מישהו יכול לעשות לי סדר ?

GOOPY11

New member
מישהו יכול לעשות לי סדר ?

ככל שאני מעמיק בסוף אני לא מבין אותו - מהי המציאות האחרת שבהם הם חיו לא מובן לי כי לפי מה שזה נראה זה מציאות מוחשית ביותר -אפשר להתאהב /להתחתן/להתגרש/לשמוח/לשבת בכלא, בכלל לחיות חיים שלמים אז מה הקטע איך צרלי לא קלט שהוא מת אבל כן ידע להופיע לפני הוגו בתור מת איך דזמונד ידע מה עליו לעשות ובזה שפעל זה מסביר שהמציאות הזו דיי מוחשית ולא פרי דמיון איך אלואיז ידעה על דזמונד ומה פתאום היא אומרת "אל תקח לי אותו" - אם היא מתה שתלך איתו ואם היא חיה מה היא עושה שם ? מהם כל הדמויות האחרות בעולם הזה ? הם לא אנשים שמתו (להוכחה הבן של ג'ק) מה זאת אומרת אין חשיבות לזמנים - -ראינו שקייט גילתה שהיא מתה קצת לפני ג'ק ,אז איך היא אומרת חיכיתי הרבה זמן - ואם באמת היא חיכתה, איפה בדיוק ואיך בדיוק ? לא ברור לי בכלל ציר הזמן וסתם משהו לא קשור -נניח והיתה לכם אפשרות איזה תמונה אחרונה אתם הייתם בוחרים להוסיף בסוף הסדרה (בזמן הכתוביות למשל) אני הייתי שם את המחליף של הוגו

JohnLocke

New member
תשובות

ברגע שדזמונד הבין שהוא מת הוא גם ידע שהמשימה שלו היא לרכז את כל אנשי 815 בשביל להמשיך הלאה - זה היה חלק מהתבנית של העולם הזה: ברגע שאתה מקבל את ההארה, אתה יודע שאתה צריך להגיע לכנסייה עם האנשים הקרובים אלייך. כך סאן וג'ין אמרו לסוייר, שעוד לא קיבל הארה, "נתראה שם". אלואיז קיבלה את ההארה לפני דזמונד, אבל במקום להמשיך הלאה, היא רצתה להישאר בעולם הזה, כי זה היה עולם שבו הבן שלה חי כמוזיקאי. היא בטח פחדה ממה שהיה קורה אם גם דניאל "יתעורר" - אולי הוא יאשים אותה במוות וישנא אותה. היא זיהתה את דזמונד מהעולם האמיתי, הרי היו לה את כל הזכרונות מחייה והיא הכירה את דזמונד. הדמויות האחרות בעולם הם סתם המצאה, חלק מהתבנית של העולם הזה שהלוסטיז יצרו. הם לא אמיתיים. קייט יצאה מהאי במטוס וחיה בעולם האמיתי עוד שנים טובות בעוד ג'ק מת. לכן היא אומרת שהיא התגעגעה - היא לא מדברת עם עולם המעבר, היא מדברת על העולם האמיתי. ברגע שמתעוררים, חוזרים להיות אותו אדם שמת עם זכרונות של העולם האמיתי ביחד עם הזכרונות מעולם המעבר. לגבי צ'ארלי - אני מאמין שזו גירסא של צ'ארלי שכבר עברה הלאה, אחרי הכנסייה, שעוזר להארלי בעולם האמיתי.

Tapudy

New member
שאלה קטנה

האם הקפיצות של דזמונד שראינו לפני העונה האחרונה היו לאותו "עולם מעבר" או שהוא באמת קפץ לזמנים אחרים?

JohnLocke

New member
זה היה לזמנים אחרים

בשני המקרים הוא קפץ לתקופות (1996 ו1994) שבהן הוא הכיר את פני. אבל בעולם המעבר, הוא לא הכיר את פני עד ל2004. זה מראה שמדובר בקפיצות אמיתיות.

