מישהו יכול לעשול לי סדר בגרניט פורצ

peteltut

New member
מישהו יכול לעשול לי סדר בגרניט פורצ

בגרניט פורצלן??? קראתי את כל השירשורים שהיו בנושא 3 שנים אחורה, ועדיין לא הבנתי ... 1. אני אמורה לקבל גרניט פורצלן בדירת קבלן, אצל אלוני. אלא שמוצא הגרניט הוא מתורכיה והבטיחו לי באלוני שלא כל גרניט פורצלן תורכי הוא גרוע - נכון או לא נכון??? (מחירו נמוך, כ-55 ש"ח למ"ר) 2. למיטב הבנתי עדיף ללכת על גרניט פורצלן לא מזוגג כי המזוגגים נשחקים מהר וסופגים, ובטקסטורה קצת גסה כדי לא לרוץ עם מטלית אחרי הילדים. נכון או לא נכון? 3. גרניט פורצלן משי במרקם קצת גס יכולה להתאים מבחינת עמידות ואי שיעבוד לריצפה - נכון או לא נכון? 4. עדיף לשים פוגות (עוד מונח שלמדתי רק בשלושה ימים אחרונים) בין האריחים בבנין חדש, אחרת הריצוף המיוחד בלי הפוגות יכול לצאת על הפנים והרצפה יכולה לזוז קצת - נכון או לא נכון? בעיקר מטריד אותי שמציעים לנו גרניט פורצלן תוצרת תורכיה, אבל זה אצל אלוני והם נחשבים, לא? ותודה שהגעתם עד הלום

nsbh

New member
אנסה לעשות קצת סדר...

1.אין בהכרח קשר בין ארץ הייצור לאיכות המוצר, יש אריחים מטורקיה באיכות גבוהה. בדר"כ יש קשר בין המחיר לאיכות וכאן המחיר נמוך אך לא ברמה מדאיגה. יש לקחת מס' אריחים לדוג' ולבדוק: א. את קוי הפינות ע"י הצמדת האריחים אחד לשני- חובה קוים ישרים. ב. אריח ישר במישור הריצוף ע"י הצמדת 2 אריחים פנים אל פנים- חובה היצמדות מלאה לכל שטח פני האריח. כמו"כ יש לוודא שלא מדובר בסוג "ב"- אין לקבל סוג "ב" בשום מצב (זה לא ג'ינס) 2.סוג הגלזורה/זיגוג אינו מצביע על כושר השחיקה והספיגה, הדבר היחיד שמשפיע הינו איכות הגלזורה. נכון שבגלזורה מבריקה כל פירור נראה כפול... ובגלזורה גסה במראה מט הפירור ייעלם... 3.עדיף לרצף עם מרווח/פוגות לפחות של 3 מ"מ, אני ממליץ על 5 מ"מ במיוחד בבנין חדש שעדיין "עובד" כי התזוזות/שקיעות עלולות לסדוק את האריחים. 4. אלוני נחשבים? למה נחשבים? כל הספקים/יבואנים מוכרים מגוון רחב של רמות מוצרים, מהרמה הבסיסית והזולה (איכות בגובה הרצפה) ועד לליין איכותי ויוקרתי.

