. זה דומה לניתוח של הגדלת חזה אצל נשים. ניתוחי פנים - לעשות פנים נשיות יותר, לטפל בעינים הגבריות השקועות, לקדם את קו השער לאלה שהתחילו את השינוי אחרי שהתחילו להתקרח (שוב, ההורמונים עוצרים התקרחות, אבל לא יביאו לגדילת שער במקומות שהתקרחו כבר). לא כולן עושות את הניתוחים האלה. קיצור מיתרי הקול - להגבהת הקול - הבנתי שהוא מביא לתוצאות חלקיות בלבד, רוב הטרנסיות פשוט משנות את האופן בו הן משתמשות בקול שלהן, וזה מספיק להן להישמע כנשים. הניתוח "התחתון", הקרוי גם "ניתוח לשינוי מין" וגם "ה-ניתוח", הוא בעצם כריתה של אברי המין הזכריים, ויצירה של נרתיק ופות משק האשכים ודגדגן מהפין. עד עכשיו רק מיעוט (25%) מהטרנסיות היו עושות אותו, אבל עם השתפרות הטכניקה והתוצאות, נראה שהוא נהיה יותר פופולרי. עכשיו לטרנסים: גם פה יש כמה קומבינציות שמורכבות מ 1. לקיחת הורמונים. 2. ניתוחים. 1. נטילת הורמונים: מביאה לתוצאות מדהימות תוך מספר חודשים. שער צומח על הפנים (במקומות אחרים) הקול משתנה ונהיה עבה יותר, והמחזור נפסק. אחרי כמה זמן מתחילה גם התקרחות... עם ניתוח עליון (להלן), אתה בחיים לא תבחין שלא מדובר במי שנולד זכר. 2. ניתוחים: הכי פופולרי אולי, ניתוח עליון - הורדת השדיים. יותר מסובך מיציירת שדיים (בעיקר מסובך לעשות את זה בלי צלקות גדולות). כאמור ניתוח+הורמונים נותנים מראה חיצוני משכנע של גבר. יש כאלה שעושים ניתוח ולא לוקחים הורמונים, ונשארים עם מראה נערי. הוצאת רחם - יש המלצה רפואית לכרות את הרחם אחרי כמה שנים של טסטוסטרון. מדובר בניתוח לא פשוט, אבל שנעשה לעתים קרובות יחסית אצל נשים מכל מיני סיבות רפואיות. ניתוח תחתון - פאלופלסטיקה (או בעברית, יצירת פין), מסובך, דורש כמה ניתוחים, יקר יחסית, מתקדם פחות ממקבילו אצל הטרנסיות, התוצאות פחות מופלאות - ולכן פחות מקובל (10% מהטרנסים עושים אותו). אבל יש כאלה שלהם זה מספיק חשוב. אני מקווה שמיציתי, תיקונים והערות יתקבלו בברכה. אה כן, יש טרנסיות וטרנסים שלא מבצעותים שום שינוי פיזי.

וואו

תודה רבה!!! באמת עזרתם לילהבי קצת יותר את העניין אני גם לא טרנסית אבל זה מאוד מעניין אותי ותודה על הזמן שהקדשתם בלענות ולכל מי שצריך לעבור את הניתוחים האלו והטיפולים האלו שיהיה בהצלחה!

למעלה