GOOPY11

New member
תודה - אני עוד צריך לחשוב על זה קצת

בכל אופן אתה משקיען רציני - מגיע לך תודה מהרבה אנשים כאן

Tapudy

New member
אז זה דיי מבאס

זה נשמע הגיוני מה שאתה אומר. אבל אז נשאלת השאלה למה דזמונד אמר לג'ק לפני שהוא נכנס למערה שהוא ראה מציאות אלטרנטיבית שבה כולם מאושרים ביחד. ההסבר שהוא קפץ למציאות האלטרנטיבית דווקא עשתה לי סדר בראש ועכשיו שאתה אומר שלא, זה מבלבל אותי שוב.

JohnLocke

New member
הוא כן ראה את המציאות האלטרנטיבית

כשווידמור בדק את העמידות האלקטרומגנטית שלו בפרק 611 הוא ראה את המציאות הזו, אבל לא הבין שזה עולם מעבר.

Tapudy

New member
אההההה כן

כל כך הרבה פרטים, קל מאוד לשכוח. בהחלט מגיעה לך תודה ענקית על העבודה שלך בפורום

Tapudy

New member
ובמחשבה נוספת

מבחינת העלילה אין שום היגיון בזה שדזמונד קפץ בזמנים בהתחלה ואז פתאום קפץ למציאות האלטרנטיבית שהיא מחוץ לזמן והיא למעשה רק בראש של האבודים. כלומר, מה שאמרת נכון אבל העלילה לא הגיונית.

Tomer984

New member
שאלה: בעונה השלישית אני חשוב בגלל שדזמונד

סיבב את המפתח הוא עבר לאיזה מציאות אחרת, שהאמא עם השער הלבן יודעת כאילו מה הולך לקרות ובנוסף הוא מצליח להיות עם פני. מה זה היה אמור להיות?

JohnLocke

New member
זו הייתה אותה מציאות

כמו שהוא קפץ בזמנים עם התודעה שלו כשיצא מהאי לספינה בעונה 4, גם בעונה 3 בעקבות סיבוב המפתח הוא קפץ עם התודעה שלו אחורה בזמן. אלואיז הוקינג ידעה מה צריך לקרות כי היה לה יומן שבנה כתב ב1977 שבו אירועים שיקרו בעתיד. לכן, במטרה לשמור על קן-הזמן, היא כיוונה את דזמונד אל האי.

Tapudy

New member
יש הסבר ללמה היא שמרה על קו הזמן?

למה היא לא נסתה לשנות את העתיד/עבר ומנעה מעצמה להרוג את הבן שלה?

JohnLocke

New member
היא כנראה הבינה שזה בלתי אפשרי

מיד לאחר שהיא ירתה בבן שלה הנוסע בזמן, קבוצה של אנשים אומרת לה שהם יכולים לשנות את העבר, אבל הם נעלמים והיא נשארת ב1977 בלי ששום דבר השתנה, אז היא יודעת שהם לא הצליחו. אולי היא ניסתה לשנות את העבר עוד כמה פעמים, וראתה שכל דבר שהיא עושה רק מחזק את "מה שקרה, קרה".

Tapudy

New member
יש אבל משהו מוזר בזה

אולי היא הבינה שהיא לא יכולה לשנות את העתיד/עבר אבל היא יכלה להחליט לא להתערב ולתת לעתיד לקרות. במקום זה היא גורמת לדזמונד ללכת לאי מה שהוביל את כל המהלכים שגרמו לכך שהיא יורה בבן שלה. אין שום פשר לזה. לי זה נראה כמו חור ענק בעלילה בהיעדר הסבר רשמי מספק.

