מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בהסמכות של מיקרוסופט ?

Falcor

New member
מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בהסמכות של מיקרוסופט ?

הבנתי שכבר אין יותר הסמכת MCITP
אז מה המקבילה שלה היום ? MCSE ?

הגעתי למסקנה שאני חייב לעשות הסמכות , מסתבר שעשר שנות ניסיון בתחום כבר לא מספיקות.

kitt

New member
MCITP זה תעודה של מבחן יחיד, יש MCSA לשרתים

שזה 3 מבחנים (במקרה של 2012 אלה ה 70-410, 70-411, 70412) והMCSE מוסיף עוד שני מבחני.
בגדול תוכל למצוא את כל אפשרויות התעודות באתר https://www.microsoft.com/en-us/learning/certification-overview.aspx
שם תוכל לראות את כל אפשרויות ההסמכה של מיקרוסופט.

Falcor

New member
חשבתי שהמיקרוסופט סיימו עם ה- MCSE

וש- MCITP היא היותר נחשבת.
נראה לי שאעשה את ה- MCSE .
תודה !

kitt

New member
השמות הם ראשי תיבות

MCITP - Microsoft Certified IT Professional
MCSA - MS Certified System Administrator
MCSE - MS Certified System Engineer
MCT - MS Certified Trainer
וזה רק בחלק של ה system, יש הסמכות גם למפתחים ולעוד נישות.

xcalibur

New member
סקרן לדעת איך הגעת למסקנה הזאת

בדרך כלל רק גופים ממשלתיים מחפשים תעודות מיקרוסופטיות.
אצל כל השאר רק הנסיון משנה.
&nbsp

Falcor

New member
אז זהו שלא

עכשיו רוצים את שניהם.
לא מעט מקומות פונים אלי ומבקשים הסמכה , לא משנה להם שיש לי יותר מעשור של ניסיון ב-IT במגוון פלטפורמות ותפקידים.

kitt

New member
עדיין יש את משוכת התעודה אצל אנשי HR שלא מבינים כלום

בסיסטם (וניתקלתי גם באיש סיסטם ששאל אותי שאלה שאת התשובה שלי הוא לא הבין כי היא לא היתה זהה לתשובה שהוא ראה באינטרנט (שמצאתי אחרי הראיון כדי להבין למה הוא טען שטעיתי, הוא פשוט לא הבין את המינוחים חסרי ה buzz words שלי...)

מיצו

New member
אני חושב שמי שכבר רכש לעצמו את השם, את הניסיון,

ואת היכולות המוכחות - תעודות הוא לא צריך. אבל גם אז, יש חברות מסויימות שבהן הצגת תעודות מראה על רצינות ועל מחוייבות למסלול הכשרה ספציפי - שהרי מי ילך לבזבז מאות ולעיתים אלפי דולרים על הסמכות שהוא לא מתכוון להשתמש בהן בצורה רצינית?
&nbsp
צריך להפריד בין הסמכת סף בסיסית שכל אחד יכול להשיג, לבין הסמכות עומק שיש מהן רק בודדים במדינה. אמנם בישראל הכבוד להסמכות כאלה אינו בשמיים, אבל מהכרותי עם הנושא לעומק אני יכול לספר לכם שיש הסמכות מסויימות שמאוד קשה להגיע אליהן, שעצם העובדה שאתה נמנה בין הבודדים במדינה שמחזיק אותן, פותחת דלתות בצורה היסטרית.

למעלה