קצת סדר, עפ"י סדר השאלות -

1 - גרניט פורצלן מיוצר במספר רב של ארצות ביניהן - סין, מזרח אירופה, מערב אירופה, תורכיה ועוד.. העובדה שמקורו של הגרניט פורצלן עבורכם מגיע מתורכיה לא מחייבת, שהוא גרוע וגם לא אם מקורו מסין, הוא יכול להיות גרוע ולהגיע מאיטליה, כולם יודעים לייצר סחורה טובה וסחורה גרועה. אולם מחירו באמת נמוך יחסית לגרניט פורצלן טובים, שנתקלתי בהם ומחירם נע מ - 85 ש"ח ומעלה , ויש מקום לחשש לגבי הגרניט פורצלן הספציפי. בנוסף, גם אלוני יכולים למכור לך סחורה לא מוצלחת, כל אחד יכול. מה שכן, אלוני יקרים, ולכן 55 ש"ח למ"ר מטרידים יותר בשל העובדה שזו העלות שאלוני בחרה בעבור האריחים. 2 - אריח מזוגג מאיכות טובה, יישאר מזוגג, מבריק ולא סופג. אריח באיכות נמוכה ייספוג, ייאבד את זיגוגו ויישחק - כמו כל דבר בחיים זה ההבדל בין מוצר טוב למוצר רע. אריח גרניט פורצלן (טוב או רע) אינו סובלן כלפי מספר חומרים וביניהם לורד עם אלכוהול . גרניט פורצלן מזוגג (מבריק) - ישנם האוהבים מבריק (אני ביניהם), משום שהברק יוצר מראה נקי ויוקרתי, לעומת זאת כתמים, הנגרמים מאוכל, מיץ ושאריות בולטים על פניו, לכן הוא מתאים לבתים בהם האוכל מותר באזור המטבח בלבד, כך שליכלוך רטוב ושאריות לא מגיע לשאר הבית (רוב הזמן). ישנם המעדיפים גרניט פורצלן מט משום שהוא מתאים לריהוט ביתם בסגנון כפרי או מיושן. 3 - טקסטורה במרקם גס עוזרת לטשטש ליכלוך וכתמים , הדבר נכון גם לבד הריהוט המצפה את הספה. אין קשר לטקסטורה ולעמידות. אי שיעבוד לריצפה - ראי את החוק שיישמתי בביתי המופיע בסעיף הקודם. המטבח יתלכלך בכל מקרה, הוא תמיד מתלכלכך ואין קשר לסוג הריצפה. 4 - פוגות - אם ריצפו לך בצורה גרועה, הריצוף לא ייצא אלא יישבר, משום שאין מילוי מספיק תחתיו, ואז הוא פגיע בעיקר בקצוות, אין קשר לפוגות. הפוגה - שם מקצועי לרווחים המשאירים בין אריח לאריח ואותה ממלאים ברובה. ישנם המרצפים ללא רובה וישנם עם, הרובה אמורה להפריד בין האריחים כך, שהעובדה שאינן ישרות לחלוטין ועוביין משתנה מתעמעמת, יש לציין שעל אף שישנן רובות מעולות כיום, כל הרובות מתלכלכות ומשנות את צבען עם הזמן לאפור, וזו הסיבה שישנם המרצפים ללא רובה . מקווה שההסבר ברור, שבוע טוב

mgflash

New member
רק משהו קטן מאחר שכל מה שנאמר נכון

המחיר שאת יכולה להזדכות עליו הוא 55 ש"ח, כי הוא המחיר שהקבלן מקבל מאחר שהוא קונה מטרים רבים. סביר להניח שאילו הלכת לקנות את אריחים לבד, זה לא היה המחיר. תבדקי אם מה שאני אומרת לך הוא נכון, מוניקה-אדריכלית

nsbh

New member
קצת סדר...? הרבה בלאגן...!

1-לא חידשת כלום. 2- אריח באיכות נמוכה יספוג? גרניט פורצלן לא סופגת. 3-שוב לא חידשת כלום. 4-אולי תסבירי מה הקשר בין מילוי מצע הריצוף לבין הפוגות? לא ניתן לרצף בגרניט פורצלן/קרמיקה ללא פוגות בכלל, חובה לרצף עם פוגות מינימום 0.5 מ"מ לפחות- מה שנקרא צמוד בכדי שניתן יהיה למלות ברובה. חובה למלא את הפוגות גם הקטנות ביותר ברובה, הרובה נותנת איטום לשכבת הריצוף בכדי למנוע מהמים לחלחל לשכבת המצע. הרובה אינה אמורה לעמעם את הקוים העקומים של שפת האריח (קורה רק בקרמיקה בגלל שיטת הייצור) אם שפת האריחים לא ישרה תחליפי אותם (לא צריך לקרות בגרניט פורצלן). אני כותב שוב כי מומלץ במבנה חדש לא לרצף צמוד (0.5-1 מ"מ) העלול לגרום לסדקים באריחים עקב התפשטות של האריחים ותזוזות במבנה, אלא לרצף עם פוגות של 3 מ"מ לפחות בכדי לתת לארחים מרווח בזמן שהבנין עדיין עובד ואז הסדקים יופיעו ברובה אשר ניתן בקלות יותר לתקנה ולא באריחים (בנין חדש עובד כחמש שנים לאחר בנייתו עקב שקיעות והתבססות היסודות בקרקע). אלה אדריכלית- סייג לחוכמה שתיקה.