JohnLocke

New member
אותו דבר קרה עם רוב הדמויות

כשהם נסעו בזמן - סוייר וג'ולייט חיו 3 שנים עם דארמה, הם התחברו איתם, כל זה כשהם יודעים שהאחרים הולכים להרוג את כולם, והם לא אמרו מילה. למה? כי הם האמינו לפראדיי, שאי אפשר לשנות את העבר. אותו דבר קרה עם פראדיי, שידע שהוא הולך להגיד לשארלוט בתור ילדה קטנה לא לחזור לאי. פראדיי ידע שהוא הולך להגיד את זה בעתיד שלו, וברגע שהוא שמע את זה הוא מילמל לעצמו "אני פשוט לא אגיד לה את זה", הוא חשב שהוא יצליח לא להגיד את זה. אבל בסופו של דבר הוא כן אמר לה את זה, כי אי אפשר להתחמק מהגורל בגירסא כזו של מסע בזמן. לגבי אלואיז - יכול להיות שהיא חשבה שהלוסטיז הצליחו ליצור מציאות אלטרנטיבית שבה הבן שלה חי, אז למרות שהיא ידעה שבעולם שלה הבן שלה ימות, בעולם אחר הוא כן יחיה, וככה היא תירצה לעצמה את העובדה שהיא שולחת את הבן שלה למות. אין פה שום חורים בעלילה, זו הגירסא של הסדרה למסע בזמן וזה מכוון לגמרי.

Tapudy

New member
יש עדיין סתירה במה שאתה אומר

קודם כל, אני רוצה לציין שאני אוהב את הגישה שיוצרי אבודים נקטו לגבי מסע בזמן. הדרך היחידה לצאת מזה בלי פרדוקסים היא שאתה יכול לנוע בזמן לעבר אבל אתה לא יכול לשנות את העתיד. עצם זה שחזרת לעבר אומר שתמיד היית חלק מהעבר הזה. זו הגישה של 12 קופים שהוא אחד הסרטים האהובים עלי. אבל, מה שאתה אומר בעצם זה שמצד אחד אלואיז ידעה על כך שלא ניתן לשנות את העבר ולכן היא עשתה פעולה אקטיבית ושלחה את דזמונד לאי + גרמה לדניאל להפוך לפיזיקאי כדי לגרום לעבר הזה לקרות. מצד שני אולי הייתה לה תקווה שבכך היא אכן תצליח לשנות את העתיד ביצירת קו זמן אחר בפיצוץ הפצצה. אז למה לא פשוט לנסות לגרום לכך שהבן שלה יהפוך למוזיקאי ולא לשלוח את דזמונד? זה שני דברים סותרים לגמרי. הרי מה שאתה אומר זה שהיא אקטיבית גרמה לעבר שהיא הכירה לקרות כי היא ידעה שאי אפשר לשנות את העבר בתקווה שכן אפשר לשנות את העבר מה שהיא יודעת שאי אפשר. מה ההיגיון בזה?

JohnLocke

New member
היא ידעה שאם היא תגדל אותו כמוזיקאי

היקום לא ירשה לזה לקרות, כי מה שקרה, קרה. זה פשוט לא יהיה אפשרי. אבל אם היא תגדל אותו כפיזיקאי עם רעיון איך לגרום למציאות אלטרנטיבית, אולי הוא ייצור מציאות כזו ב1977 שבו הוא כן יהיה מוזיקאי ולא נועד למות, אז זה עדיף מלנסות להתחמק מהגורל, דבר שלא אפשרי. הבעיה עם הגירסא הזו למסע בזמן היא עם רעיון הרצון החופשי. לפראדיי לא היה בהתחלה רצון חופשי, הוא היה חייב להגיד לשארלוט לא לחזור לאי, למרות שהוא לא רצה לעשות את זה. האדם צריך לתרץ/למצוא סיבה לעשות את המעשה שהוא ידע שהוא הולך לעשות אבל לא רצה לעשות בהתחלה. הדרך שבה הסדרה "מרמה" היא שכל הדמויות בסופו של דבר מוצאות את התירוץ הזה.

JohnLocke

New member
יכול גם להיות שהיא הבינה

שמה שקרה, קרה, ושאין באמת מציאות אלטרנטיבית, אבל היא ידעה שבלי הבן שלה ב1977 הלוסטיז לא יפוצצו את הפצצה, וזה היה גורם למשהו הרבה יותר נוראי (הקדיחה בכיס האנרגיה בטח דומה לשקיעת האי בפרק הסיום), לכן היא מקריבה את הבן שלה כדי להציל את האי והעולם.

למעלה