מישהו יכול לתרום לי בשאלה שלי ?

nimrod990

New member
מישהו יכול לתרום לי בשאלה שלי ?

אני בן 22 ואני עדיין לא יודע מה אני רוצה ללמוד. אני חושב שאם יש משהו שנוגע בי איכשהו זהו תחום המחשבים וגם הוא תחום שגדול עליי מאוד רחב. לאחרונה הייתי בשיחת התייעצות מטעם הטכניון בר"ג לגבי קורסים שונים שאחד מהם היה מנהל רשתות ואבטחת מידע. אני חייב לציין שלראשונה באת ניכר כי התעניינתי בנושא כלשהו. העניין שלי והלבטים שלי הם כאלה : האם כדאי ללכת וללמוד מקצוע עכשיו "ולוותר" על לימודים אקדמאיים? ברור לי שאוכן ללמוד מאוחר יותר ושכן כרגע אינני יודע מה ברצוני ללמוד - אבל האם יש בכך הגיון ? בנוסף הקורס הזה עושה משהו כמו 20000 שקל שזה כמעט שכר לימוד כפול באוניברסיטה ! זה מפחיד אותי וקצת מרתיע כיוון שמה שאינני יודע מה אני אעשה במידה והקורס לא יעניין אותי בהמשך... מצד שני , מישהו אמר לי פעם , שאם לא מנסים לא יודעים וחלק מהחיים שלנו זה ניסוי וטעיה. עצם העובדה שאני עכשיו "תלוי באוויר" ולא לומד רק מחזקת את התחושה שאם כבר יש משהו שמעניין אותי ללכת ולנסות... זה בכל מקרה עדיף על לעבוד בשירות לקוחות כמו שאני עושה כעת. מה אתם חושבים ? מישהו מכיר את המקצוע הזה מקרוב ? מה אפשר לספר עליו ? וכן , יש סילבוס 1. The personal computer components 2. The network structure 3. Microsoft virtual pc 4. Installing and configuring the windows vista operating system 5. Configuring windows vista mobile computing and application 6. Managing a microsoft windows server 2003 environment 7. maintaining a microsoft windows server 2003 environment 8. Implementing a microsoft windows server 2003 network infrastructure : network hosts 9. Implementing , managing and maintaining a microsoft windows server 2003 network וכו וכו'... רשום שזה סילבוס מקוצר וכמובן שלא הרחבתי לגבי כל אחד מהסעיפים שעוד ממשיכים. מדובר על קורס מטעם הטכניון שבסיומו מקבלים תעודה מהטכניון וכן תעודת mcsa של מייקרוסופט הקורס משהו כמו 10 חודשים ופעמיים בשבוע

vinney

Well-known member
לא כדאי לוותר על הלימודים האקדמאיים

קורס מקצועי ב20000 שקל לא יברח לשום מקום, אבל למצוא עבודה ולהתקדם בה בלי תואר רלוונטי לתחום התעסקות יהיה לך מאוד קשה. להמשך הדיון אנא פנה לפורום עבודה בהייטק, פה זה לא המקום.

nimrod990

New member
אבל קורס שכזה לא מקנה לך עבודה ?

הרבה אנשים שסיימו את הקורס הזה התקבלו לעבודות מאוד מכובדות והתקדמו בו לא רע... אתה רואה קשר ישיר בין לימודיםם אקדמיים (תואר ראשון) להתקדמות ?

vinney

Well-known member
כמה אנשים כאלה אתה מכיר?

בוודאי שיש קשר ישיר בין לימודים אקדמיים להתקדמות, בלא תואר אקדמי אתה צפוי להגיע לתקרת זכוכית נמוכמה למדי שלא תוכל לעבור, בהרבה ארגונים בינוניים+, עבור תפקידים מרמה מסוימת והלאה תואר אקדמי הוא תנאי סף.

למעלה