שוב, אני משתדלת לענות לעניין,

בקשר לסעיף 4 - כנראה שלא ניתן לרצף ללא פוגות, ולכן אני לא מבינה איך בביתי 250 מ"ר מרוצפים בגרניט פורצלן מבריק ללא פוגות, הבית בן כמה שנים, ומשום מה הריצוף לא זז, לך תבין.. דרך אגב, בבתים חדשים נהוג לעבור על האריחים, ולדפוק עליהם אחד אחד, בעיקר בקצוות, בכדי לבדוק האם הרצף הניח מספיק מצע מתחת לאריח, איכות המצע ולא הרובה תקבע האם האריחים יזוזו ממקומם - ואת האינפורמציה הזו יספק לך כל רצף מתחיל. השתדל לשמור על טון אדיב ותוקפנות להוציא במכון, שיהיה לך יום נעים..

nsbh

New member
עדיין אחרי חדר כושר...

אך ישנן בעיות קשות בהבנת הנקרא! גם אצלך בבית ישנן פוגות, אמנם ייתכן והם ברוחב מינימלי אך עדיין קיימות. לרצף ללא פוגות ניתן רק בשיש או בבלטות טרצו ודומיהם אך בשום מקרה לא באריחי גרניט פורצלן. הריצוף לא זז? למה שיזוז? דובר על הריצפה (בטון) ולא על הריצוף (האריחים). אני לא מבין למה שוב נכנס כאן ענין המילוי של הטיט מתחת לאריחים? מה הקשר בין זה לבין הפוגות. אני לא אמרתי שהרובה תיקבע אם האריחים יזוזו, אלא העובדה שבבנין חדש הריצפה (בטון), הקירות, עמודים, יסודות וכד' עלולים לזוז כי הבנין עדיין עובד. איכות המצע תקבע האם האריחים יזוזו? כנראה שאת האינפורמציה הזאת סיפק לך רצף מתחיל. איכות המצע תקבע אך ורק את אורך החיים של האריחים ותו לא.

פרחיה2

New member
אתעלם מהויכוח... אצלינו כתוב בחוזה

שהקבלן מתחייב לשי רובה רק בחדרי הרטובי. ובשאר הבית גרניט פורצלן ללא רובה. זהו בית על הקרקע ולא ברור לי מה יהיה במקום רובה ין המרצפות ואיך זה יראה. אפשר תשובה בלי לכעוס?

gabilevy

New member
ערב פתוח

הזמנה אישית לערב פתוח ברצוננו להזמינכם לערב פתוח שיתקיים ביום א בתאריך 27-12-2004 בשעה 19:00 בסטודיו ברחוב אחד העם 39 תל-אביב ערב זה יוקדש לנושא הקונספט החדש בעיצוב פנים מבט והסברים כללים ופרטניים והסבר על מסלולי הלימוד השונים. בערב זה ישולבו צוותים מקצועיים ואדריכלים המלמדים בסדנא .תינתן אפשרות לשאלות מקצועיות בתחומי העיצוב השונים שיענינו את הקהל.כמו כן ניתן לגלוש אל אתר האינטרנט שלנו לפי הכתובת או בטלפון 1-800-360-366 www.6bstudio.co.il

למעלה